SON DAKİKA



Haber > Trabzonspor > Trabzonspor 52. yaşını kutluyor!

Trabzonspor 52. yaşını kutluyor!

02 Ağustos 2019 Cuma - 11:49




Trabzonspor'un 52. Kuruluş Yıldönümü etkinlikleri kapsamında Atatürk Anıtına çelenk konuldu.





Trabzonspor'un 52. Kuruluş Yıldönümü düzelnenen etkinliklerle kutlanıyor.

İlk Etkinlik Trabzon Atatürk Alanı'nda bulunanan Atatürk Anıtına Çelenk sunulması ile başladı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törene Trabzonspor Kurucuları, eski başkanlar, Asbaşkan Mehmet Yiğit Alp ve Yöneticiler, Divan Kurulu Başkanı Ali Sürmen, Teknik Direktör Ünal Karaman, AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, sporcular, basın mensupları ve taraftarlar katıldı.

Ali Sürmen yaptığı açıklamada “Trabzonspor’a kimin ne katkısı varsa onlara şükran borçluyuz. Biz lider takımın taraftarı olmamızı sağladılar. Dikkat etmemiz gereken bir iki husus var. Gençlerin bunları bilmesi gerekir. Trabzonspor Birinci lige çıktığı ilk yılı takip eden 10 yılda 6 şampiyonluk aldı. Bunun dışında kalan yıllarda ise 2. ve 3. oldu. Futbolda bir kural vardır. İyi giden şeyi bozmamak lazım. Hiç kimse Trabzonspor tarihinde geriye bakıp Trabzonspor haksız olarak şunun kupasını aldı diyemez. Biz kupamız alındı diyebiliyoruz. O kupa muhakkak bir gün gelecektir. Bizim futbol kulübüm olarak Türkiye’ye örnek olmamız lazım. Anadolu’ya yayılmak için, oradaki başka takımların tarafların taraftarlarını kendimize çekmek için ilişkilerimizi mutlaka iyileştirmeliyiz. Bizim ekonomik gücümüze, yaşadıklarımıza rağmen lige çıktığımızdan beri aldığımız kupa sayısı ile Fenerbahçe’nin aldığı kupa sayısının aldığı kupa sayısının aynı olduğunu biliyor musunuz? Trabzon’dan çıkan güçle Anadolu’ya yayılacağız.” dedi.



Bahar Ayvazoğlu, “Anadolu’da verilen her mücadele başarılı olmuştur. Trabzonspor’da tıpkı bu meşale gibi, Türkiye Cumhuriyeti topraklarında yaşayanların takdirine mazhar olmuş bir kulüp. Bugün geldiğimiz yer aslında çok güzel bir yer. Altyapıdan yetişen oyuncularımıza iyi Bir futbolcu olmadan önce iyi bir insan olacaksınız diyorum. Trabzonspor bugüne kadar hakkı olmayana tamah etmemiş ama hakkı olanın da peşinden giderek hakkını aramış bir takım” şeklinde konuştu.

Trabzonspor Asbaşkanı Mehmet Yiğit Alp yaptığı konuşmada “Bugün itibari ile Trabzonspor 52. yılını devirmiştir. Trabzonspor yeniliklere açık bugünde olduğu gibi ülke futbolcunda değişim ve devrimlere açık bir kulüptür. Trabzonspor’un ihtişamını herkes görüyor. Göreve geldiğimiz gündem beri tek bir amacımız var. Herkesin sahiplendiği Trabzonspor’u yeniden yaratmak. Hep birlikte özlediğimiz Trabzonspor’un temellerini yeniden atıyoruz. Biz kendi kendimize yeteriz. Bu kente ait, bu kentin formalarını terleten futbolcularımız bu kentten kopuk yaşayamazlar. Bizim idealimiz böyle futbolculara sahip olmak ve bu zihniyette futbolcular yetiştirmek. Sırtımızı sansasyonel transferlere yaslamıyoruz. Kısaca Trabzonspor’umuz 52 yıllık mazisini geride bırakırken doğru politikaları ile geleceğe yürüyor. Bugün dünya futbol tarihinin en büyük emek hırsızlığı karşısında daha önce verdiği kararların aksine bizi haklı görmüş ancak müdahale etmemiştir. Bu kararı verenler Trabzonsporluların vicdanlarında yargılanmaya devam edecektir. 2010-2011 sezonunun tertemiz şampiyonu Trabzonspor’dur” ifadelerini kullandı.






Beğendim
1
Sevdim
1
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap