SON DAKİKA



Haber > Trabzonspor > Onur Recep Kıvrak'ın Uğurcan Çakır itirafı!

Onur Recep Kıvrak'ın Uğurcan Çakır itirafı!

06 Şubat 2021 Cumartesi - 13:34




Uğurcan Çakır'ın bugünlere gelmesinde emeği bulunan isimlerden Onur Kıvrak dikkat çeken açıklamalara imza attı.





ONUR KIVRAK "TÜRKİYE’NİN EN İYİSİ UĞURCAN"

“Uğurcan’a öncelikle ‘Maşallah’ demek istiyorum. Yetenekli daha da kendisini geliştirecek. Ondan önce İbrahim vardı Uğurcan onu geçip ondan önce çıktı. Yetenek vardı ancak özgüveni eksikti, benden sonra performans yakaladı. Evliliğin iyi geldiğini düşünüyorum. Bazılarına iyi gelmez baba olması da sorumluluk kattı. 2011’de ben o treni kaçırdım 2013 de kaçırdım. Atletico Madrid’den teklif gelmişti, vermediler. Güzel bir furya var, Türkler çok iyi performans sergiliyor. Uğurcan Çakır’ın da orada olması gerekiyor. Türkiye’nin açık ara en yetenekli kalecisi olduğunu düşünüyorum.  Mert Günok da değerli ama Uğurcan daha iyi. Gönlümüzden geçen her zaman Uğurcan’ın bir numara olması tabi ki. Şu anda tartışmasız onun orada olması gerekiyor. Mert fena maçlar oynamıyor, yetenekli isim ama milli takım gençleşiyorsa 32 yaşında kalecinin olduğu yerde 25 yaşında kaleci varken onun oynaması gerekiyor.

KIVRAK “HOCA FAKTÖRÜ ÇOK ÖNEMLİ”

2009’da başladım Alper hocayla dolu dolu oynadım. Beni sürekli hazır tutuyordu. Kaleci antrenörleri kaleciler üzerinde çok etkilidir. Uğurcan gibi üst düzey kaleciyi çalıştırıyorsan üst düzey bilgiye sahip hoca olması lazım. Saha içi ve dışında bunu sürdürürsen başarılı olur. Metin hoca iyi insan severim ama verebilecekleri bir yere kadardı. Şimdi Haluk hoca ile çalışıyor onunla da milli takımda görev yapmıştım. Trabzonspor’a daha önce kaleci antrenörü olarak Mika’nın gelmesini istemiştim o en iyi antrenördü. Onla çalışmasını da isterdim. Hem antrenmanla hem mental fiziksel bir şeyler katması gerekiyor. Uğurcan bu performansını sürdürüp direkt yurt dışına gidecek. Ona da söyledim, yaptığım hataları yapma. Yurt dışı çok farklı kavram. Burak Yılmaz faktörü var… Kaç yaşında? Ama iş yapıyor.

2011’DEKİ GİBİ SAVUNMA HATTI VAR

Haluk hocayla çıkışı var, Avcı’nın da burada faydası çok. Şunu da ortaya koyalım Trabzonspor’un 2 tane çok iyi stoperi var. 2011’de Giray Egemen Glowacki olayı gibi. Kaleci çok büyük faktör. Ben hep maçın adamı oluyorum 10 tane kurtarıyordum 3 tane yiyordum. Uğurcan’da aynı durumu yaşadı. 2011’de takımla defans, takımla hücum yapardık. Uğurcan’ın en büyük avantajı Abdullah Avcı… Gönül ister ki Şampiyonlar Ligi’ne gidip oynaması.

UĞURCAN KİRALIK GİDECEKTİ...

Uğurcan Çakır, yetenekli kaleci, benim zamanında kiralık yolluyorlardı. Benim arkamda dursun dedim. Allah’tan durdu, o zaman bana kızmışlardı, Trabzonspor’a faydası oldu. Bir yere gitmezse 10 yıl kalesini korur. 2011’de İngiltere'ye gitmek istemiştim, daha çok birebirler var, altı pasta daha çok aksiyonlar var. İngiltere'ye gidebilir veya İspanya'ya ikisinde de kurtarır. Fransa falan olmaz, Rennes’e gideceğine Trabzonspor’da kalsın. Kulübün ona yol göstermesi kariyer planlaması yapması lazım”  (61saat)

Beğendim
8
Sevdim
2
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap