SON DAKİKA



Haber > Trabzonspor > Trabzonspor Uruguay gibi oynamalı

Trabzonspor Uruguay gibi oynamalı

01 Ekim 2018 Pazartesi - 10:59




Soru şuydu: Burak ve Rodallega yan yana oynar mı? Tartışılan bu konuyu uzmanlara sorduk. Hepsinin yanıtı ortak oldu: Trabzonspor Uruguay gibi oynamalı





Kasımpaşa karşısında Burak ile Rodallega yan yana oynadı ve 2’şer gol attılar.Şimdi tartışılan ve yanıt beklenen soru şu: Ünal Karaman’ın çift forvet sistemi doğru muydu?

Futbol otoritelerine göre bu sistemi dünyada en iyi uygulayan Uruguay Milli Takımı. Güney Amerika temsilcisi, Luis Suarez ve Edinson Cavani’yi yan yana oynatıyor. Uzmanlara göre, Trabzonspor Uruguay modelini örnek almalı, Burak ve Rodallega’yı yan yana oynatmalı

Uruguay bunu yapıyor 

Güvenç Kurtar;

“BU sistemde çok gol atıp çok gol yiyebilirsiniz. Önemli olan attığınızın yediğinizden fazla olması. Ünal Karaman, Kasımpaşa karşısında Burak ve Rodallega’yı yan yana oynattı. Uruguay Milli Takımı’nda Cavani ile Suarez yan yana oynuyor. Cavani bir orta saha gibi savunmaya geliyor. Burak ve Rodallega’nın da aynı şeyi yapması şart. Aksi durumda sıkıntılar büyür. O zaman sistem iş görmez.”


Suarez ve Cavani yanyana oynuyor

Erman özgür

“URUGUAY Milli Takımı’nda Luis Suarez ve Edinson Cavani yan yana oynuyor. Trabzonspor’un elinde de Rodallega ve Burak gibi harika golcün varsa, bunları zaten yan yana oynatmalısın. İkisi de formda olduğuna göre 4-4-2 sistemi benimsenecektir. Skoru elde ettiğinde zaman zaman tek forvete dönebilir. Ama bundan sonra Ünal hoca ister istemez çift forvet oynatacaktır.”  

Ünal hoca  doğruyu buldu 

Yılmaz Vural


“İYİ oyuncular her zaman sahada olmalı. Burak ve Rodallega gibi iki iyi golcün varsa bunların ikisini yan yana oynatırsın. Demek ki Ünal hoca da doğruyu buldu. 2’şer gol attılar. Dolayısıyla bundan sonra 4-4-2 sistemi ile oynaması lazım. Bu sistem 4 gol getirdi. 2-0 geriye düşmüş ve demoralize olmuş takım maçı 4-2 kazanıyorsa ve bu golleri de forvetler atıyorsa, demek ki doğru sistemle oynanmış.”

Görünen köy kılavuz istemez

Hami Mandıralı

“TRABZONSPOR özellikle kendi evinde Kasımpaşa maçındaki gibi çift forvet oynamalı. Kendi sahanda rakibi sen baskı altına almalısın. Rakip seni baskı altına almamalı. Ünal hocanın çift forvet uygulamasını doğru buldum. Deplasman maçlarında belki tek forvet olur ama iç sahadaki maçlarda çift forvet doğru bir karar. İki forvet de çıkıp 2’şer gol attı. Görünen köy kılavuz istemez.”

Haber: Mehmet KARAGÖZ


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap