SON DAKİKA



Haber > Trabzonspor > Onursal Başkan Mehmet Ali Yılmaz; ''Kalitesiz ve fazla yabancı Türk Futbolunu geriye götürdü''

Onursal Başkan Mehmet Ali Yılmaz; ''Kalitesiz ve fazla yabancı Türk Futbolunu geriye götürdü''

04 Eylül 2019 Çarşamba - 11:12




Onursal Başkan Mehmet Ali Yılmaz, ‘Serbest Vuruş’ programına konuk oldu, flaş açıklamalar yaptı:





DEVLET eski Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, TYT Türk ekranlarında yayınlanan Serbest Vuruş programına konuk oldu. Yayına telefonla katılan Onursal Başkan, gündeme ilişkin soruları yanıtlarken, çarpıcı açıklamalar yaptı.

İşte Onursal Başkan Mehmet Ali Yılmaz’ın o açıklamaları: 

SERBEST VURUŞ: Son dönemde 14 yabancı kuralı geldi, bu yabancı kuralı bizi bir hayli meşgul ediyor. Ne düşünüyorsunuz bu konuda? Diğer sorum ise, maalesef Türk hakemliği VAR ile birlikte bir sisteme oturmadı, sizin dönemlerde daha iyiydi. Bu konuda fikirlerinizi merak ediyoruz.

FUTBOLCULARIN İSİMLERİNİ SEYİRCİLER TELAFFUZ EDEMİYOR

MEHMET ALİ YILMAZ: Türkiye’de birçok şey giderek bozuluyor. İstikrarla iyiye doğru gitmediğini görüyoruz. Yabancıların çoğalmış olması gençlerimizin hakkının zail olması anlamına gelir. Dikkat ederseniz hem kulüp hem de Milli Takım düzeyinde bir başarımız yok. En son Türk Milli Takımımız Dünya üçüncüsü oldu. Kulüplerimizin de o dönem başarıları vardı ama şimdi bu başarılar yok. Niye yok? Hepsi yabancı. Ya 2 ya 3 oyuncu Türk oluyor. Hangi ülkenin takımı olduğu belli değil. Milli ruh oluşmuyor. Seyirciler o isimleri telaffuz bile edemiyor. Fenerbahçe-Trabzonspor maçını takip ettim. Baktım. Tanıdığım bir isim bile yok. İsimlerini bile telaffuz edemedim. 82 milyon nüfusu olan Türkiye bu olmamalı. Amatörden profesyonele kadar binlerce kulübümüz var. Buna rağmen Avrupa’da olan gurbetçi gençlerimiz var. Halen oturmuş ne bir futbol federasyonumuz ne de bir istikrarımız var. O yüzden yabancıların Türk futboluna katkı sağlamadığını, Milli Takım ve kulüp bazında geri gittiğimizi rahatlıkla söyleyebiliriz.

VAR’A GİDEN HAKEMİN KENDİSİNDEN BİR ENDİŞESİ VAR DEMEKTİR

Bu VAR sistemi tam anlaşılır bir sistem değil. Onun kurallarına da tam anlamıyla uyulduğunu söyleyemem. VAR’a gitmeyi sahadaki hakem istiyorsa kendisinden bir endişesi var demektir. Ortadaki hakemler de artık kimin tarafından karar verecekleri belli değildir, şüphelidir, tartışmalıdır. Uygulanması çok ciddi ve dürüst olmalıdır. Benim SPOR BAKANI olduğum dönemde federasyon yasasını çıkardık. Özerk Futbol Federasyonu’nu kurduk. Göğüs reklamları, maç yayınları... Bunların hepsini çıkaran benim. O kadar çok dejenere edildi ki son yıllarda takip etmekte güçlük çekiyorum. Kanunda bazı maddelerde tadilat yapıldı. Dolayısıyla kamuoyunda otoritesi kaybolmuş bir federasyonumuz var. Şahsen kim federasyonda var bilmiyorum. 

SERBEST VURUŞ: Geçmiş dönemdeki gibi Trabzonspor’un tekrar var olma durumu söz konusu. Altyapıya çok değer veriliyor. Son olarak Yusuf, Fransa’ya gitti. Siz son durumu nasıl değerlendiriyorsunuz?

TRABZONSPOR’DA ELİNİ CEBİNE ATAN YOK

MEHMET ALİ YILMAZ: Kayda değer olumlu gelişmeler yok. Geleceğini karanlığa gömecek gelişmeler var. Borç alıp, borçlanıyoruz. Bu borçları faizleriyle geri ödeyemeyecek durumdayız. Altyapı diyoruz; 14 yabancı oyuncu alıyoruz. Halbuki bizim çözümümüz biliyorsunuz ki altyapıdadır. Trabzon ve etraftaki iller dahil olmak üzere altyapıya önem veriyorduk. Altyapıdan kazandığımız pek oyuncu yok. Türkiye’nin geleceğini düzeltmek bugünkü şartlarda çok zor. Kalıcı, geleceği sağlama almak için hamleler görmedim ben. Eski Trabzonspor yok. Elini cebine atan yok. Kulübün imkanlarından istifade etmek, kulübün popülerliğinden yararlanmak, kredi bularak kulübün gelirlerini kısıtlamak moda oldu. Kulübün özgür hareket etmesini engelleyen altyapıya yatırım ayıramayan bir hale geldik.

ALİ KOÇ’U SESSİZ VE MÜTEVAZI GÖRÜYORUM

SERBEST VURUŞ: Ali Koçlu Fenerbahçe ile ilgili neler söyleyebilirsiniz? Yaptığı transferleri, Ersun Yanal’ı nasıl görüyorsunuz?

MEHMET ALİ YILMAZ: Ali Koç ve Ersun Yanal’ın ‘işte bu’ diyebileceğim kıvama geldiklerini söyleyemem, hala kuşkularım var. Çok iyi tanzim edilmiş transfer uygulamaları görmedim. Bir yerde bir yanlışlık var. Daha cesur hamleleri olması lazım. Ali Koç’u sessiz, mütevazı görüyorum. 

Beğendim
2
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap