SON DAKİKA



Haber > Trabzonspor > Trabzonspor'da Ali Sürmen basın toplantısı düzenledi!

Trabzonspor'da Ali Sürmen basın toplantısı düzenledi!

13 Ocak 2021 Çarşamba - 17:01




Trabzonspor Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Ali Sürmen toplantı düzenledi.





Trabzonspor Divan Başkanlık Kurulu’nun Trabzon basınıyla buluşma ve değerlendireme toplantısı Kadir Özcan Tesisleri’nde gerçekleşti.

Açıklamalarda bulunan Divan Başkanı Sürmen “Pandemi nedeniyle sizlerle bir arabaya gelme imkanımız olmadı. Siz kamuoyuna aktarma görevlerini yapmaktasınız. Toplantıların devamı olarak sizlerle bir araya geldik. Göreve geldiğimizden beri başarılık sırrının taşınması istişareden geçtiğini anlattk. Taraf olunamayacağını anlattık. Trabzonspor’a en büyük kattığımız tüzük genel kurulunda sağladığımız katkıdır. Yöneticilerin tüzüğü aşarak harcama yapması halinde şahsen sorumlu olacağı taahhütnameler devrim niteliğinde çalışmalardır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk Divan Başkanlık Kurulumuzca “Trabzonspor onursal üyesi olup” belgesi düzenlemiştir. Bu sözlerin stadyumlarda yer alması için Cumhurbaşkanına, TFF Başkanına ve diğer paydaşlara yazı yazılmıştır. Divan Kurulu olarak Trabzonspor Üniveristesi’ni yeniden gündeme taşıyıp tartıştığımız yönetime aktarılmıştır.  Gençlerimizi şucu bucu diye ayrıştırmadan değerlendiremk gerekmektedir. Gençleri eğitmezsek yarın beklenmedik gelişmelerle zararlara yol açabiliriz.

YEREL BASINI KAYBEDEMEYİZ

Ulusal basına karşı en büyük silah olan yerel basını görmezden gelemeyiz. Ekonomik sorunları görmezden gelemeyiz. Yerel basını kaybedemeyiz bu da Trabzonspor camiasının önemli kaybına yansır. Camiayı kulübün menfaatlerine uygun bütünleme görevi basına düşmektedir. Şubat 2021’de seçimin yapılması gerekiyor, şubat sonuna kadar genel kurulun yapılması yasaklanmış durumda. Yeni bir yasak gelmezse Mart 2021 ilk haftalarda seçimi yapacağız. 

Trabzonspor divan başkanlığı ve tüm kurullar belli periyotlarla seçimlerle geliyorlar. Süre sonunda yarışlı veya yarışsız devredilmektedir. Biz de 2 dönem divan başkanlığı yaptığımız için istişareleri daha çok genişlettik. Ekim 2020 de yaptığımız genel kurulda yılbaşından önce düşüncemizi açıklayacağımızı söylemiştik. Gerekli paylaşımları yaptık ve karar verdik, bir dönem daha divan başkanlığına aday olmaya karar verdik.

KÜSKÜNLÜKLERLE İLGİLİ KONUŞTU

Trabzonspor’daki küskünlüklerle ilgili “ben her zaman fikirlerimi açık konuşmuşumdur, yakın dostlarım da kırılır darılır, önce kulübün menfaatleri düşüneceksiniz.  Her dönemde İbrahim bey, Muharrem Bey ve Ahmet Bey ile çalışıyorum hepsinin içerisinde ayrı düşmeler olmuştur. Yönetimler bunları zaman zaman ağabeylerden zaman zaman dinliyoruz. Fikir ayrılığı zenginliktir, bunu iyi yoğurup topluma güzel sunarsanız iyi sonuç çıkar. Biz kurul başkanları olarak hiçbir zaman yönetim içerisinde fikir ayrılıklarına karışmadık. Fiziki ayrılıkları kabullenmediğimiz için kurul başkanları olarak toplandık değerlendirdik. Sadece fikir ayrılığı olarak gördük saygı duyacağız. Onlardan da ricamız bunun başarıya dönük olarak sürdürmek, ayrışma şeklinde olacak hareketlerden kaçınılmasını tavsiye ettik.

BÖYLE BİR SİSTEM OLMAMALI

Transferlerle ilgili soruya cevap veren Sürmen “Transferler konusunda sosyal medyadan inanılmaz eleştiri var. Bir şey söylemiyor musunuz? diyorlar. 2019 sezonunun sonunda kurul olarak bir mülakat yaptık ve orada 2019-20 transferlerinin camiamızın beklentilerine uygun olmadığını Trabzonspor camiasının transferdeki özelikle yabancı transferlerdeki hataları kabullenemediğimizi ifade ettim. Daha sonra pandami nedeniyle genel kurul yapamadığımız için haberdar olamadınız. Ekim genel kurlunun internet üzerinden yaptık, konuşmalar da basında yer aldık. Kurul başkanları olarak da beraberdik. Yine aynı eleştiriyi yaptık. Şu isteniyorsa her başarısız sonuçtan sonra söyleyeyim kurul başkanların öyle bir sistemi olmamalı. Biz zamanında söyledik şimdi yazanlar başarsız sonuçtan sonra söylüyor. Aramızda çok ciddi fark var. Elbette kulüplerinde kendi politikalı vardır.  Sizi bazı siyasilerle ile ilişkilendirip eylem ve söylemlerinizin, siyasi bir proje olduğu iddiasıyla ilgili Sürmen şunları söyledi:  "Siyasi soru olduğu için, açık konuşmayacağım. Berat yol yürüdüğümüz arkadaşlarımıza bakın bu arkadaşlardan böyle bir projenin parçası olacak var mı? Varsa o sorunun cevabı doğru. Yoksa burada bulunan arkadaşlarımızla birlikte ne yaptıysak kulübün menfaatine gittik."

BAŞARISIZLIK İDDİASINDA BULUNANLAR ADAY OLSUNLAR

Divan başkanı aday olmak için 5 yıl görev yapmak gerekiyor.  Bir türlü dinliyorum bir kısmı ağıt bir kısmı uğut. 2015 Mart’ında geldik. Verdiğimiz bütün demeçlerde adamcılğa karşı olduğumuzu beyan ettik. Kim olursa olsun. Buradan bu tartışmayı yapan kim olursa olsun, eğer başarısız olduğumuz söylüyorsa önümüzde kongre var. Adaylık sürecinde başarısızlık iddiasında bulunan arkadaşlar gelir aday olur aday desteklerler. Sürece dahil olurlar, biz yaptıklarımızla ilgili başarısz isek yönetim olarak o kongreyi kaybederiz. Camia eğer hayır siz başarılısınız devama edin derse şerefle bu göreve devam ederiz. O arkadaşlarıma tavsiyem olsun ben 6 yıldır yönetimimle beraber görevdeyiz buna rağmen, Ekim 2020’den beri hala istişare yapıyoruz yaptık ve bugün ancak böyle bir adaylığı açıklama durumuna geldim. Tavsiyem kendileri de istişare yapsınlar.  Adaylık şartı, bizim tüzükte eskiden Divan Başkanı olmak için herhangi bir şart yoktu. Ama 8 divan kurulu üyesinin 5 tanesinin 3 yıl görev yapma şartı vardı. Başkanın şartı yok ama yönetimdeki 5 kişinin herhangi bir kurul ya da organda şartı vardı. Tüzük tadilatında bu konu sadece bizim şahsımızın isteğiyle olacak konu değil. Bu konu genel kurula da geldi, dendi ki başkan için şart yok, yönetici için şart var. Sadece Divan Başkanı için değil tüm kurullar için şart var. Sadece Divana münhasır bir şey değil. Kurumsal olarak yönetimler bir anda gidebiliyorlar. Kurullar. Öyle değil istikrar gerekiyor. Bazı deneyimli arkadaşların gelmesinde yarar görüldüğü için bu değişikliği yaptılar. Konu budur bana özel bir karar değildir. Sizi bazı siyasilerle ile ilişkilendirip eylem ve söylemlerinizin,siyasi bir proje olduğu söyleniyor  Bu iddialarla ilgiliydi

''BİLGİYE BU KADAR KOLAY ULAŞILAN DÖNEMDE GİZLİLİK OLMAZ''

İletişim problemleriyle ilgili “Keşke pandemi olmasaydı, 1 yıl çok uzun bir süre. Şampiyonluğa oynayan bir takımdan alt sıralardaki takıma gelirken zaten ruhsal bir sıkıntı var, saha sonuçları binince denge bozuldu. Yöneticiler de sizler kadar üzgün. O noktada eski başkanlar asbaşkanlar, 2 kere genel kurullar vardı, onlar önemli etkendi. Yüz yüze temas sağlanıyordu, şimdi telefonla eski başkanın asbaşkanın araması söylemesi etki alanı dar bir olaydır. Türk milleti olarak biz dokunmalıyız, ruh yapımızda çok fark var. Sosyal medyada 3-5 kişi estirir, niye böyle yazıyorsunuz deme hakkımız da yok. Yönetimlerin hesap verdiği yerler 1 iç denetimdir, denetlemelerini yapar ve her yıl bize sunar. Mali dengelerden haberdar oluruz. Diğer de genel kuruldur. Bilgiye bu kadar kolay ulaşılan dönemde gizlilik olmaz, 2 istişare..

TRABZONSPOR SİYASİLERDEN YARARLANMALIDIR

Biz siyasetçi değiliz. Benim etkin bir geçmişim var. Değerli arkadaşlar da etkin görevlerde bulundular. Burası siyaset yeri değil. Siyasilerin beklentisine göre eylem ve söylemde bulunmayız. Bütün kulüpler kendilerine yakın siyasetçi veya bürokrattan yararlanırlaR. Giderseniz bir kuruma projenizi gerçekleştirmek için etki alnı yapmanız gerekiyor. Hız yönünde hem de Trabzonspor menfaati yönünde bunlar gereklidir. Siyasi bakış açısı koyarsak siyasetçiler birbirlerini tartışmak için ortaya koyarsa Trabzonspor zarar görür. Kartal tesislerini alırken kimlerden faydalandık, Akif Hamzaçebi’den faydalandık. Kulübün menfaati söz konusuysa fikri olur mu? Bu konuyu açmışken gereksiz ve acımasız bulduğumuz konu vardır. Yönetimin yerine konuşamayız. Ama İBB Başkanını bizim tebrik etmediğimizi söylemek tam bir aymazlık. 24 Haziran 09.17 sosyal medya hesabım İBB Başkanlığını kazanan Trabzonsporumuzun eski yönetici Ekrem İmamoğlu’na başarılar dilerim. Daha mazbatasını almamış, 27’de aldı mazbatasını. Bizi siyasetin içine çekip hiç kimse burada bir kazanç elde etmeye kalkamasın buna fırsat da cevap da vermeyiz. Bugün sizlerle yaptığımız toplantıdabunu bilmenizi de istedim. Ayırmak isteyenler siyaset zamanı giderler siyasi çalışmalarını yaparlar. Trabzonspor bütün siyasetçilerden yararlanmak durumunda…

YÖNETİCİLERİN İSTANBUL'DA YAŞAMASI...

Başkan, Asbaşkan ve Yardımcının İstanbul’da yaşaması üzerine konuşan Sürmen “Biz Trabzon’da yaşıyoruz. Trabzon’da yaşayan insanlar olarak birbirinden ayrışabiliriz. Tesisler burada seyirci burada, dışarıda taraftarımız yok demiyorum, Futbolcular burda hocalar burda altyapı burda, bütün çalışanlar burda doğal olarak bizim söylediğimiz, Trabzon kanadından bu işlerde tecrübeli insanlar olup başkan ve diğer yöneticilerin olmadığı dönemde muhtemel yaşanabilecek kısa vadeli krizlerde çözüm üretmesidir. Uzaktan dokunamazsın, bunun bir başka faydası nedir, camiayı aydınlatmak. Telefonla arayacağına tesislere gidip bir yöneticilyle etkili yetkili yöneticiyle muhatap olmanız hepimiz için daha doğru. Şablon bu, bunu dışlayamayız. Üretip satmamak da Trabzonspor’u zorlar. Üreteceksiniz yenisini de yetiştireceksinzi. Yetiştirdiniz yok sen burada dur diyemezsiniz. Trabzon’da yaşayanlar her kim olursa olsun, bizler sizler taraftarlar Trabzonspor’un başarısından övündüğümüz kadar başarısızlığından pay çıkarmalıyız. Trabzon’da yerli çocuklarına ne statta ne de sosyal medyada hasret etmeyecek. Yöneticileri vasıfsız görmeyecekler. Hata görmekten ziyade onarmak daha güzeldir. Onarabiliyor musunuz, onarmaya ne kadar katkınız var.  Bütünleştirme yönünde basına görev düşer, isterseniz bizi anında kavga ettirirsiniz. O mu dedi bu mu dedi derken ortalık karışır. Yöneticilerin bir kıstas getirip de yönetmelik yapıp şu şurdan olur burdan olur diyemezsiniz arzularımız farklı değildir.

13 BİN KİŞİ ÜYELİKTEN ÇIKARILDI

İbrahim Hacıosmanoğlu döneminden sonra yeni tüzükle, o dönemle sınırlamayalım. Fazla yapılan üyelerden o konu mahkemede müracat eden 6 kişi oldu. Fakat daha sonra tüzük nedeniyle 2 yıl üst üste ödeme yapmayanlar çıkarılan üyeler var. 2019 yılında 9427 kişi çıkarıldı. 51’i itiraz etti 40 kişi kabul edildi. 2020’de 1262 kişi üst üste 2 yıl ödeme yapmadığı için çıkarıldı. 16 kişi itiraz etti ve kabul edildi. Renk ve ruh bağı yok. Bir şekilde kaydediyor. Ayrıldıktan sonra kayıtlar kalıyor. 26 binden 13.177’ye düştü. 800 kişi daha sırada var. Uyarıara rağmen yapılmadı. Bizim kimin üye yaptığıyla derdimiz yok. Bizim derdimiz gerçekten Trabzonspor’a bağlıysa biz onu her haikarda kollarız bu konuda karar yönetim kuruluna aittir.

ATATÜRK'E ONURSAL ÜYELİK BELGESİ

Trabzonspor'dan Gazi Mustafa Kemal'e Onursal Üyelik belgesi "Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 10.11.2020 tarihi itibari ile kulübümüze Onursal Üye yapılmıştır. Zordur bu kurullarda başkan olmak veya yönetici olmak. Zor durumlarda arıyorlar soruyorlar. Hemen pat diye birşey söylenmez. Oturup konuşuyorsunuz, biz kendi kurulumuzla konuşuyoruz. Arkasından o soruyu soran arkadaşlarımızın ikinci sorusu “dedim da noldu” zor bu dengeyi bulmak''

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap