SON DAKİKA



Haber > Trabzonspor > Taraftar istiyor, Karadeniz öneriyor!

Taraftar istiyor, Karadeniz öneriyor!

Karadeniz Özel

20 Mart 2019 Çarşamba - 18:21




Fenerbahçe maçının 61’inci dakikasında futbolcular yere oturup protokole sırtını dönsün...





“Trabzonspor’un hamurunda adaletsizliğe isyan var. Haksızlığa başkaldırış var. Zamanında bunu efsane Ali kemal Denizci yaptı. Nizami golü verilmediği için ayakkabılarını çıkartıp sahanın ortasında oturdu. Bu olay yıllarca unutulmadı..”

“Eğer CAS davasında daha fazla ses getirmek istiyorsak, Nisan ayının son günlerinde oynanacak F.Bahçe maçında tüm dünyada ses getirecek bir eylem yapalım. 61’inci dakikada tüm futbolcular tıpkı Ali Kemal Denizci gibi yere otursun ve sırtlarını protokol tribününe dönsün..”


YILLAR GEÇTİ AMA UNUTULMADI




Tarihi CAS  davasından bir hayli umutlu dönen Trabzonspor’da gözler buradan gelecek yanıta çevrildi. Beklenti; 8 yıl süren adalet arayışının mutlu sonla bitmesi ve kupanın gerçek sahibine verilmesi. Yönetim umutla, gelecek cevabı beklerken sosyal medyada bordo-mavili taraftarlar bir kampanya başlattı. 1996-97 yılında efsane isim Ali Kemal Denizcinin yaşadığı bir olayı gündeme getiren taraftarlar bunu örnek gösterip, aynı şeyin şimdi de yapılması gerektiğini dile getirdi.

BU EYLEM CAS HEYETİNİ ETKİLER




CAS kararı öncesi böyle bir eylemin tüm dünyada ses getireceğine inandıklarını ifade eden taraftarlar, “Nisan ayının sonunda Fenerbahçe ile İstanbul’da karşılaşacağız. Bu önemli bir fırsat. Maçın 61’inci dakikasında tıpkı Ali Kemal Denizci’nin yaptığı gibi tüm takım yere otursun ve sırtını protokol tribününe dönsün. Böyle bir protesto tüm dünyada konuşulur ve CAS heyeti de bizim bu davaya ne kadar sahip çıktığımız bir kez daha görür” görüşünü savundular.


O MAÇTA NELER YAŞANDI? EFSANE ALİ KEMAL DENİZCİ ANLATTI




“Ankaragücü karşısında 2-1 mağlubuz. Cengiz Akçay golü atıyor, seviniyoruz ancak hakem Doğan Babacan, yardımcısının hatalı bayrağı sonrası golü iptal ediyor. İsyan ediyoruz. Baktım karar değişmeyecek. Kızdım, ayakkabılarımı çıkardım ve yere oturdum..”

BORDO-MAVİLİ taraftarların örnek gösterip ‘Bu eylemi yapalım’ dediği o unutulmayan olayı efsane Ali Kemal Denizci Karadeniz’e anlattı. İşte Ali kemal Denizci’nin ağzından o günler:

“1976-77 sezonu Ankaragücü deplasmanındayız. Trabzonspor 2-1 mağlup. Son beş dakika Cengiz Akçay golü atıyor beraberliği sağlıyoruz. O esnada Necdet pasif ofsaytta, yan hakem bayrağı çekiyor,orta hakem Doğan Babacan golü iptal ediyor. Doğan Babacan, yardımcı hakemin hata yaptığını anlıyor ancak golü veremiyor. Ben de kızdım, sahanın ortasında ayakkabılarımı çıkarttım yere oturdum. Maç başlayamıyor. Doğan Babacan bana ne sarı ne de kırmızı kart bile gösteremiyor. Çünkü hatasını biliyor. Benim başımda duran ve ayağa kaldırmak isteyende hemşerimiz Köksal Mesci.O da Ankaragücü formasını giyiyor. Suat hoca baktı ki ben oturduğum yerden ayağa kalkmıyorum. Kulübeden çıkıp yanıma kadar geldi. Beni ayağa kaldırdı, dışarı çıkarttı. Hocamızda hakem Doğan Babacan’ı protesto ederek sahaya benim yerime oyuncu sokmadı.Maçı 10 kişi tamamladık’.”




Haber: Mehmet KARAGÖZ

 
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap