SON DAKİKA



Haber > Trabzonspor > Trabzonspor'un rakibi Kopenhag kimdir? Kuruluşu ve başarıları

Trabzonspor'un rakibi Kopenhag kimdir? Kuruluşu ve başarıları

02 Ağustos 2022 Salı - 13:47




Trabzonspor'un Şampiyonlar Ligi play-off turundaki rakibi Kopenhag oldu. Bordo mavililer Danimarka temsilcisiyle 16-17 ve 23-24 Ağustos tarihlerinde karşı karşıya gelecek ve gruplara yükselme mücadelesi verecek. Trabzonspor'un rakibi Kopenhag kimdir? Kuruluşu ve başarıları haberimizde.





Trabzonspor'un Avrupa biletini almasının ardından rakibi de bugün gerçekleştirilen kura çekimi ile belirlendi. UEFA'nın merkezinin bulunduğu İsviçre'de gerçekleştirilen kura sonrasında bordo mavililer Danimarka'nın en kuvvetli takımlarından Kopenhag ile eşleşti ve grıuplara yükselebilmek adına iki maç oynayacak. Peki, Trabzonspor'un rakibi Kopenhag kimdir? Kuruluşu ve başarıları haberimizde.

Andreas Cornelius geri dönüyor!

Fırtına'da Kopenhag'ın gelmesine şüphesiz en sevinen isim Andreas Cornelius oldu. Her ne kadar yetiştiği takımı elemek için sahaya çıkacak olsa da golcü futbolcu mavi beyazlılarda çok önemli bir geçmişe sahip. Daha önce iki dönem formasını giydiği başkent temsilcisinde çıktığı 176 kaşrılaşmada 61 gol atıp 18 de asist yapmıştı ve bu da onu Avrupa futboluna tanıtmıştı.

Tanıdık stat Parken

Kopenhag'ın maçlarını oynadığı Parken Stadı, 2000 yılında UEFA Kupası finaline ev sahipliği yapmıştı. Galatasaray, Türk futbolunun kulüpler düzeyindeki en büyük başarısına ulaşarak, İngiliz ekibi Arsenal'i finalde mağlup etmiş ve UEFA Kupası'nı bu statta havaya kaldırmıştı.

Başarıları

1922'de kurulan Kopenhag, Danimarka'nın en köklü takımlarından biri. Bugüne kadar 14 Danimarka şampiyonluğu bulunan mavi beyazlı ekip 8 de Danimarka Kupası kaldırdı. 2 kez de Royal Lig şampiyonluğu elde etti. Bugüne kadar ülkenin en önemli ekipleri arasında bulunan Kopenhag yetiştirdiği ve sattığı oyuncularla da daikkat çeken bir ekip. Ancak bu sezona iyi başlamadılar. Oynadıkları 3 maçta sadece 1 galibiyetleri var.

Beğendim
3
Sevdim
1
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap