SON DAKİKA



Haber > Trabzonspor > Trabzonspor’dan Mykolenko operasyonu!

Trabzonspor’dan Mykolenko operasyonu!

30 Eylül 2021 Perşembe - 15:21




Trabzonspor'da Abdullah Avcı'nın Ara Transfer Döneminde hedefi iyi bir sol bek. İsmail Köybaşı'ndan yeteri kadar verim alamayan bordo mavililerin önüne Vitaliy Mykolenko ismi kondu. Lucescu’nun çalıştırdığı Dinamo Kiev’de forma giyen 1999 doğumlu Vitaliy Mykolenko'ın kariyerini inceleyen Abdullah Avcı transfer için onay verdi.





Trabzonspor’un aklı fikri şampiyonlukta… ufak tefek hatalarla şampiyonluğun kaçmaması için bordo-mavili yönetim de işi sıkı tutuyor. Şu anda görünen en büyük eksiklik sol kanatta. Abdullah Avcı, İsmail Köybaşı’nı zorunluluktan oynatıyor. Ancak tecrübeli oyuncuya tam anlamıyla bir güven yok. Bu yüzden Ocak ayında sol bek sorununun kökten çözülmesi için çalışmalara devam ediliyor.

TFF kurallarına göre alınacak oyuncunun 1997 doğumludan genç olması gerekiyor. Bu yüzden Trabzonspor’un scoutları Balkanlar, Ortadoğu ve Rusya ve Ukrayna gibi ülkelerde performansı üst düzeye çıkan genç sol bek oyuncularını araştırıyor. Amaç hem Türkiye’ye geldiğinde kültür bunalımı yaşamaması, hem de şehre kolay adapte olması.

Bu özelliklere mükemmel şekilde uyan bir oyuncu gündeme geldi. Lucescu’nun çalıştırdığı Dinamo Kiev’de forma giyen 1999 doğumlu Vitaliy Mykolenko. Genç yaşına rağmen 21 kez Ukrayna Milli Takım formasını da giyen Mykolenko için Trabzonspor yönetimi harekete geçti. İlk etapta Türkiye’ye pek çok oyuncu getiren Vadim Shablii’ye, oyuncunun Süper Lig hakkındaki fikirleri soruldu. Gelecek cevaba göre görüşmeler ilerletilecek.

Vitaliy Mykolenko kimdir?

Ukrayna doğumlu olan Vitaliy Mykolenko 22 yaşındadır. Dinamo Kiev forması giyen futbolcu Defans mevkisinde oynamaktadır. Dinamo Kiev takımında oynadığı 5 maçta 445 dakika süre almış ve 5 kez ilk 11'e girmiş tüm maçlarda yer almıştır. Vitaliy Mykolenko 2021-2022 sezonunda şu ana kadar hiç kart görmemiştir.


Doğum tarihi: 29 May 1999

Mevki: Defans - Sol Bek

Ayak: Sol ayak

Yaş: 22

Boy: 1,80 m


Güncel kulüp: Dynamo Kyiv

Takıma katılma tarihi: 14 Eki 2017

Sözleşme bitiş tarihi: 30 Eyl 2025

Son sözleşme uzatma tarihi: 1 Eki 2020

Beğendim
7
Sevdim
3
Beğenmedim
1
Üzgün
1
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap