SON DAKİKA



Haber > Trabzonspor > Trabzonspor başkanı Ertuğrul Doğan: "Hocamıza güveniyoruz"

Trabzonspor başkanı Ertuğrul Doğan: "Hocamıza güveniyoruz"

28 Temmuz 2023 Cuma - 22:52




Trabzonspor başkanı Ertuğrul Doğan soruları yanıtladı.





Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan canlı yayında soruları yanıtladı.

Bu akşam katıldığı canlı yayında açıklamalar yapan Başkan Ertuğrul Doğan, gündeme dair önemli bilgiler verdi.

Ertuğrul Doğan'ın açıklamalarının satır başları şu şekilde:

Ben aiilemin verdiği avantaj ile hepsi trabzonsporda emek verdiler. Öyşe br ailede futbolun içinde büüyorsuni Çocukluğumuzun tamamı Trabzonspor ile geçti. Trabzonsporluluk farklı bir özlem ve duygu. Trabzonspor başkanlığı benim manevi olarak alabileceğim en büyük haz. Buanlamdan kaynaklı üzerimizde çok büyük bir yük var. Trabzon'a gidince başımızın dik gezmesi lazım İşimz zor ama heyecanlı ve mutluyuz.

Yeni sezondan neler bekliyorsunuz?

Trabzonspor'un isminin olduğu her yerde zirve mücadelesi vardır. Bizim şehirde en sevmediğimiz kelime sabırdır. Yeniden yaılanma bizim açımızdan geçerli değil.

Hocamızla beraber sahada çok fe-arklı bir tTrabzonspor seyredeceğimizden hiç şüphem var. Göze hoş gelen futbolu sahada göreceğimizden şüphem yok.

Trabzonspor taraftarı futbolcunun mücadelesini hisseder. Galibiyet tek başına yetmez.

Futbolun çok sevilmesinden dolayı, futbol seyredilirken tribünde çok farklı şeyler konuşulur. Bu insanları mutlu etmek çok zor. maç 1-0 galibiyetle biterse yine sıkıntı var.

Bjelica'yı seçmemizin en büyük sebebi

Dolayısıyla Hocamızı seçmemizin ana sebebi tribünlerle iyi ilişkide olmuş, takımları azimli ve hırslı, gençlere önem vermiş bir hoca.

Kendisiyle maça oturduktan 10 dk sonra bizim hocamız budur dedim.

Geldiği gün maça çıkmak istedi.Bizim taraftarımızn kafa yapısında bir hocaya sahibiz.

Trabzonspro takımı tribüne gelen herkese o hissi vereceğine ben eminim.

Pahalı transferler başarı anlamına gelmiyor.

Biz camiası ve taraftarı ile bütünleşmiş bir camia olmak zorundayız. Trabzonsoor içeride bir araya geldiğinde şampiyonluk yaşar. Taraftarlarımızı anlıyoruz. Bu bir şov oyunu. Ben kimin kimi aldığına bakmıyorum. Trabzon'da yaşayabilecek bir oyuncuyu alabilevcekmiyim. Taraftar ile barışık olacak mı ona bakıyorum. Ben kulübümü bu uçuruma atmam. Ben bu külübün maddi yükünü çeken bir insan olarak hata yapabilirim ama yanlış yapamam. Trabzonspor'un gerçekleri bunu söylemiyor. 3-5 yıl sıonra belki söyler. Tüm bu şartlara rağmen hocamız bu mücadeleyi verebilmesi için gereken transferleri yapacağız.

Şampiyon olacağız diyebilmek için...

Şampiyon olacağız demek için saha dışı işleri konuşmak lazım. Biz 15 puan öndeyken bile şampiyon olacağız demedik Biz 27 Milyon Euro'ya şampiyon olduk. Biz manteliteyi değiştirmeliyiz. Örneğin Koita 3 yıl önce geldi. Şehire uyum sağlayamadı. Biz maddi anlamda ne büyük transfer yaptıysak hepsinde yanıldık Marek Hamsik hariç.
Biz hocamıza inanıyoruz. Sahada mücadele edecek bir takım oluşturmak istiyoruz.

Orsic..

Bu sezon büyük maliyetlere katlanarak kendisini transfer ettik. Çok üzüldük. Umarız en kısa sürede sahalara döner. Kendisi de çok üzgün. kendisinin ifadesi en kısa sürede sahalara dönmek istediğini söyledi. 5-6 ayda sahalara geri döneceğini düşünüyorum. Progesyonel bir futbolcu. En kısa sürede geri dönecektir.

Taraftar kızgın...

Trabzonsor taraftarı kızgın. bir kısmı da bu durumun neden buraya geldiğini sorguluyor.


Stat sponsorluyğu
Sayın Muharrem Usta'nın verdiği 5 yıl 25 milyon euro stad spondorluğumuz vardı. Geçen sene bitti. 1 yıldır da yok. Biz stat sponorluğ almadan Trabzonspor'un kasasına 25 Milyon euro hibe soktuk. Seçim öncesi bir stat sponsorluğu anlaşması vardı. Seçim sonrası firma TL bazında istiyor. 17 Milyon Euro'ya düşüyor bu sefer. Biz de 25 Milyon Euro direttik. İkinci bir alternatifimiz daha var. Bir süresöylemek istemiyoum. Yüzde 50 fark ediyor kur farkından dolayı. Bu aradaki problemleri kendimiz çözebildiğimiz için stat sponsorluğunda maximum değeri almak zorundayız.

Bir Transfer bitti

Mehmet Can Aydın’ın kontratı geldi. Kendisini yarın Trabzon’a getireceğiz. Bitti, anlaşmayı imzalamışlar. Onun haricinde kontrat aşamasına gelen 2 oyuncu var. Danimarkalı bir oyuncumuz var.

Petkovic transferi

Petkovic ile alakalı ciddi çalışmamız var. Orada şampiyonlar ligi ön elemesi oynuyorlar. Oyuncunun satışını geciktiriyor. Bekleme süresi bundan dolayı…

Trabzonspro satılacak mı?


Trabzonsporlu yıldız geçen seneyi unutturmak istiyor. Borsaya açık bir şirketiz. Böyle bir konu yok. Böyle bir teklif de yok. Kulüplerin satılmaya başlarsa da en son satılacak kulüp Trabzonspor olur…
Cevabım bu net.

Philip Zinkernagel ve Emre Mor gündemde mi?

Emre Mor gündeme gelmedi.

Philip Zinkernagel ise hocamızın istediği bir oyuncu. Yüksek miktarda bonservis talepleri var. Biz kendisini kiralayabileceğimizi, satın alma opsiyonu koyabileceğimizi söyledi.

Petkovic transferinde son durum

Pekovic hocamızın istediği oyuncuydu. Bizde istediği 2 yıldız oyuncu vardı. Orsic ve Ptekovic. Petkovic ile ilgili uğraşımız devam ediyor. Kulübüyle görüşüyoruz. Şampiyonlar Ligi elemeleri var ve bu süreci geçmek istiyorlar. Saygı duyuyoruz. Haklı olarak.

Tochi bitme aşamasanda. Kontrat kendisinde. Kontratı imzelamayan kimseyi söylemem. İmzalayıp gönderdiğinde kendisini getireceğiz.

Vitor Hugo gündemde mi?

Vitor Hugo gündemde yok. Bizim stoper arayışımız yok. Hocamız Vitor Hugo’yu tanıyor. Aile problemlerden dolayı istemeyerek ayrılan oyucuncuydu. Vitor Hugo gibi bir oyuncuya karaktere her zaman kulübün kapısı açkıtır. Takımıyla bir sıkıntı yaşadığını bize belitti. İlerleyen süerci göreceğiz.

Siopis sorunu

Siopis anlaşma teklifimizi kabul etmedi. Şu anda bel ağrıları var. İdmanlara çıkmıyor. Biz kendisine kalmasından yana olduğumuz için teklifimizi yaptık.

Bakasetas ile anlaşma yapıldı mı?

Bakasetas ile görüşüyoruz. Siopis’in Türkiye’den ailevi nedenlerden dolayı ayrılma talebi var. Yunanistan’a dönmek istiyor. Kendisinin çocuğu oldu, ülkesine dönmek gibi talebi oldu. Trabzonspor’dan parayı beğenmediği için değil, Türkiye’den ayrılmak istediğini, Yunanistan’a gitme talebi var. Dolayasıyla hocamız kendisini beğeniyor, takımda kalmasını istiyor. Ama ilerleyen süreci göreceğiz.

Denswil'den indirim isteği

Denswil ile bir durumumuz yok. Kendisinin ayrılma talebi yok. Yüksek bütçeli oyuncumuz. Kendisiyle maaşı düşürme anlamında görüşmemiz olacak.

Maxi Gomez'e teklif!

Gomez’in bugüne kadar gelmiş hiçbir ciddi teklif yok. Maaşı yarısını karşılarız verir misiniz diyen kulüp var, hayır dedik.

Serkan ve Doğucan

Serkan ve Doğucan’ın gitme gibi bir hocamızdan bize gelen talep yok. Maaşlarında da bir miktar iyileştirme yaptık.

Doğucan’ı da Serkan’ da isteyen kulüpler var. Hocamız bize rapor vermedi. Önümüzdeki hafta rapor verecek hocamız o rapor geldikten sonra net cevap verebilirim.

Nwakaeme Trabzonspor'dan neden ayrıldı?

Bulunduğu süre boyuncu hiçbir sorun çıkarmayan, inanılmaz profesyonel futbol ve özel hayatı olan bir oyuncumuz. Ama anlaşma sürecinde çeşitli sıkıntılar, bütçesel sıkıntılar nedeniyle kendisi Arabistan’da oynamayı tercih etti. Bu onun kendi tercihi oldu bir yerden sonra. Kendi adıma şunu söyleyebilirim. Benim unutamayacağım oyunculardan bir tanesi olarak kendi adını verebilirim. Keşke kalsaydı


Beğendim
1
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap