SON DAKİKA
SON DAKİKA


Al Birini Vur Ötekine
7.01.2024

Aradan sonra oynanan ilk maçta Ankaragücü ile Trabzonspor yokları oynadığı maçta var olan tek gerçek Trabzonspor’un 3 puan almasıydı. Aradan önce oynanan Galatasaray-Fenerbahçe maçı, Cuma günü oynanan Kasımpaşa-Beşiktaş maçı, Cumartesi günü oynanan Başakşehir Adana Demirspor maçı dün oynanan Ankaragücü-Trabzonspor maçını izleyen biri olarak Türk futbolunun nereye gittiğini merak ediyorum. Futbol Federasyonu Atatürk ile, Cumhuriyet ile, İstiklal Marşı ile uğraşacağına  bu sorunlarla uğraşışsın.  Niye bu maçları örnek gösterdim.  Aşağı yukarı ile ligin ilk 4-5 sırasındaki takımlar olduğu için.  Varın alt tarafını da siz düşünün. Maça gelince başlıkta yazdığım gibi al birini vur ötekini iki takımında futbol adına ortaya hiçbir şey koymadığı ve koyamadığı bir müsabaka oldu. Hadi Ankaragücü’nü anladık. Eksik oyuncusu fazlaydı. Trabzonspor’u nereye koymalı ? Başkanda Hocada her konuşmalarında transferden takviyeden söz ediyorlar. Oysa bu takımın  bu anlayış ile toparlanması mümkün değildir. Daha önceden başarılı oynayan katkı sağlayan oyunculardan da eser yok. Kimin nasıl oynadığı, takımın ne yapmak istediğini anlamak mümkün değil.

İki yıl önceki şampiyon kadroda olan futbolcular ve hocada piyasada yok. Kısacası o eski halimizden eser yok şimdi. Trabzonspor’da eli ayağı düzgün bir şeyler yapmaya çalışan Mendy dışında yoklara oynadığımız kesin. Abdullah Avcı, bu aşamadan sonra transferi takviyeyi bırakıp mevcut oyunculardan seneye kimler kalabilir, kimden nasıl faydalanırım onun  hesabını yapmalı.  Ayrıca Enis Destan üzerinde biraz daha durulmalı. Trabzonspor, senenin takımını kuracaksa seneye şampiyonluğa oynayacaksa oynamasıda lazım bu kadrodan kaç oyuncu oynar oynamaz onu da bilmek zor. Ama hepsinden zor olan başkanın hoca ile verecek olduğu karar. Ekonomik olarak tamam mı devam mı ? ifadesini bu ikilinin görüşmesinin ardından ortaya çıkacaktır. Boşa hayal kurmamak lazım. Bu sene kupa haricinde bitmiştir. Korkarım ki  bu oyuncuların çoğu da seneye bitmiştir.   

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap