SON DAKİKA



Haber > Trabzonspor > Mehmet KARAGÖZ sordu Giray KAÇAR cevapladı

Mehmet KARAGÖZ sordu Giray KAÇAR cevapladı

29 Eylül 2018 Cumartesi - 11:09




Rodallega’nın sahada olması gerektiğini söyleyen Giray, “Burak ile beraber oynarsa daha çok verim alırsın” dedi..





Trabzonspor nasıl ayağa kalkar?

“TRABZONSPOR oynadığı futbola tempo getirmesi lazım. Taraftarın takıma moral vermesi gerekiyor. Futbolda en önemli şey moral ve motivasyondur. Şuanda takımın dinamoları olan Onur ve Burak’ın morali bozuk. Moral ve motivasyon kaybı var. Eğer Trabzonspor üzerindeki moral ve motivasyonu giderip, Kasımpaşa’yı yenerse ayağa kalkar. Kenetlenme içerisine girmeleri lazım. Kasımpaşa kritik bir viraj. Kırılma anı. Eğer kaybedilirse ileriye dönük sorunlar da su yüzüne çıkacaktır”

TOPA SAHİP OLAMADILAR

Alanyaspor ve Göztepe maçında neler eksik yapıldı. Neden kaybedildi?

“TRABZONSPOR’UN son oynadığı Alanya ve Göztepe maçındaki eksikliği topa sahip olamaması. Oyun planı içerisinde genelde göbekten gitmeyi tercih ediyor. Kanatları kullanmıyor. Sosa defansın arkasına girip gol araması lazım. Gol pası atması lazım. Ama gol bölgelerine uzak kalıyor. Futbolcular birbirinden uzak oynuyor. Maça kötü başlıyoruz. Tempo ve coşkulu olmamız lazım. Özgüven kaybediliyor”


RAKİP KALEYE YANAŞMAMALI

Trabzonspor, Kasımpaşa maçını kazanabilir mi? Neler yapması lazım?

“BİR defa taraftarın desteğine çok ihtiyaç var. Erken gelebilecek bir gol takımı ateşler. Ama Trabzonspor maça kötü başlarsa tehlikeli.  Kasımpaşa dengeli ve beraber oynamış bir takım. Bizim değişen bir takımımız var. Trabzonspor’un çok fazla istekli ve coşkulu olması gerekiyor. Rakibi kaleye yaklaştırmaman gerekiyor. İlerde baskı yapması gerekiyor. Rakipler Trabzonspor’u çözmüş gibi. Bizi geniş alanda oynatıyorlar. Hamle şansı vermememiz lazım”

KADRO HER HAFTA DEĞİŞEBİLİR

Son iki maçta alınan yenilgiler sonrası kadroda revizyon olur mu?


“İKİ maçtır yenilen bir Trabzonspor var. Revizyonun gerekli olduğunu düşünüyorum. Bu mağlubiyetler hocayı revizyona götürecektir. Takımda değişiklik olacaktır. Ligin ilk yarısında Trabzonspor’un her maçında değişiklik olur”

ÇİFT FORVET OYNAMALI

Trabzonspor’un Kasımpaşa maçındaki ilk 11’i nasıl olur?

“BEN Ünal Karaman’dan önümüzdeki 1-2 maçta Zeki Yavru hamlesi bekliyorum. Ama bunu iç sahada yaparsa, taraftar tepkisi ile Zeki’yi bitirir. Zeki’yi dışarıdaki maçlarda oynatabilir. Kalede Onur olacaktır. Savunmada Pereira, Toure, Hosseini ve Novak olur. Artık Onazi’nin kenara çekilmesi lazım. Kucka orta alanda oynar. Yanında Sosa oynar. Yusuf’un yerine de Abdülkadir olur. Sağ tarafta Olcay olur. İlerde ise Burak olur. Ama çift forvet olursa Anthony’nin yerine Rodallega oynar. Çift forvet olmazsa sol taraftar Anthony olur. En önemli detay ise Rodallega’nın sahada olması lazım. Burak ile ikisini bir kullanabilir. Mesela N’Doye bu sezon bizde olsa. Kendi mevkisinde oynasa büyük iş yapardı”

YAPMAMASI GEREKİYORDU


Takımda bazı oyuncular şikayette bulunuyor. Bunu nasıl değerlendiriyorsun?

“KUCKA için de bir şey demek istiyorum. İki maç oynamıyorsun, hemen FIFA’ya şikayette bulunuyorsun. Ben olsam kadro dışı bırakırım. Yani yaptığı şey kişiliğine uymadı. Bu durumda olan bir takıma bunu yapmaması gerekiyordu”

KAZANMAMIZ LAZIM

Sence Trabzonspor-Kasımpaşa maçı nasıl geçer?

“KASIMPAŞA’NIN son iki maçını izledim. Durgun ve kötü bir Kasımpaşa gördüm. Önceki maçlara göre. Trezeguet ve Diagne gibi etkili iki silahı var. Oturmuş bir takım. Kasımpaşa bizi bekleyecek ve öyle çıkacak. Eğer onlara oynama fırsatı verirsek pozisyon üretir. Baskılı oynarsak ve ikinci topları alırsak kazanırız. Kaybetmemeye gelen bir takım olacak. Bu maçı ancak bu şekilde kazanırız. Alanya ve Göztepe maçındaki gibi rakibe oynama şansı verirsek topu onlara verirsek sıkıntı yaşarız.


BURAK ÖN PLANDA OLUR

Hangi oyuncu ön plana çıkar?

“BURAK oynarsa Burak ön plana çıkar. Geçen hafta kötü oynadığı bir maçta bile ön plana çıktı. Penaltı kaçırdı, gol attı ama ön plandaydı”

SOSA ÇAKALLIK YAPIYOR

Sosa’nın artık gol atması için duaya çıkacak duruma geldin. Sence Sosa gol atar mı?


“GÖNLÜM bu karşılaşmada Sosa’nın ön plana çıkmasından yana. Artık gol atması ve asist yapması lazım. Beşiktaş’ta Sosa genelde koşuyordu ve rakip ceza sahasında gol arıyordu. Ama Trabzonspor’da koşmuyor. Aldığı topları sağ, sol beke ve ön liberoya verip onları koşturuyor. Oynamıyor, yine attığı paslarla yanındaki arkadaşlarını oynatıyor. Buna futbolda çakallık diyoruz. Yani kolaya kaçıyor. Mücadele etmem, topu alıp atarım havasında. Kendi kalesinin etrafından çıkmıyor”

MADDİ SIKINTI VE DENGESİZLİK TAKIMI BOZAR

Trabzonspor’da ödemelerle ilgili sıkıntılar yaşanıyor. Bu takımın dengesini bozar mı?

“HER zaman ödeme planı takımın içini bozar. Burak sözleşmesi bile bozar. Futbolcular bu Burak diye düşünmüyor. Ben iyi oyuncuyum, oynuyorum. Milli takımda oynadım diyor. Ben oynuyorum ama evde otururken, benden çok kazanıyor diyor. Bu Burak’ın suçu değil sözleşmeyi yapanların suçu”

FUTBOLUN İÇİNDE OLAN ŞEYLER

Trabzon’da Trabzonsporlu futbolculara bir eleştiri var. Bunu neye bağlıyorsun?

“ALTYAPIDAN yetişen oyunculara sadece Trabzon’da tepki yok. Bu Türkiye’nin genelinde var. Hepimiz tepki alıyoruz ve aldık. Ama bunu bilerek oynuyoruz. Tribündeki tepkilere kulaklarımızı tıkamamız lazım. Eğer bunu sorun ediyorsan, bırakıp gideceksin. Bunlar futbolun içerisinde olan şeyler. Memur da eleştiriliyor”

YUSUF VE ABDÜLKADİR TOPARLAR

Yusuf ve Abdülkadir’in performansları düşüşe geçti. Neden böyle oldu?

“ABDÜLKADİR ve Yusuf’un düşüşü takımla alakalı. Takım iyi olmayınca onların da modları düştü. İstenilen performansı veremiyorlar. Genç oldukları için tecrübesizler. Kaos onları etkiledi. Kumaş ve kalitesi var. Yusuf’u akıl hocaları, arkadaşları ve ailesi iyi motive ederse etrafındakiler tekrar toparlar. Yusuf bir parlayıp bir sönüyor. Ama Abdülkadir daha dirençli. Mücadeleci bir isim. Daha çabuk toparlar”

Haber: Mehmet KARAGÖZ

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap