SON DAKİKA



Haber > Trabzonspor > Onursal Başkan'dan dobra açıklamalar!

Onursal Başkan'dan dobra açıklamalar!

25 Ekim 2017 Çarşamba - 21:06




Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz dobra açıklamalar yaptı.





Başkanlık için istek gelirse gereğini yaparız.

Yılmaz, deprem etkisi yapan istifalarla sarsılan Muharrem Usta ve yönetiminden boşalacak başkanlık konusundaki yol haritasını "Evet, dikkate alma durumu vardır. Gereğini yapacağız" diye duyurdu.

'50. yılda şampiyonluk' parolasıyla başladığı Süper Lig'de tepetakla olan Muharrem Usta yönetimindeki Trabzonspor'un Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, Radyospor'da Özgür Sancar'ın sunduğu 'Spor Kazanı' programında çarpıcı değerlendirmeler yaptı. Altı çizilecek konulara değinen Yılmaz, kamuoyunda yer alan başkan adaylığı konusunda "İstek gelirse gereğini yaparız" dedi.

Onursal Başkan Mehmet Ali Yılmaz, Muharrem Usta ve yönetiminin şeffaf olması gerektiğini söyleyerek, yeni teknik direktör Rıza Çalımbay'la ilgili de olumlu sözler kullandı. Yabancı futbolcu uygulamasına karşı olduğunu açıklayan Yılmaz, yerli futbolcuların biraz daha öne çıkarılmasını tavsiye etti. Camiada Galatasaray maçının sonucuna göre çatlak seslerin yükselebileceğini ifade eden Yılmaz, başkanlık konusunda talep gelmesi halinde bunu dikkate alabileceğini dile getirdi.

 Trabzonspor taraftarı ortaya çıkan sonuçlardan dolayı üzgün. Bir kongre talebi olduğu dile getiriliyor. Siz bu duruma nasıl bakıyorsunuz?


Bu olaylara pek yorum yapmak istemiyorum. Mevcut yönetim ve yerel arkadaşlar tartışıyorlar, yazıyorlar, çiziyorlar. Herhalde bir planları vardır. Henüz yönetim oturup böyle teferruatlı bir açıklama yapmadı. Yapar, ona göre konuşmak daha uygundur.

 Sizce olması gereken? Aralık’ta mali kongre var...

Yani kulübün düzelmesi, maç kazanmaya başlamamız, bugünkü sorunları iyi tespit etmemiz ve çözmemiz de mümkün. Kadroda maç kazanacak kadar iyi oyuncular da var. Alacakları varsa, ödenmemişse o olabilir.

Oyuncuların alacaklarıyla ilgili bir sorun var mı?

Böyle bir sorun olduğunu duymadım. Olanlar olursa böyle olur. Yönetim iyice oturmalı, başkan bir açıklama yapmalı. Trabzonspor taraftarının gönlüne su serpmeli. Nedir sorun, nasıl yapacağız, ne zaman çözeceğiz, neler olacak, bunları anlatması lazım. Yoksa kongreye gidilir, kongrede de çözüm olmayabilir.


50. yıl hedefi şampiyonluktu ve bu sene değil belki de gelecek sene bu hedefi genişleterek devam ettirebilir. Trabzonspor’da bu kadronun hedefe ulaşacağını ve Muharrem Usta’nın transfer konusunda başarılı olduğunu düşünüyor musunuz?

Bu konuda bir şey demek doğru değil. İyi kadro kurmak, iyi organize etmek, iyi oynatabilmek, moral ve motivasyonu iyi sağlayabilmek çok zordur. Bunlar yapıldığı takdirde daha zayıf ekiplerin daha iyi sonuçlar alması mümkündür.

Soner Yılmaz’ın da başkan adaylığı için çalışma yaptığı birtakım dedikodular var. Yılmaz ailesinin başkanlıkla ilgili planı var mı?

Yok. Soner Trabzonspor’un koyu taraftarıdır ama alınan sonuçlardan o da üzülüyor. Henüz böyle bir girişimi yok.

 Sizinle ilgili de söylemler var. Mehmet Ali Yılmaz yeniden başkan adayı olabilir diye. Aralıkta böyle bir gelişme olabilir yorumları yapılıyor...


Aralık’ta ne olacağı bilinmez. Aralık’a kadar dikkat etmek lazım.

Var mı bir teamül veya bir arzunuz?

Hiç zaman olmaz, arzum olsa söylerim. Ama mecburiyetler başkadır.

Eğer camia böyle talepte bulunursa size yönelik buna cevap vermek icap eder mi?

Yani eskiden beri söylediğimiz sözlerdir.


Camiadan sizi arayanlar var mı? Ortak bir konsorsiyum oluşturalım, bunun öncülüğünü yapın diyorlar mı?

Söylenmiyor ancak öyle sesler geliyor. Aslında Trabzonspor’un ateşli seyircisi azalmış olabilir. Geçen 16-17 sezonda çeşitli olaylar oldu. Gitgide taraftar tırsıya tırsıya bugün o zamanın çok azı haline gelmiş oldu. Yeni yönetim arkadaşlarımız bir basın toplantısı yapıp içinde bulundukları durumu net bir şekilde açıklayıp nasıl çözeceklerini anlatsınlar, ondan sonra gerekirse konuşuruz.

Aralık’taki mali kongreden önce böyle bir basın toplantısı yapılmasını yönetim açısından zaruri görüyor musunuz?

Evet. Bu ay Ekim ayında olmalı ki yapılan maçlarda güzelliğini görelim.

Madem durum böyle, yönetimin yapacağı basın toplantısında söyleyecekleri sizin fikrinizi etkileyecek mi?


Yöneticilerin çoğu istifa etmiş, onlar da bir açıklama yapmadı. Bir basın toplantısı yapıp niçin istifa ettiklerini kamuoyuyla paylaşmadılar. Şimdi yönetim kurulu onların istifalarını anlatır, niçin gittiklerini ve ne yapacaklarını anlatır. Neyi eksik yaptıklarını da... Pardon derler ve ona göre yeni bir stratejiyle yola devam edileceğini söyler veya Aralık’ta kongreye gideceğiz derler. Baskı da yapmam.

 Emre Aksoy ‘ben bu anlayışla devam edilemeyeceğini belirterek, hataların tekrarlandığı ve tek adam yönetimi şeklinde olunduğu için görevi bırakmak zorunda olduğunu söyledi. Toplam 7 üye istifa etti. Bu yönetim anlayışının devam etmemesi yönünde hemfikir olduk, bu yüzden istifa ediyoruz diyorlar...

Bunun daha etraflı, detaylı açıklanması lazım. Bu soru kalanlara, başkana sorulmalı. Hayırdır ne oluyor? Kamuoyuyla paylaş. Ne yapacağız? Mevcut durum nedir? Kalanlardan gidecek olan var mı vs. vs...

 Muharrem Usta’yla görüşüp fikir teatisinde bulunuyor musunuz?

İlk seçileceği zaman gelmişti. Daha sonra yine geldi, destek verdik. Ama her zaman görüşmüyoruz. Karışmak doğru değil. Onlar yapsın, biz alkışlayalım.

 Rıza Çalımbay tercihi için ne diyeceksiniz?

Rıza tanıdığımız, bildiğimiz, çocukluğundan beri dürüst bir arkadaş olduğundan bir sorun çıkmaz gibi geliyor bana. Rıza’yı Beşiktaş’ın altyapısından beri tanırım. Karakterli bir hocadır. İnşallah başarılı olur.

Galatasaray maçı son derece kritik bir maç. Bu maçta taraftar atmosferi nasıl olacak? Taraftarın tutumu nasıl olacak? Trabzonspor aleyhine çıkacak bir sonuç bahsettiğiniz süreci, kongreyi hızlandırabilir mi?

Baskıyı arttırır. Ama stadyum dolar mı bilmiyorum. Taraftar nasıl bakacak, maça heyecan duyacak mı bilmiyorum. İnşallah duyar. Neticesine göre de tavrını koyar.

 Trabzonspor’un içinde bulunduğu bu durum Galatasaray’ı avantajlı kılıyor mu?

Galatasaray iyi bir ekip. Lider. Ama bu durum takımlarda ters motivasyon sağlayabilir.

 Eğer bir zorunluluk hasıl olursa, camiadan böyle bir talep gelirse başkan adaylığı konusunda bu ihtiyaca yanıt vereceğinizi anlıyorum...

Evet, dikkate alma durumu vardır. Gereğini yapacağız.

 Yabancı futbolcuların performansından memnun musunuz?

Yabancı futbolcu sayısına karşıyım. Bakanken de başkanken de bu sayıları arttırmıyorduk. Biz bizim çocukların oynamasını istiyorduk. Milli takımda başarılı olmasını istiyorduk. Şimdi Galatasaray 11 yabancı, bizde de 15 tane var. Her takımda bir sürü yabancı var. Yani onlarda görüyorsunuz bize gelenlerin kaliteleri vasat, dış maçlarda aldığımız sonuçlar da berbat. Yabancıların halen neden tercih edildiğini anlamış değilim. Federasyonun bu konuda sıkı tedbir alması lazım. Öncelik yerli, sonrası yabancı...

Trabzonspor altyapısından çıkan iki oyuncu var: Abdülkadir ve Yusuf Yazıcı. Altyapıdan oyuncu yetiştirmede büyük sıkıntı yaşıyoruz. Yabancı sınırlaması gelince bu üretkenlik sağlayabilir mi?

Tabi tabi sağlar. Bizim çocuklarımız böyle kalmayacak. Milli takımımız onlarla temsil edilecek. Herkes altyapının önemini daha iyi anlayacak. Daha ciddi ve dikkatli olacak. Daha iyi gençleri toplayıp yetiştirecek.

 Video hakem uygulaması ve hakem kararları çok tartışılıyor, bu konuda neler söylemek istersiniz?

Hakemler yıllardır tartışılır. Video kontrol nasıl uygulanır onu da bilmiyorum. O da tartışmaya sebebiyet verebilir. Her pozisyon kameradan çok iyi çekilmemişse yanlışa itebilir. Hakemin işi çok zor. Aynı anda karar vermek oldukça zor. Ufak tefek hataları görmemek lazım. Bekleyelim bakalım ne çıkacak?

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap