SON DAKİKA



Haber > Trabzonspor > Özköylü; 'Kazalar olmazsa bu takım iş yapar'

Özköylü; 'Kazalar olmazsa bu takım iş yapar'

18 Ekim 2018 Perşembe - 12:40




Trabzonspor yönetimi doğru iler yapıp yeterli bir kadro kurdu





Osman Özköylü… Uzun yıllar Trabzonspor’da oynadı. Ayrılmış olsa da Trabzonspor’un hep başarılı olmasını istedi. Şimdi ise en büyük isteği ve duası takım arkadaşı Ünal Karaman’ın Trabzonspor’da şampiyon olması. İşte Osman Özköylü’nün Trabzonspor değerlendirmeleri…

FORMA AŞKI-PARA AŞKI

Trabzonspor’da geçmişte oynadınız. O günle bugün arasında neler değişti?

“ASLINDA çok şey değişti. Bizim zamanımızda para her zaman ikinci plandaydı. hatta planda bile yoktu. Biz hırsımızla ve takıma olan bağımızla oynuyorduk. Şimdi o kalmadı. Çoğu futbolcu para için oynuyor. Ben 1995-1996 sezonunda bir maçta kolum kırıldı ve oynamaya devam ettim. Şimdi ise oyuncunun parasını geciktirince hemen şikayet ediyorlar. Yani forma aşkı, para aşkı. En önemlisi bu değişti”

KADROSU YETERLİ


Trabzonspor’un kadrosu size göre nasıl?

“BENCE şuan için geçiş süreci atlatabilmek adına, ekonomik krizin olduğu süreçte, takımı ayakta tutacak ve hedeflere ulaştırabilecek maliyeti az oyuncuları transfer ettiler. Güzel de bir kadro oluşturdular. Yeterli bir kadrosu oldu. İleriye dönük bir kadro kurdu. İyi bir hava yakalarsa ve saçma sapan maç kazaları olmazsa üst sıralarda yer alacaklardır. Bu takım da iş yapacaktır. Yeni gelen oyuncuların katkısı önemli. Mevcut oyuncularda devamlılık önemli. Oynamayınca sıkıntı oluyor. Olcay’ın daha çok katkı vermesi lazım. Yusuf beklentilerin altında. Bu tarz oyuncuların takımı sahiplenip daha çok fayda sağlaması gerekiyor” 

AVRUPA’DA OLACAKTIR

Trabzonspor bu sezon şampiyon olabilir mi?

“TRABZONSPOR’UN şampiyonluk şansı bana göre çok fazla yüksek değil ama en azından Avrupa kupalarına katılabilirler. Son sezonları kötü bitiren Trabzonspor adına bu sezonun ilk sıralara bitirilmesi ve Avrupa’ya katılması iyi olacaktır. Bu da camiayı ayakta tutacaklar. Hem şehrin hem de taraftarın Trabzonspor’a bakış açısını değiştirecektir”


ÖZGÜVEN GELDİ

Kasımpaşa ve Akhisar maçlarını değerlendirebilir misiniz?

“TRABZONSPOR bu sezon hem Galatasaray hem de Akhisar maçında iyi futbol ortaya koydu. Özellikle Kasımpaşa maçındaki ciddi bir görüş dönüşleri var. Eğer bu maçı kaybetmiş olsalardı büyük çöküntüye gireceklerdi. Moralleri düşecekti. Şehrin ve taraftarın bakış açısı ve inancı da kalmayacaktı. Kırılmalar yaşanacaktı. Deplasmanda Akhisar’a karşı alınan galibiyette çok iyi oldu. İyi bir hava yakalattı takıma. Özgüven getirdi. İleriye dönük olarak çok iyi işler yapabileceğini gösterdi”

MİLLİ ARA SORUNU

Milli ara sonrası yaşanan düşüşü Trabzonspor nasıl atlatabilir?


“MİLLİ takımlara takımdan çok fazla oyuncu gitmesi ve sonrasında hafta içi beraber oynamamış olmaları olumsuz yansır her zaman. Yakalanan havayı da bozar. Bu aslında psikolojik bir durum. Tabiki teknik heyet bunun için çözümler arar ama iş futbolcuda biter. Futbolcuların bu durumu kendi kendine çözmesi gerekir”

POZİSYON ÜRETMELİ

Trabzonspor, Erzurumspor maçında nasıl oynamalı?

“BİR defa Trabzonspor’un elindeki oyunculara göre kendine has bir oyun kimliği ve sistemi olmalı. Her maçta farklı oyun kimliği olmamalı. Bu oyun kimliğini rakibe kabul ettirmeli. Oyunu forse eden ve pozisyon yaratan bir takım olmak zorunda. Sonuçta kendi sahasında oynayacak”

FAVORİ TRABZONSPOR


Size göre Trabzonspor-Erzurumspor maçı nasıl geçer?

“TRABZONSPOR kendi sahasında oynayacak. Favori bu nedenle Trabzonspor. Ama ligde her maçın ciddiyeti var. Sonuçta Alanya ve Göztepe maçlarını hepimiz gördük. Bu sonuçları aldığı için Trabzonspor için ciddiyetinin farkına da varmıştır. Erzurumspor’u ciddiye almalı. Erzurumspor’un da hocası geldi. İlk galibiyetini aldılar. Moral buldular. Trabzonspor açısında bu maç kolay olmayacak”

MAZARET ÜRETİLMEMELİ

Mehmet Özdilek’in şansı tutuyor Trabzonspor’a. Bu maçta da tutar mı?

“GELDİĞİ ilk hafta takımına maç kazandırdı. Motivasyonu yükseltti. Bunu devam ettirmek isteyecekler. Trabzonspor işi şansa bırakmamalı. Şansı tutuyor-tutmuyor gibi mazeretlere sığınmamalı. Trabzonspor kendi gücünü sahaya yansıtacaktır. Kazanması gereken bir maç. Trabzonspor’un kazanacağını da düşünüyorum. Benim beklentim o yönde”


SAVUNMAYA DİKKAT ETMELİ

Erzurumspor’u izlediniz. Trabzonspor nelere dikkat etmeli?

“ERZURUMSPOR geriye yaslanıp, alanı kapatıp, alanını savunup kazandıkları toplarla hızlı hücumla gol arayacaklar. Trabzonspor ilk olarak buna dikkat etmeli. Trabzonspor kendi evinde oynadığı için hücum oynayacaktır. Hücuma çıkarken de arka savunmasına sağlama almalı. Çok dikkat etmeli. Arka tarafta dağınık olursa bu pahalıya patlar. Pozisyon üretirken, kontraya yakalanırsa ve savunmaya dikkat etmezse canı yanar”

HUGO TAKIM OYUNCUSU

Erzurumspor maçında hangi Trabzonspor futbolcusu ön planda olur?

“SON haftalarda bir Rodallega rüzgarı var. Çok iyi bir performans sergiliyor. İyi bir takım oyuncusu ve takımı için oynuyor. Burak’ın yeteneklerini zaten saymaya gerek yok. İkisinin bu maçta rolü büyük olacaktır. Sosa’nın performansı da yükseldi. Katkı yapmaya başladı. kaliteli oyuncular sonuca etki edecekler”

YÖNETİMİN HAMLESİ DOĞRU

Yapılan transferleri nasıl yorumlarsınız?

“MESELA stoperde oynayan Toure ve Hossini iyi bir ikili oldular. Fakat Trabzonspor şampiyonluğa oynayacak bir kadro kurmak istiyorsa çok iyi bir stoper alması lazım. Diğer oyunculardan Amiri ve Nwakaeme ise henüz kendilerini tam olarak gösteremediler. Ama Trabzonspor’un yaptığı transferler maliyetlerine göre yeterli. Yönetim doğru bir hamle yaptı”

KUCKA VE SOSA RİSKTİR

Kucka ve Sosa’nın performansını beğeniyor musunuz?

“YÜKSEK paralara bu tarz oyuncuları aldınız mı riskleri de göze alacaksınız. Performansını arttırmakta önemli. Milan’dan gelen iki oyuncu. Beklentiler çok fazla. Verilen maliyetlerle alınan verime bakıldığında bence arada çok fark var. Bunun kararını da yönetim verecektir”

KARAMAN’A DUA EDİYORUM

Ünal Karaman sizce Trabzonspor’da başarılı olacak mı?

“ÜNAL abi benim için çok özel insanlardan bir tanesidir. Onun her zaman Trabzonspor’da başarılı olmasını isterim. O başarılı olursa ben kendim başarılı olmuş kadar sevinirim. Duamız ve desteğimiz onunla. Sonuçta beraber yetiştik. Beraber oynadık. Çok şeyler paylaştık. Allah yardımcısı olsun. Şampiyon olsun diye dua ediyorum”

Haber: Mehmet KARAGÖZ

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap