SON DAKİKA



Haber > Trabzonspor > Rodallega; ''İtalya'da Napoli Türkiye'de Trabzonsp

Rodallega; ''İtalya'da Napoli Türkiye'de Trabzonsp

14 Eylül 2018 Cuma - 11:24




‘Kolombiya Kaplanı’ Rodallega, Karadeniz’e özel açıklamalarda bulundu...





TRABZONSPOR’A Teknik Direktör Ersun Yanal döneminde geldi. Fenerbahçe maçında sakatlanan Burak’ın yerine oyuna sokulmayan Rodallega’nın sonrasında Yanal ile yıldızı barışmadı. Yanal takımdan ayrıldıktan sonra da Teknik Direktör Rıza Çalımbay ile yıldızı barışmadı. Hep yedekte bekleyen golcü oyuncu bu sezon ise Teknik Direktör Ünal Karaman ile adeta hırçın bir kaplana dönüştü. Hem gollerini sıralamaya hem de asistleri ile dikkat çekmeye başladı. Trabzonspor’da şu anda çok mutlu olan Rodallega, bundan sonra da katkı vermeye, golleri ile de taraftarı coşturmaya devam edecek. Kolombiyalı oyuncu ile özel bir sohbet yaptık. Her şeye içtenlikle cevap verdi. İşte Rodallega’nın keyifli röportajında anlattıkları:

BURAK BÜYÜK GOLCÜ

“Burak konusunda yorum yapmam doğru değil. Kişisel sorunlar. Biz aynı bölgenin oyuncuları olarak birbirimize saygı duyuyoruz. O oynarsa elinden geleni yapmaya çalışıyor ki geçen sene çok güzel işler çıkardı. Çok büyük bir golcü olduğunu gösterdi. Ben oynarsam da elimden gelenin en iyisini ortaya koymaya çalışıyorum. Aramızda da sağlıklı bir rekabet var. Açıkçası yönetim ve oyuncular arasında böyle olaylar yaşanabiliyor. Aynı şekilde ben de olabilirdim veya başka bir arkadaşımız da bu olayları yaşayabilirdi. Bu tür olaylar günümüzde gelişebilen şeyler.”

KÖTÜ BAŞLADIK İYİ GİDİYORUZ


“GENEL olarak bakacak olursak, Başakşehir maçında kötü oynadık. Kötü mücadele ettik ve kötü sonuç aldık. O maçın sonrasında olumlu reaksiyon göstermek iyi oldu. Biz de bunu başardık. Son olarak da Galatasaray maçında iyi oynadık. İyi oyun ve iyi skorla kazandık. Bu da bize daha fazla özgüven kazandırıyor. Trabzonspor’da oynayan oyuncunun ismi ne olursa olsun, her zaman zirve hedeflenir. Şampiyonluk hedeflenir. Tarihsel olarak da böyle bir yükümlülüğümüz var. Şimdi Alanyaspor ile karşılaşacağız. Her maçta olduğu gibi Alanyaspor maçında da hedefimiz 3 puan.”

YAŞANANLAR BENİ ÜZDÜ

“Geçen sene yaşadığım olaylar hiçbir futbolcu için kolay değil. Yedek kalmak beni üzdü. Ama geçmişte kaldığını düşünüyorum. Geleceğe bakacağız. Tabii ki bu tür olaylar her futbolcuyu üzer. Çünkü her futbolcu oynamak ister. Yeni bir geleceğe bakmak istiyorum. Çünkü hocamız bana istediğimiz güveni sağlıyor. Bana çok güvendiğini her fırsatta belirtiyor. Ben de onun bu güvenini karşılıksız çıkarmamaya ve zedelememeye çalışıyorum. Benim hedefim her zaman en fazla golü atabilmek. Aynı zamanda da takıma en fazla şekilde yardımcı olabilmek ve katkı sağlayabilmek. Zaten gol attığınız ve işler iyi gittiği sürece takımın yararına olur. Her sene de üzerine koyarak gitmek istiyorum.”

NWAKAEME İYİ Kİ GELDİ

“NWAKAEME buraya çok pozitif bir mantalite ile geldi. Her zaman takıma yardımcı olmak için geldi. Biz de onun varlığından mutluyuz. Onun gibi diğer birçok oyuncu geldi. Hepsi de kaliteli insanlar ve kaliteli oyuncular. Umarım hep birlikte çok iyi bir iş çıkartırız.”


BURADA KALMAK İSTERİM

“Benim önceliğim her zaman Trabzonspor. Çünkü burada mutluyum. Sözleşme konuları sezon sonunda konuşulur, hep birlikte oturulur, konuşulur. İkimiz için de doğru olan neyse karar alırız. Tabii ki teklif gelirse devam ederim. Burada kalmak da isterim. Ama bunlar kazanacağımız ve kaybedeceğimiz maçlara göre değişir. Performanslara göre değişebilir.”

ABDÜLKADİR VE YUSUF ÇOK ŞANSLI

“Yusuf ve Abdülkadir genç ve değerli oyuncular. Çok büyük gelecekleri var. Çok da büyük oyuncular. Yavaş yavaş öğrenerek, her zaman daha iyi sezon çıkararak ilerlemeleri gerekiyor. Yusuf, geçen sezon çok fazla gol atıp katkı sağladı. İkisinin de İspanya ve İtalya gibi liglerde çok başarılı olacaklarına inanıyorum. Onlar şanslılar. Takım içerisinde çok abileri var. Bizler de kendilerine tavsiyelerde bulunuyoruz. Onlar da tavsiyeleri dinlerlerse doğru yolda ilerleyeceklerdir.”

TRABZON’DA OKUL SORUNU VAR


“Çok sakin bir hayat sürdüğümü söyleyebilirim. Ailemle şu anda farklı şehirlerde yaşıyoruz. Çocuklarımızın okul durumlarından dolayı. Çünkü Trabzon’da maalesef bu okul meselesi sorun olduğu için, uluslararası bir okul bulamadığımız için, onların da eğitimlerine devam etmesi gerekiyordu. Ailem burada olduğunda beraber zaman geçiriyoruz. Burada olmadıklarında da antrenmandan evime giderim, belki restorana giderim. Ya da yürüyüşe çıkarım. Çok sakin bir hayat sürüyorum. Çok fazla bir şey yaptığım söylenemez. Genelde dinlenmeyi tercih ediyorum. Kazandığım parayı da çocuklarım için harcıyorum. Onlara daha iyi bir gelecek için çalışıyorum.”

KARAMAN ÇOK İYİ BİR İNSAN

“Hocamızın teknik direktör dışında çok iyi bir insan olduğunu da söyleyebilirim. Hocamızın bizimle ilgilendiğini, bize değer verdiğini sohbetlerde hissedebiliyoruz. Bir oyuncu için bunlar çok önemli. Hocamız sohbetlerde ailelerimiz, çocuklarımız hakkında bilgiler alıyor. Hocamızın oğlu gelmişti, onunla sohbet etmiştik. Şakalaşmıştık. Hocamızla bazen birbirimize şakalar ve espriler de yapıyoruz. Güzel bir ilişkimiz olduğunu söyleyebilirim. Zaten insanların istediği ve beklediği şey de bu”. “Futbolu bıraksam da futboldan uzaklaşacak birisi değilim. Belki yorumcu olarak devam ederim. Bu konuda da arkadaşlarımız bana yardımcı olacak. Ama mutlaka futbolun içinde olacağım.”

CASTİLLO RAHAT BIRAKMIYOR

“Hayattaki iki idolüm her zaman Kolombiyalı Asprilla ve Brezilyalı Ronaldo olmuştur. Castillo’yu tabii özlüyorum. Zaten her gün konuşuyoruz. Gitti ama çok da gitmiş gibi gözükmüyor şu anda. Takımı soruyor, sürekli takip ediyor zaten. Burak konusuna benzer olarak Fabian Castillo da sorun yaşadı. Castillo, benim kardeşim gibi gördüğüm birisi. Ama sorunlar onunla, hoca veya yönetim arasında. Bu sorunları da kendi aralarında halletmeleri gerekiyor. Dediğim gibi yaşadığı sorunlara rağmen Castillo da elinden geleni yapmaya çalıştı. Kendisiyle sürekli iletişim halindeyiz. Burada ne oluyorsa haberi oluyor yani.”


HAYATIMI MARTİNEZ DEĞİŞTİRDİ

“Çok farklı teknik direktörlerle çalışma fırsatı buldum. Farklı ülkelerde oynadığım için. ‘En iyi teknik direktör kim’ sorusuna, insanların vereceği cevap Mourinho ve Guardiola olur. Ama benim hayatımda çok büyük etkisi olan ve hayatımı değiştiren isim Roberto Martinez. Kendisi Belçika milli takım teknik direktörü. Onunla beraber çalıştığımızda bana çok şeyler kattı. Çok şeyler öğretti. Türkiye’de de değerli hocalarımız var. Örneğin Fatih Terim, Akhisar’da çalıştığımız Tolunay Kafkas ve Cihat Arslan, şimdi çalıştığım Ünal Karaman hepsi değerli hocalar. Ben her hocadan bir şeyler öğrenmeye çalışıyorum. Çünkü hepsi size farklı şeyler öğretebilirler.”

YOLDA OLDUĞUMU BİLE YAZDILAR

“Sezon başında hakkımda çıkan transfer haberlerini takip ediyordum. Benim haberimin dahi olmadığı çok fazla şeyler yazıldı. Hatta başka takımlarla anlaştığım ve yolda olduğum söylendi. O zaman evde oturuyordum. Böyle şeylerin futbolda normal olduğunu düşünüyorum. Belki onların da baktığı şey, burada oynamıyor, ayrılabilir gibi düşünüp yazmışlardır. Ama benim kafam hep buradaydı, burada olmak istiyorum. Şu anda da buradayım ve takımıma katkı sağlamaya çalışıyorum. Trabzon’da olmaktan dolayı da mutluyum. Trabzonspor’a geldiğim için asla pişman değilim.”

TRABZON VE TRABZONSPOR AYRILMAZ


“Trabzon ve Trabzonspor’u birbirinden ayırmak çok mümkün değil. Ben aynı şeyler olarak görüyorum. Çünkü bu şehirde ne zaman sokağa çıkarsanız çıkın, veya evime gelen insanlar olduğunda bana hep futbol hakkında sorular soruyorlar. Fikirlerimi öğrenmek istiyorlar. Neticede bir aşk duyuyorlar kendi takımlarına karşı. Hatta dünyada bunun örneğinin sadece İtalya’da’da Napoli ve Türkiye’de Trabzonspor olduğunu söyleyebilirim. Şehrin ve takımın bu kadar bütünleştiği belki de iki şehirdir. Hatırladığım ve bildiğim başka da bir şehir yok. Bu da beni açıkçası olumlu etkiliyor. Sokağa çıktığımızda onların size olan sevgisi bana güç veriyor. İyi oynadığınızda veya kötü oynadığınızda hep destek oluyorlar.”

BENİ GÖREN GOL DİYE BAĞIRIYOR

Pereira’nın, “Trabzon’da alışveriş yaptığımda benden para almıyorlar” sözünü hatırlattığımız Rodallega, “Keşke bana da aynısı olsa. Bana Pereira gibi yapmadılar, hep parasını aldılar. Beni gören herkes gol gol gol diyor” dedi.

Haber: Mehmet KARAGÖZ - Eser HACISALİHOĞLU
Kamera: Erol TAŞKIN

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap