SON DAKİKA



Haber > Trabzonspor > Trabzonspor'da Dorukhan Toköz, tarihe geçti...

Trabzonspor'da Dorukhan Toköz, tarihe geçti...

02 Mayıs 2022 Pazartesi - 10:33




Spor Toto Süper Lig'in 35. haftasında iç sahada Antalyaspor'u konuk eden Trabzonspor, rakibiyle 2-2 berabere kalarak sezonu şampiyon bitirmeyi garantiledi. Karadeniz ekibinde yıllar sonra gelen şampiyonluk birçok ilke imza atarken sezonun jokerlerinden olan Dorukhan Toköz de tarihe geçti. İşte yıldız futbolcunun şaşırtan istatistiği..





Yıllar sonra yeniden şampiyonluk sevinci yaşan Trabzonspor'da teknik direktör Abdullah Avcı ile Trabzonspor A takım kadrosundaki 35 oyuncudan 23'ü ilk Süper Lig şampiyonluğunu bordo mavili formayla yaşadı.

Trabzonspor'un şampiyon kadrosundaki Dorukhan Toköz de yıllar sonra bir ilki gerçekleştirerek Türk futbol tarihine adını yazdırdı.

2020-2021 sezonunu Beşiktaş forması altında geçiren milli futbolcu burada şampiyonluk yaşamıştı.

Sonrasında Trabzonspor'a transfer olan Dorukhan, bordo-mavili ekipte de şampiyon olarak iki farklı takımda üst üste şampiyon olma başarısı gösterdi.

Ligde daha önce yabancı futbolculardan da bu başarıyı gösterenler olsa da, Türk futbolcular içerisinde sadece Sergen Yalçın yapabilmişti.


Yalçın daha önce Galatasaray ve Beşiktaş'ta 2 yıl üst üste şampiyonluk yaşamıştı.

Antalyaspor ile berabere kalmasıyla birlikte ligin bitimine 3 hafta kala şampiyonluğunu ilan eden Trabzonspor'da Dorukhan Toköz de bu istatistiğe adını yazdırmış oldu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap