SON DAKİKA



Haber > Trabzonspor > Trabzonspor UEFA'dan ne kadar kazanacak!

Trabzonspor UEFA'dan ne kadar kazanacak!

23 Ağustos 2019 Cuma - 17:51








Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında AEK'yı deplasmanda 3-1 yenerek rövanş öncesi büyük avantaj sağladı. Temsilcimizin gollerini Caleb Ekuban kaydetti. Karşılaşmanın hemen başında yenik duruma düşen bordo-mavililer, ardından penaltı kaçırdığı maçta Ekuban ile bulduğu gollerle ilk yarıyı 2-1 önde kapamayı başardı. İkinci yarıda da üstünlüğünü koruyan Karadeniz ekibi, Ekuban'ın "hat-trick" yaptığı müsabakadan 2 farklı galibiyetle ayrılarak, 29 Ağustos'ta Trabzon'da oynanacak rövanş öncesi büyük avantaj elde etti.

BİLEĞİ BÜKÜLMÜYOR

Trabzonspor, geçen sezon 26 Şubat'ta Ziraat Türkiye Kupası'nda Ümraniyespor karşısında aldığı 3-1'lik yenilginin ardından mağlubiyet yaşamadı. Bordo-mavililer, son 15 resmi karşılaşmada 10 galibiyet, 5 beraberlik elde ederken, 177 gündür de yenilgi görmedi.




EKUBAN HAT-TRİCK YAPTI

Trabzonspor'un Ganalı oyuncusu Caleb Ekuban, UEFA Avrupa Ligi'nde 3. maçında 4. golünü kaydetti. AEK filelerini 3 kez havalandıran bordo-mavili futbolcu, Sparta Prag ile oynanılan ilk maçta da 1 gol atmıştı. Ganalı futbolcu, Trabzonspor formasıyla ilk kez "hat-trick" yapmayı başardı.




TRABZONSPOR NE KADAR PARA KAZANACAK?

UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda Sparta Prag'la eşleşen Trabzonspor, tur atlayan taraf olmuştu. Yusuf Yazıcı transferiyle ekonomik olarak rahatlayan Trabzonspor, yine de Avrupa Ligi'nde başarılı olup hem para hem de prestij kazanmak istiyor. Sparta Prag engelini aşan Trabzonspor, 280 bin Euro'yu kasasına koymuştu. Bordo mavili ekip, play-off turunu da geçerse 300.000 Euro ve gruplara kaldığı için de ayak bastı parası olarak 2.920.000 Euro kazanacak. (Yaklaşık 21 milyon TL). Ayrıca Trabzonspor yayın gelirleri ve gruptaki performansına göre yaklaşık 10 milyon euro'yu kasasına koyacak. UEFA'dan gelen ceza sonrası ise bu miktarın %50'si UEFA'ya aktarılacak. Bordo Mavililer konuyla ilgili CAS'a başvuru yapacak.

GURUPLARA KALIRSA HANGİ TORBADAN KATILACAK




UEFA kulüpler sıralamasını belirlerken takımların son 5 sezondaki Avrupa serüveninde kazandığı puanlara bakıyor. Trabzonspor ise son olarak 14/15 sezonunda Avrupa Kupalarına katılmıştı. Başarısız bir dönem geçiren bordo-mavililer o yıl 1000 puanla sezonu kapatmıştı. Trabzonspor önceki sezonda ise 7000 puan toplamıştı. Bordo mavili takımın son 5 yıldaki puan toplamı da böylelikle 8000 ediyor ve kendine 147. sırada yer buluyor. İlk iki torbaya girmesi oldukça zor olan bordo mavililerin 3. torbada yer alması da oldukça zor. 64 takımın bulunacağı Avrupa Ligi'nde katılacak takımların en az 16'sı 8000 puanı bulunan Trabzonspor'dan daha düşük puanda olursa bordo mavililer kendine 3. torbada yer bulabilir.
Beğendim
7
Sevdim
2
Beğenmedim
0
Üzgün
2
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap