SON DAKİKA



Haber > Trabzonspor > Sörloth'un bilinmeyenini Karadeniz açıklıyor! Trabzonspor bonservisi alsa bile...

Sörloth'un bilinmeyenini Karadeniz açıklıyor! Trabzonspor bonservisi alsa bile...

Karadeniz Özel

27 Mayıs 2020 Çarşamba - 14:32




Trabzonspor’da bu sezon müthiş bir performans sergileyen ve Avrupa devlerinin gözdesi olan Sörloth’un 6 milyon Euro olan opsiyon hakkının kullanılmaması bir süredir eleştiri konusu oluyordu.





Karadeniz // Spor Servisi // Ancak aldığımız bilgilere göre; Bordo-Mavili yönetim 6 milyon Euro’yu verip yıldız golcünün tapusunu alırsa, bu kez büyük bir tehlike ile karşı karşıya kalacak. Yapılan sözleşmede buy out (15 Milyon Euro’ya serbest kalır) maddesinin bulunduğu ortaya çıktı. Eğer Trabzonspor Sörloth’u bonservisi ile alırsa, bir takım bu parayı yatırıp Norveçliyi transfer edebilecek. Belki de Milyon Euro’lar tıpkı Okay’da olduğu gibi uçup gidecek.

Trabzonspor'da Sörloth’un bonservisinin alınmamasındaki neden ortaya çıktı. Bordo-Mavililerin sezon başında Crystal Palace’den 2 yıllığına kiraladığı Alexander Sörloth’un 2 yıl sonunda ise 6 Milyon ödenmesi halinde bonservisi alınabilecek. Fakat bu sezon müthiş bir performans ortaya koyan Norveçli’nin opsiyon hakkının kullanılmaması eleştirileri de beraberinde getirmişti.

Edindiğimiz bilgilere göre; Eğer Trabzonspor Sörloth’un 6 Milyon Euro’luk opsiyon hakkını kullanıp bonservisini alması durumunda buy out (15 Milyon Euro’ya serbest kalır) maddesi otomatikman devreye girecek. Trabzonspor 6 Milyon Euro’yu ödeyip oyuncunun bonservisini alması durumunda, başka bir takım 15 Milyon Euro’yu yatırdığında Norveçliyi satın alabilecek. Belki de Milyon Euro’lar tıpkı Okay’da olduğu gibi uçup gidecek.

BU nedenle Trabzonspor yönetiminin Sörloth’un bonservisini almakta acele etmediği gelecek sezon 6 Milyon Euro’yu yatırıp oyuncunun opsiyonunu kullanacağı belirtildi. Ayrıca Bordo-Mavililerin opsiyonunu kullanması durumunda Sörloth ile yeniden masaya oturup buy out maddesini kaldırmasını da isteyeceği ifade edildi.

Beğendim
2
Sevdim
2
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap