SON DAKİKA



Haber > Trabzonspor > Newton kredisini bitirdi kalmasında ısrarcı olmak daha büyük yaralar açar

Newton kredisini bitirdi kalmasında ısrarcı olmak daha büyük yaralar açar

19 Ekim 2020 Pazartesi - 14:13




Bordo-mavili camianın unutulmaz isimlerine, ''Fenerbahçe derbisi öncesi teknik operasyon yapılmalı mı?'' sorusunu yönelttik...





“Elbette bizler devamlılıktan yanayız. En ufak bir başarısızlıkta teknik adam gönderilmesi doğru değil ancak Trabzonspor’un şu anki görüntüsü içler acısı. Oyuncuların isteksiz tavırları, vurdum duymaz halleri, “Bu takımda hoca etkisi yok” düşüncesini açık bir şekilde ortaya koyuyor. Geçtiğimiz sezon şampiyonluğa oynayan takımın bir sistemi yok. Newton’da ısrarcı olmak, Trabzonspor’a daha ağır faturalar çıkarabilir. Bu nedenle eğer bir değişim düşünülüyorsa bunun için çok beklemenin bir anlamı yok.”

İSKENDER GÜNEN: ABDÜLKADİR ÖMÜR MESSİ DEĞİL KENDİSİ OLSUN

“Bir futbolcu çok eleştiriliyorsa, ondan beklentiler büyük olduğundandır. Ben de Abdülkadir Ömür’ü çok yetenekli buluyorum. Ancak ameliyatının sonrasında bir türlü toparlanamadı. Ona bir ağabey tavsiyesi: Messi değil, önce Abdülkadir Ömür olsun. Bunu yapabilirse hem kendini geliştirir, hem de Trabzonspor’a katkısı yüksek olur. Bana göre Abdülkadir Ömür, savunmanın hemen önünde oynamalı. Çünkü kolay adam geçiyor ve topla oynamayı çok seviyor. Burada yeteneklerini daha çok ortaya koyma fırsatı yakalar.”

FUTBOLCULARI eleştirirken elbette günümüzün zor koşullarını göz önünde bulunduruyoruz. Dünya, belki de bir daha yaşanmasını istemediğimiz bir hastalıkla mücadele ediyor. Bu durum futbolcuları ve teknik adamları da etkiliyor. Trabzonspor Başakşehir’e kaybedebilir. Bu futbolun içinde var. Ancak benim kızgınlığım, kaybederken ortaya hiçbir mücadelenin konulmaması. Nerede kaldı Trabzonspor ruhu? Nerede kaldı bizim yenilgiye karşı yaptığımız agresif duruş. Sahada ne yaptığını bilmeyen oyuncular vardı Başakşehir karşısında. Geçtiğimiz sezonu düşündükçe bu oyuncuların  birçoğunu bu takımda nasıl oynadıklarına şaşmamak elde değil. Örneğin Abdülkadir Ömür. En büyük eleştirim ona. Çünkü ondan beklentim çok fazla. Bu nedenle eleştiri yapmak hakkım var diyorum.  Abdülkadir önce kendisi olacak. Bıraksın Messi olmayı. Geçen sezondan bu yana maalesef ileri gitmesi gerekirken devamlı düşüş yaşıyor. Bana göre yanlış yerde oynatılıyor. Savunmanın önündeki ikilide görev yapmalı. O zaman daha verimli olacak ve Trabzonspor’a katkısı artacak.  Çünkü adam eksiltme özelliği var. Topla daha fazla buluşacağı için performansı da artacak. Trabzonspor’un maalesef bir sistemi yok. Bunu sağlayacak kişi teknik direktördür. Ancak görüyoruz ki Newton bu takıma şu ana kadar bir şey vermemiş. Abdullah Avcı sistemi olan, bunu belli bir süre içinde takıma adapte eden bir hoca. Bazıları, ‘İyi futbolcularla her teknik adam başarılı olur’ diyor. İyi futbolcuları bir takıma aldırmak da bir meziyet. Üstelik onları kendi sisteminde oynatmak ikinci bir meziyet. Olur mu bilmem. Ancak gelirse ve zaman tanınırsa Abdullah Avcı iyi işler yapar.

TUNCAY SOYAK: BU HOCAYI VE TOPÇULARI ALDIRAN YÖNETİM

“Trabzonspor’da geçen sezon ile bu sezon arasında dağlar kadar fark varsa bunun hesabını yönetim verecek. Önemli oyuncular gitti, yerlerine futbolcular alındı. Ancak alınanlara bir bakın Allah aşkına bunlar Trabzonspor’un formasını nasıl giyer? Sıradan bile değiller. Bunları scout tavsiye ettiyse onların işine son verilsin. Hoca aldırdıysa bence bir gün bile kulüpte tutmamak gerekir böyle birini..”

BAŞAKŞEHİR karşısında takım sahaya çıkarken sırtındaki formalara şöyle bir baktım. Bu kesinlikle Trabzonspor’un ‘bordo ve mavisi’ değildi. İşin ciddiyetsiz olduğu daha formalardan belli oluyor. Takım, ilk yarıda bir iki pozisyon buluyor, ikinci yarı ise tamamen bitiyor. Peki bu hoca ne iş yapıyor. Çalıştırmıyor mu bu futbolcuları? Sanki ilk kez bir raya gelmiş gibi oynuyorlar. Ne bir agresiflik ne de rakibe bir karşı reaksiyon yok. Tam bir sıradan takım görüntüsü verdik Başakşehir maçında. Hocanın takım üzerinden bir ağırlığı yok. Oyuncular kendi bildiklerini okuyor. Böyle olunca da yenilgi geldi. Newton’un Trabzonspor Teknik Direktörü olması kendi söylediği gibi gerçekten bir rüya. Ancak onunla devam etmek, şu anki görüntüyle ileride daha büyük travmalar yol açabilir. Yol yakından, en doğru ismi getirmeli ve bundan sonrasına bakılmalı.

MEHMET YILMAZ: ORTADA KÖTÜ TABLO VAR SUÇLU TEKNİK ADAMDIR

Fenerbahçe maçı onun için bir tamam mı devam mı maçı olabilir.Trabzonspor’un geçen sezon ki kadrosuna baktığımızda bu sezon ki performansının eleştirilmesi gayet doğal. Giden oyuncularla, gelen oyuncular arasında ki kalite farkı çok yüksek. Bir Sörloth, Sosa veya Novak’ın yerini öyle kolay kolay dolduramazsınız. Belki de Trabzonspor’un sıralamada ki yerini de bu oyuncular belirleyecek, giden oyuncularla gelen oyuncular arasında ki fark. Hocaya bakmak gerekirse, normalde ben her zaman hocanın arkasında durmaya çalışan birisiyim özellikle de Trabzonspor söz konusu olunca. Ama maçtan sonra yaptığı yorumlarda, hakemleri konu alıyor. Bunu zaten izleyici görüyor, hakemler Trabzonspor’un 5 haftalık sürecinde en az 2 maçını kaybetmiştir. Bunda hepimiz hemfikiriz. Nwakaeme oyunda değilse Trabzonspor’un hücum hattı büyük bir yara alıyor, yine diğer oyuncularda önemli oyuncular tamam ama hocanın şunu dememesi gerekiyor, Real Madrid’de olsa Liverpool’da olsa etkilenirdi. Hocanın bunu dememesi gerek takım kötü oynuyorsa bazı şeylerin sorumluluğunu alması gerek. 5 haftalık süreçte Trabzonspor’un hangi maçta iyi oynadığını gördük? Maalesef görmedik. Trabzonspor, savunma hattında bazı sıkıntıları olan ama maçı kaybetse bile göze hoş gelen bir futbol sergileyen birtakım olarak biliyorduk. Artık biz onu da göremiyoruz. Bence Newton’ın taraftar gözünde de kredisi doldu. Fenerbahçe maçı onun için bir tamam mı devam mı maçı olabilir. Umuyorum ki kazanılır ve hoca devam eder ve takımı toparlar. Ama bu görüntü ile oda zor görünüyor. Ben hocanın değişmesini savunan biri değilimdir normalde, istikrardan yanayım ama bu görüntüsü ile Trabzonspor, zirve yarışının içinde olamaz.


 

Beğendim
7
Sevdim
2
Beğenmedim
2
Üzgün
0
İnanılmaz
1

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap