SON DAKİKA
SON DAKİKA


Elinde sihirli değnek yok ama
30.10.2023

Kabul ederiz,Abdullah Avcının elinde sihirli değneği yok. Kabul ederiz  kadroyu kendisi kurmadı. Kabul ederiz  Avcıyı oyun anlamında eleştirmek haksızlık olur. Kabul ederiz  sezon başını bu oyuncu kadrosuyla gecirmediği için kadro ve oyuncular hakkında yeterli kendisinde bilgi ve veri yoktur. Yada eksik olabilir. Buraya kadar hiçbir sıkıntı ve sorun yok ne hoca anlamında nede teknik taktik anlamında. Peki bunları kabul ediyoruz, kabul edemediklerimiz ne?

Şimdi onları sıralayalım. Kabul edemeyiz , oyuna zamanında müdahale edememesini. Kabul edemeyiz, oyuncu değişiklerinde geç kaldığını. Kabul edemeyiz, her ne olursa olsun rakibe baskı kuramamasını. Kabul edemeyiz takımına geçişleri süratlı ve hızlı yaptıramamasını. Kabul edemeyiz, Berat’ta ve Abdulkadir Ömür’de ısrar etmesini.

 

Geçen hafta Alanyaspor karşısında kötü bir Trabzonspor izledik ama Karagümrükspor karşısında maçın ilk yarısı bitene kadar sahada kendisini toparlayan birlikte oynamayı tercih eden, rakibine kendi alanında baskı kurmaya çalışan bir Takım hüviyetine girdiğini gözlemledik.

Dedim ya bu söylemlerimiz maçın ikinci yarısı başlayana kadar geçerli oldu.

Oyunun ikinci yarısında yine sahnede kendi alanına çekilen rakibin ne yapacağını izleyen ,bolca pas hatası yapan bir takıma dönüşüverdiğini gördük. Bana göre bu durumda Abdullah avcı oyuna müdahale etmeliydi ama oda bizim gibi oyunun 70 dakikasına kadar maçı seyretmekle kaldı.

Trabzonspor ilk yarıdaki oyununu maçın geneline yaymadıktan sonra bu kötü gidişat girdabından çıkması çok zor olacaktır. O nedenle diyorum ki Avcının elinde sihirli değnek yok ama kadrosuna yapacak olduğu küçük ve doğru dokunuşlarla bu girdaptan kısa sürede takımını çıkaracağını umuyorum.çBen burada bir parantez açmak istiyorum.

Sezon başından beri söyleyip, yazıp ve çiziyorum.. Trabzonsporun Yerlinin yerlisi iki oyuncusu olan Abdülkadir Ömür ile kaptan Uğurcan takımlarına katkı koymadıkları sürece Trabzonsporun sıradan bir takım görüntüsünden çıkması zor olacaktır. Sözün özü, Başkan elinden geldiği her şeyi kulübe vermeye çalışıyor,ancak verdiklerinin karşılığınıda sahada almak ister.

Alabiliyormu? Alamıyor? O zaman iş avcı ve ekibine düşüyor. Bu saatten sonra her şey onların elinde.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap