SON DAKİKA



Haber > Trabzonspor > Şampiyonlar ligi havasında maç olacak

Şampiyonlar ligi havasında maç olacak

18 Ağustos 2021 Çarşamba - 20:46




Roma teknik direktörü Morinho, Trabzonspor maçı ile ilgili konuştu.





Trabzonspor ile UEFA Konfederasyon Liginde karşılaşacak Roma Kulübü bugün akşam saatlerinde Trabzon’a geldi. Teknik direktörü Mourinho ve yıldızlarla dolu kadrosuyla Trabzon’a gelen Roma Kulübü, Havalimanından direkt kamp yapılacak otele geçti. Roma Kulübü teknik direktörü Mourinho, bu akşam yarın oynanacak Trabzonspor maçıyla ilgili basın açıklaması yaptı.

SORU: Yarın ki karşılaşmadan beklentiniz nedir?

Mourinho: Konferans ligi maçı olduğunu özellikle düşünüyorum. Herkes Konfederasyon ligi maçlarında oynayacağını düşünüyordu. Fakat bu şampiyonalar ligi maçı havısında olacak karşılaşma olacak. Maalesef iki takımdan biri turu geçemeyecek gelecek hafta. Fakat her iki takımda üst düzey takım.

SORU: Çalıştırdığınız takımda büyük santraforlara hocalık yaptınız. Fakat bu sefer genç oyunculara hocalık yapacaksınız. 

Mourinho: Onlar için tehlikeli bir iş gözükebilir, profilleri değişik. Gençler oynayabilirler. Onlarla olmaktan gerçekten mutluyum. Dzeko gidince korkma değil de ufak bir endişe oldu. Ama Abraham'ı aldığımız da bu rahatlattı. Genç olmasına rağmen her şeyi kazandı. Her 3 santrafomuzu bize yardımcı olacaklardır. Belki büyük santraforlarla karşılaştırdığımızda tercübeleri düşük olabilir ama potansiyelleri çok yüksek santraforlara sahibiz. 


Mourinho: Yarın maçtan sonra eve dönmeyeceğiz. Beraber kamp yapacağız. Bu da oyuncuların bu misyonu üstlendiğinin bir göstergesi. Fedakarlık yapmak lazım. Yapmak için herkes uğraşıyor. Profesyonel bir ortam yaratmaya çalışıyoruz. Bu profesyonel ortamı yaratmamız için kazanmamız lazım. Kazanmazsak, bu ortamı yapamayacağız. Kazanmazsan hiç bir şeyi elde edemiyorsunuz.

Soru: Trabzonspor’u tanıyor mu?

Mourinho: Öncelikle tarih görüyorum. Türkiye’de ve Avrupa’da şampiyon takım görüyorum. Büyük bir camia olduğunu hissediyoruz. Ekip olarak organize takım görüyorum. Organize takım kaliteli hoca ile başlar. Ne yapacaklarını bilen oyuncu grubu var. Çok tecrübeliler bize göre. İki maçı da kazanmak istiyoruz. Roma’ya bırakmak istemiyoruz. Fakat şunu söyleyebilirim, saygı duyuyoruz Trabzonspor’a…

Soru: Trabzonpor'un 3 maçtaki performansını nasıl değerlendiriyor? Gervinho, Marek, Cornelius  gibi oyuncular... 

Gerçekten profesyonel oyuncular. Bruno Peres’i herkes tanıyor. Ben tanımıyorum geldiğimde ne yazık ki gitmişti. İyi bir takım oyuncusu ve profesyonel Gervinho ve Hamsik hakkında şunu söyleyebilirim. 33 yaşındalar ama yaşlarını göstermiyorlar. Hızlı ve iyi oyuncular. Gervinho hakkında şunu söyleyebilirim. Özgür ve tekniğini oyuna yansıtan. Hamsik, ofansif ve defansın anlamda oyunu yönetiyor. Kaliteli ekibe sahip. Konferans Ligine benzemiyor bu yapacağımız maç. Daha çok Şampiyonalar Ligi ve Avrupa Ligi Play Off’una benziyor.


Soru: Trabzonspor'da önlem alacakları oyuncu var mı?

Takım oyunu oynadıkları için açıkçası bir oyuncuya yönelik önlem almadık. Cornelius oynayınca nasıl tavır sergileyeceklerini bilmiyoruz. O soru işareti. Bakasetas iyi oyuncu onu söyleyebilirim. Trabzonspor defanstan başlayan oyun kurma yapısına sahip. Beklerde aynı şekilde bu oyun kurmaya dahil oluyorlar. O yüzden özellikle, takım oyunu oynadıkları için bir oyuncuya önlem almadık.

Beğendim
1
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap