SON DAKİKA



Haber > Trabzonspor > Trabzonspor'u uçuracak iki transfer!

Trabzonspor'u uçuracak iki transfer!

28 Kasım 2020 Cumartesi - 12:19




Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, takımın en büyük eksikliğinin 6 ve 8 numaralar olduğunu düşünüyor. Bu yüzden transferde bu iki bölgenin doldurulmasını bekliyor.





Trabzonspor teknik direktörü Abdullah Avcı, Erzurumspor maçını en ince ayrıntısına kadar inceledi. İlk 13 dakikada yüzde 71 ile topa sahip olan takımının, 32’nci dakikaya kadar 146 başarılı pas yapmasının önemli olduğunu altını çizdi. Aynı süreçte Erzurum’a sadece 75 isabetli pas yaptırmanın önemin vurguladı.

Oyun kurulurken, oyuncuların aldığı pozisyonlar ve oluşturulan pas kanallarını yeterli buldu. Ancak  birinci bölgeden üçüncü bölgeye atılan uzun paslarla ilgili sorunu çözmeleri gerektiğinin altını çizdi.

Takımının birinci bölgeden çıkış sırasında, ilk yarı boyunca sıkıntı yaşamadığın dikkat çekti. Birinci bölgeden çıkış sırasındaki organizasyonlar ve yerleşim değil, üçüncü bölgeye geçişte sıkıntılar yaşandığının belirtti. Özellikle bu sıkıntının ikinci yarıda net olarak hissedildiğini anlattı. Bu sıkıntının temelinde 6 ve 8 numara pozisyonunda oynayan oyuncuların kendi sistemine uygun olmamasından kaynaklandığını belirtti.

Maç boyunca verilen pozisyonların temelinde ikinci bölgede kaptırılan topların yattığı kanısına vardı. Oyun kurarken oyuncuların sahaya verdiği genişlik vermesinin orta alanda kolay top kayıplarına neden olduğunu hesapladı. Oyuncularını sahaya geniş bir şekilde yerleşmiş olmasının dezavantaj olduğunun altını çizdi.

Avcı'nın hedefi Abdülkadir ve Nwakaeme'ye doğru top atacak oyuncu

Trabzonspor teknik direktörü Abdullah Avcı’ya göre kendilerinden puan almak isteyen her takım yeni dönemde kendilerine önde pasacak. Uzun pas atmalarına neden olacak. Rakip takımlar bu dönemde kendilerine karşı savunmalarını önde kuracaklar. Burada iş Nwakaeme ve Abdülkadir gibi koşucu oyuncuların önüne doğru pasları atacak oyunculara düşecek. Baskı altında yapılacak hataların hızlı ataklara neden olacağı rakibin ikinci bölgeyi çabuk geçmesine neden olacağı için Avcı’ya göre 6 numara pozisyonu Trabzonspor için önümüzdeki dönemde hayati öneme neden olacak.

Beğendim
38
Sevdim
12
Beğenmedim
6
Üzgün
1
İnanılmaz
4

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap