SON DAKİKA



Haber > Trabzonspor > Serkan Akkoyun'dan Afobe yorumu; 'Sörloth’un gerisinde'

Serkan Akkoyun'dan Afobe yorumu; 'Sörloth’un gerisinde'

16 Eylül 2020 Çarşamba - 11:51




TRT Spor yorumcusu Serkan Akkoyun Trabzonspor’un yeni transferi Benik Afobe’yi Karadeniz için değerlendirdi.





Akkyoyun, Afobe’nin her zaman potansiyeli olan ancak bu potansiyeli açığa çıkaracak uygun futbol ortamını bulamamış bir oyuncu olduğunu kaydederek “Bunda İngiltere dışına çıkmaması ve son yıllarda yaşadığı ciddi sakatlıkların da payı yüksek” dedi. Akkoyun açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Afobe 2014/15 sezonunda önce MK Dons ile Lig 1'de daha sonra Wolverhampton ile Championship'te dikkat çeken 2 ayrı yarım devre performansı göstermişti. Ertesi yıl Wolves'taki performansı devam edince, Bournemouth'la Premier Lig'e transfer oldu ki o dönem ödenen bonservis Bournemoth için rekordu. O dönem Bournemouth'un hocası olan Eddie Howe onun için 'Nerede durması gerektiğini biliyor ve pozisyona giriyor. Son vuruşlarını düzelttiği zaman daha iyi olacak' demişti. Ancak o son vuruşlar bir türlü beklenen seviyeye gelemedi.”

“Bournemouth'ta istenen seviyeye gelemediği için Championship'e geri döndü. Fena da oynamıyordu ama geçen yıl üst üste çok kötü olaylar yaşadı. Önce çapraz bağları koptu, 2 ay sonra da 2 yaşındaki kızını hastalık nedeniyle kaybetti. Tüm bu acıların üzerine pandemi nedeniyle futboldan da kopunca psikolojik olarak çok zor bir dönem yaşadı. Afobe ilk yıllarında hızıyla öne çıkıyordu ancak dizindeki sakatlıklar onu yavaşlattı. Son vuruş konusunda Premier Lig seviyesinde mi tartışılır. Championship ve Lig 1 içinse üst düzey bir golcü. Diğer yandan Sörloth da geldiğinde Premier Lig'de forma bile bulamayan bir oyuncuydu. Bunu da unutmamak lazım. İki oyuncu arasındaki en ciddi fark; Sörloth geldiğinde soru işaretiydi ve burada kendini ispatladı. Afobe ise iyi bir CV'ye sahip ancak güncel form bakımından Sörloth'un gerisinde. Başta da dediğim gibi Afobe belirli bir seviyenin üstünde donanıma sahip. Belki bu donanımı verimli kullanması için uygun ortamı bulamamıştır. O uygun ortam neden Trabzonspor olmasın? Örnekleri çok.”

Beğendim
2
Sevdim
2
Beğenmedim
4
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap