SON DAKİKA



Haber > Trabzonspor > Rodallega'ya dava açacak!

Rodallega'ya dava açacak!

26 Ekim 2017 Perşembe - 12:13




Trabzonsporlu forvet Hugo Rodallega'nın, kendisine ırkçı ithamda bulunmakla suçladığı Çorum Belediyespor futbolcusu Yakup Kayış, dava açacağını söyled





Trabzonspor'un Ziraat Türkiye Kupası 4. turunda Çorum Belediyespor'u deplasmanda 6-0 yendiği karşılaşmada rakibine kafa atarak kırmızı kart gören Kolombiyalı futbolcu Hugo Rodallega, maçın ardından yaptığı açıklama Çorum forması giyen Yakup Kayış'ın kendisine ırkçı söylemde bulunduğunu iddia etmişti.  Rodallega yaptığı paylaşımda, "Hareketimin profesyonel olmadığını kabul ediyorum ama ırkçılığı kabul edemem. O an incindim ve kontrolümü kaybettim." ifadelerini kullanmıştı.

Konuyla ilgili A Spor'a konuşan Yakup Kayış, "Kafa attıktan sonra kırmızı kart gördü. Eğildikten sonra bana İngilizce küfür etti. Kendimi yere atacak bir insan değilim. Şahsıma atılan bu iftiraya karşıyım. Yarın davacı olacağım. Bu Rodellaga'ya yakışmadı. Trabzonspor camiasına yakışmadı. Ben müslümanım ve bu şeylere de karşıyım. Ben İngilizce bilmiyorum. Sadece 'Biraz yavaş.' dedim. Hırsıma yönelik olsa ben de kafa atarım. Kendini kurtarmak istiyor. Ben küfür ettiysem ben yarın güneşi görmeyeyim. Bana öyle biri dese ben o sahayı yırtarım. Kendini kurtarmak için yaptığı bir şey. Yarın dava açacağım ve hakkımı arayacağım. Bizi kullanmalarına müsaade etmesinler. Sosyal medyadan da yapmadığım halde bir sürü şeyler yazıyorlar." ifadelerini kullandı.

BÖYLE BİR ŞEY YAPTIYSA TAKIMDAN ATARIM

Çorum Belediyespor Kulüp Başkanı Zeki Gül, Hugo Rodallega'nın "Irkçılık" açıklamasına yönelik, "Benim futbolcum eğer böyle bir şey yaptıysa onu takımdan atarım. Eğer söylenenler yalansa Trabzonsporlu yöneticilerden de benim aldığım gibi bir karar almasını dilerim" dedi. Ziraat Türkiye Kupası 4. tur maçında Çorum Belediyespor ile karşılaşan Trabzonspor'da Hugo Rodallega şoku yaşandı. Karşılaşmanın 64. dakikada rakibine kafa atan Hugo Rodallega, direkt kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı. Maç sonu Çorum Belediyesporlu futbolcu Yakup Kayış'ın kendisine ırkçı söylemler sarf ettiğini iddia eden Rodallega, bu nedenle kafa attığını açıkladı. Bu iddianın ardından Çorum Belediyespor Kulüp Başkanı Zeki Gül, yaptığı açıklamada futbolcusunun arkasında durdu. Trabzonspor'un yöneticilerine seslenen Zeki Gül, "Maç canlı olarak yayınlandı. Her yerde kameralar vardı ve o anları da kaydetti. Benim futbolcum böyle bir şey yapmaz. Yaptıysa hemen takımdan çıkarırım. Ancak bu iddialar gerçek değilse aynı hassasiyeti Trabzonsporlu yöneticilerden de beklerim" diye konuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap