SON DAKİKA



Haber > Trabzonspor > Trabzonspor, Asano transferini bonservissiz bitirecek

Trabzonspor, Asano transferini bonservissiz bitirecek

11 Mayıs 2021 Salı - 13:15




Trabzonspor, Partizan'la sözleşmesini fesheden ve davalık olan Takuma Asano ile anlaştı. Sırp kulübü bordo-mavililere uyarı mektubu gönderdi, FIFA'ya açılan davadan bahsetti, kazanacaklarını iddia etti, 6 milyon euro bonservis bedeli istedi. Japon oyuncunun avukatı ise böyle bir durumun söz konusu olmadığı konusunda güvence verdi.





Maaşını alamadığı için Partizan’la sözleşmesini tek taraflı fesheden Takuma Asano ile Trabzonspor’un ön protokol imzaladığı hatta, Antalya’ya tatile bile gönderdiği iddia edilmişti. Sırp ekibi Asano aleyhine FIFA’ya haksız fesih davası açtı. Trabzonspor’a da Asano’nun bonservisinin 6 milyon euro olduğuna dair bir mektup yolladı. Partizan’ın bu mektubu dava süreciyle ilgili olarak Trabzonspor’a yolladığı öğrenildi.

AVUKATI GÜVENCE VERDİ

Japon oyuncunun avukatı ise bordo-mavililere bu davanın Asano aleyhine sonuçlanmasının ihtimali olmadığına dair güvence verdi. Sezon başında Djaniny’yi benzer şartlarda eski takımı Al Ahli’ye açtığı dava sürecinde bedelsiz alan Trabzonspor’un Asano davasını da incelediği ve benzer bir durum olduğuna kanaat getirdiği belirtildi.

KURAL NE DİYOR?

FIFA kurallarına göre, kulüp iki aydan fazla bir sürede oyuncuya maaş ödemezse, belirtilen süre içinde (en kısası 15 gün) durum çözülmeli. Eğer bu süre geçilirse oyuncu sözleşmesini feshedebilir. Serbest konumda yeni bir sözleşme imzalayabilir.


TAKUMA ASANO KİMDİR, KAÇ YAŞINDA?

Doğum tarihi: 10 Kasım 1994

Yaş: 26 yıl yaşında

Boy: 1,73 m

Kilo: 71 kg


Mevki: Orta saha

Beğendim
2
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap