SON DAKİKA



Haber > Trabzonspor > Trabzonspor'un yeni transferinin sürekli sakatlandığı ortaya çıktı

Trabzonspor'un yeni transferinin sürekli sakatlandığı ortaya çıktı

10 Ağustos 2020 Pazartesi - 12:57




Trabzonspor’un satın alma opsiyonlu 2 yıllığına kiraladığı yeni transferi Stiven Plaza’nın en büyük sorunu sıkça sakatlanması





Karadeniz Gazete // İsmail DÜZGÜN // Bordo-mavililer, İspanya'nın Real Valladolid takımından Ekvadorlu forvet Stiven Plaza'yı satın alma opsiyonuyla 2 yıllığına kiraladı. 21 yaşındaki forvet oyuncusu hızı, driplingleri ve çok çabuk kaleye gitmesiyle tanınıyor. Ancak Plaza’nın önemli bir sorunu var. Bu da sıkça sakatlanması. Ekvadorlu forvet son iki sezon yaşadığı diz ve uyluk sorunları nedeniyle tam 26 maçı kaçırdı. Plaza geçtiğimiz sezon ise 15 karşılaşmada sakatlıklardan dolayı yer alamadı.

BU PLAZA SAĞLAM MI?

Yeni sezon öncesi transferdeki sessizliğini önceki akşam bozan Trabzonspor 2 ismi renklerine kattı. Bordo-mavililer, Rosenborg takımını orta sahadaki dinamosu Anders Tronsen’e 4 yıllık sözleşme imzalattı. Fırtına’nın renklerine kattığı diğer isim ise 21 yaşındaki forvet oyuncusu Stiven Plaza oldu. İspanya’nın Real Valladolid takımından satın alma opsiyonuyla 2 yıllığına kiralanan Plaza, tam bir kontra atak oyuncusu. Hızı, driplingleri ve kolay adam geçmesiyle bilinen Ekvadorlu genç forvet, izleyenlere, “Ekuban-Sörloth karışımı” yorumun yaptırdı.

Taraftarların izledikleri videolardan çok çabuk ısındığı Stiven Plaza’nın en büyük sorunu sıkça sakatlanması. Öyle ki; henüz 21 yaşında olmasına karşın Plaza, Real Valladolid’e geldiği tarihten bu yana sahadan çok zamanını tedavi ile geçirdi. Ekvadorlu forvet 5 Ocak 2018 tarihinden bu yana tam 26 karşılaşmayı kaçırdı. Stiven Plaza geçtiğimiz sezon ise 15 maçta Real Valladolid formasını dizinde yaşadığı sorunlar nedeniyle giyemedi. Bu durumu yakından takip eden Trabzonspor yönetiminin, Plaza’yı çok kapsamlı bir sağlık kontrolünden geçirip ondan sonra resmi sözleşmeyi imzalatacağı öğrenildi.

Öte yandan bordo-mavililer, Stiven Plaza’ya ödeyecekleri parayı da KAP’a açıkladı. Buna göre, Trabzonspor, 21 yaşındaki forvet için kiralama bedeli olarak Real Valladolid Kulübüne iki taksit halinde toplam 100 bin euro ödenecek. Plaza’ya ise 2020-2021 sezonunda 620 bin, 2021-2022 sezonunda da 670 bin euro garanti ücret verilecek. Bordo-mavililer, Ekvadorlu forvetin satın alma opsiyonunu kullanması halinde ise, 2022-2023 sezonunda 750 bin, 2023-2024 sezonu için de 800 bin euro garanti ücret ödenecek.

Beğendim
2
Sevdim
0
Beğenmedim
3
Üzgün
2
İnanılmaz
1

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap