SON DAKİKA



Haber > Trabzonspor > Trabzonspor'un sakatları ne zaman dönüyor? Resmi açıklama geldi!

Trabzonspor'un sakatları ne zaman dönüyor? Resmi açıklama geldi!

10 Kasım 2019 Pazar - 20:04




Trabzonspor sağlık Kurulu Başkanı Yaşar Kibar Güven'den açıklama...





Trabzonspor sağlık Kurulu Başkanı Yaşar Kibar sakatlıklar ve Sağlık Kurulu’nun işleyişi hakkında bilgiler verirken bu akşamki maçta Sosa, Sturridge ve Mikel’in neden oynamadığını açıkladı.

Öncelikle Sörloth’un sakatlığı hakkında konuşan Güven “10 kişi kalan takımımız iyi bir mücadele verdi. 3 puan bu dönemde iyi oldu. Sörloth için bana yansıyan bir şey olmadı. Doktor beyle görüşemedim Ama önemli bir şey olsa ararlardı diye düşünüyorum.” İfadelerini kullandı.

Trabzonspor Sağlık Kurulu Başkanı Yaşan Kibar Güven'in açıklamaları şu şekilde;

Tabi Sağlık heyeti tartışıldı. Bir Takım olumsuz bir iki olay oldu. Sağlık heyetinde oyuncu hakkında bir kişi karar vermiyor. Sakatlanan futbolcunun çekilen bir filmi çeşitli doktorlar değerlendiriyor ondan sonra iyileşme ve yaralanma sürecini değerlendiriyoruz. Bir kişinin tekelinde değil. Olmadığı için taraftarlarımız eleştiriyor, nedeni de sakatlıkların çok sık olması ama sakatlıkların hepsi de saha içinde oluyor. Sosa milletin gözü önünde almış olduğu darbe, biz maç esnasında eyvah dedik. Mikel 3 haftadır sakatım diyor. Rize maçında sakatlandı. Sturrtidge Başakşehir, Abdulkadir Krasnodar maçında almış olduğu darbelerden oldu.

Bizim buradaki amacımız şu. Futbolcu ben oynarım diyebiliyor ama Sosa da 2. Derece yaralanma var ama bu maç ligin son maçı olsaydı oynatırdınız lig uzun, o yüzden Sosa’yı oynatmadık. Herhangi bir ters hareket iyileşme süresini 2 aya çıkartabilirdi. Sosa oynarız dedi. Ama risk edilmedi.


Mikel olsun Sturridge olsun. Sakatllandıkları zaman çekmiş olduğumuz MR’ları önümüzde. Cuma sabahı hepsine MR çektik. Hangisini oynatabiliriz diye baktık. Parmak’ta 100 iyileşme vardı. Eksik olan kısmı kondisyonuydu ama izin verdik. Ama Sosa istemesine rağmen izin vermedik.. Mikel 80’lerden 15’lere geldi ama ağrısı olduğu için oynatmama kararı verdik.

Sturridge kanama vardı. 7 CM’lik kanama 1 CM’ye gerilemiş ama ağrım var dediği için oynatmadık. Bir futbolcu yalandan ağrım var demez.

1 yıldan beri çok sakatlık oldu ama hepsi saha içinde oldu. Onazi’nin Aşili koptu, Sakatlıkların hepsi saha içinde oldu. Ekuban bile idmanda darbeden sakatlandı. Fazla yükleme yapılıyor mfalan deniyor ama öyle kas yaralanmaları falan yok. Biz burada titiz davranıyoruz. Tam iyileşmeden izin vermek istemiyoruz. Bize göre iyileşti diyebiliriz ama futbolcu ağrım var derse teknik heyete bildiriyoruz.

Menisküste uygulanan iki tane ameliyat türü var. 5-6 sene öncesine kadar tek tip ameliyat vardı. Yırtılan menisküsün oradan alınması. Bu ameliyatta 4-6 hafta sonra futbolcu sahaya dönüyor. Örneğin Yusuf Sarı. Verilen zamanda sahaya çıktı ve golünü de attı.

Diğeri ise bağ ameliyatı. Menisküsü tamir ediyorsun. Tamir ettiğin zaman futbolcuların meslek ömürleri daha uzun olsun diye yapılan bir ameliyat. Bu ameliyat yırtık bağ tamirine müsait ise yapılıyor. Yusuf Sarı’nın menisküsü müsait değildi.


Abdulkadir Ömür’ün menisküsü tamire müsait olduğu için bu ameliyat yapıldı. Abdulkadir Ömür daha ağır menisküsü olduğu için değil, tamir ameliyatı olan 2 ay ayağının üzerine basmayacak. 1 ay hafif yürüyüşler yapacak. Sonra bir ay daha diye bu süreç böyle sürüyor. Bir taraftan baktığınızda takım kazanıyor, diğer taraftan baktığınızda futbolcu kazanıyor. Daha uzun futbolculuk hayatı oluyor. Ameliyata müsait olunca o şekilde bir yol izledik.

Abdulkadir Ömür 9 Aralık’ta tekrar Berlin’e gidecek. Galiba 1 ay daha kalacak, rehabilite orada devam edecek. İlk yarı biter

Ekuban sakatlandığında 2 ay sonra takıma katılır diye söylemiştik. 1 hafta erken oldu. Bundan sonra kondisyoner ve fizyoterapistlerimizin eşliğinde çalışacak.

Milli aradan sonra Mikel’i de bekliyoruz, Sturridge’yi de bekliyoruz, Sosa’yı da bekliyoruz. (Haber61)

Beğendim
6
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap