SON DAKİKA



Haber > Trabzonspor > Mehmet Demirkol'un Trabzonspor Fenerbahçe maçı yorumu: “Tarihlerindeki en rahat Fenerbahçe maçı olacak”

Mehmet Demirkol'un Trabzonspor Fenerbahçe maçı yorumu: “Tarihlerindeki en rahat Fenerbahçe maçı olacak”

25 Şubat 2021 Perşembe - 14:27




Spor yazarı ve yorumcusu Mehmet Demirkol, Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanacak dev maç öncesinde değerlendirmelerde bulundu. Demirkol, Erol Bulut ile yolların ayrılıp ayrılmayacağı sorusunu yorumladı.





Yorumcu Mehmet Demirkol, Spor Toto Süper Lig’in 27. haftasında 28 Şubat Pazar günü oynanacak Trabzonspor-Fenerbahçe maçıyla ile ilgili Socrates Dergi’nin YouTube kanalında yayınlanan ‘Oynat Bakalım’ programında değerlendirmelerde bulundu. "Fenerbahçe için Trabzonspor karşılaşması kırılma maçı mı?" sorusuna Demirkol, "Fenerbahçe kırıldı zaten maalesef" yanıtını verdi.

“Trabzonspor için büyük moral”

Tüm zorluklara rağmen, Trabzonspor’un ayakta kalabildiğine dikkat çeken Demirkol, “17 yaşında bir kaleci, çok eksik bir takım, her ne kadar çok sallanıyor olsa da ve tüm bu olumsuzluklara rağmen şampiyonluk kültürüne sahip olan bir Başakşehir. Tüm bunlara rağmen ayakta durabildi Trabzonspor. Onlar için büyük bir moral oldu” ifadelerini kullandı.

“Tarihlerindeki en rahat Fenerbahçe maçı olacak”

Bordo-mavililerin,  Fenerbahçe maçında yenilseler bile çok fazla dert etmeyeceklerini düşündüğünü belirten yorumcu şöyle konuştu:

“Galiba Trabzonspor, tarihinde oynayacağı en rahat Fenerbahçe maçına çıkacak bu hafta sonu. Çünkü normalde, büyük bir gerginlik olur ama bu sefer hiç olmadığını ve olmayacağını düşünüyorum. Çünkü hiç beklenmedik bir şey oldu. 17 yıldır ilk defa yedi maç üst üste kazanıyorlar, Abdullah Avcı 13 maç kazandı ve sürekli kazanıyor."

"Kaybetseler bile çok dert etmeyeceklerini düşünüyorum"

Abdullah Avcı'nın kariyeri boyunca yaşadığı talihsizliklerin karşılığını aldığını söyleyen Demirkol, "Ama, bir taraftan da detayları kurarak, ‘adeta tuğla tuğla bir şey inşa ediyorum’ dedi. Biz, altı-yedi hafta doğal olarak oyunun gelişiminde pek bir şey göremedik fakat, artık ideal kadro olmadığı zaman bile bu takım en azından defansif anlamda Newton’ın takımından çok farklı diyebiliyoruz. Bu açıdan Trabzonspor’un kafasının rahat olduğunu, kaybetseler bile çok dert etmeyeceklerini düşünüyorum” dedi.

“Daum 2010’da bile demodeydi”

Fenerbahçe ile adı anılan Christoph Daum hakkında da eleştirilerde bulunan Mehmet Demirkol, şunları söyledi: 


“Fenerbahçe, asla mücadele edemediği bir gerginliğin içerisine kendisini soktu. Christoph Daum’dan bahsediyorlar. Yahu Daum en son 2014 yılında Bursaspor’u çalıştırdı. Yedi yıl olmuş. 2010’da onunla çalışan arkadaşlarım var benim, 'demodeydi' diyorlar hakkında. 2010’da demode olanı 2021’de çözüm olarak Fenerbahçe’ye getirmeye çalışıyorlar. Bu efsanelerle yaşamayı bırakmaları gerekiyor. Ersun Hoca gelsin, Daum gelsin, oldu olacak rahmetli Didi gelsin o zaman. Gelecek kuracağım diye gelip, geçmişte kim varsa geri almak istiyorlar.”

“Ali Koç, Aykut Kocaman ile çalışmak istiyordu”

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç’un, Aykut Kocaman ile çalışmak istediğini fakat kongrede verdiği söz nedeniyle göreve getirmek istemediğini anlatan Demirkol, “Fenerbahçe’nin son üç yıllık macerası şu; Ali Koç aslında Aykut Kocaman ile çalışmak istiyordu. Ama kongre üyelerine ‘ben bu sistemi tamamen değiştireceğim.’ dedi. Ersun Yanal gelsin dendiğinde, ‘siz benim vizyonumu anlamadınız galiba’ dedi. Cocu’yu getirdi, ki Cocu da o dönem yükselen bir isimdi, oluru vardı. Ama Aykut Kocaman ile çalışmak istiyorsan onunla çalış. Aykut hocayla çalışmadın, çünkü kongreye sistemi değiştireceğini söylemiştin. Cocu gitti, Ersun Yanal asla gelmeyecek dedin, geldi. Comolli ile sonuna kadar çalışacağım dedin, gitti. Ersun Yanal geldi gitti. O gitti bu geldi, şimdi yine gidiyor. Bu durumda da 50 oyuncu gitti 70 oyuncu geldi. Bu iş öyle olmuyor. Tamam, büyük takım beklemez, hızlı değiştirir. Ama bir şeyler sabit kalır” ifadelerini kullandı.

'Değiştir, değiştir olmuyor işte anlayın'

Erol Bulut’un üzerindeki baskının sebebi olarak Fenerbahçeli yöneticileri gösteren Mehmet Demirkol, “Fenerbahçe diyor ki MHK bizim aleyhimizde, tamam kabul. Yayıncı beIN bizim aleyhimizde, tamam kabul. Federasyon bizim aleyhimizde, o da kabul. O zaman bu kadar oyuncuyu, teknik direktörü, sportif direktörü niye değiştiriyorsun? Değiştir, değiştir olmuyor işte... Anlayın artık.. Yapılması gereken Erol Bulut'un rahat ettirilmesi. Adam rahat değil. Diyorlar ki, ‘hocayı rahat ettiriyorlar, bütün problemi onlar yaşıyorlar’. Hayır, baskıyı siz yapıyorsunuz. Çünkü siz gerginsiniz, eli ayağı titriyor herkesin resmen” şeklinde konuştu.

“Fenerbahçe kendine bir sabit bulamadı”

Sarı-lacivertlilerin teknik adam olarak sabit bir ismi bulunmadığını, ayrıca Erol Bulut ile geleceğe yatırım yapıldığını, bu yüzden de en az bir sezon beklenmesi gerektiğini vurgulayan yorumcu konuşmasına şöyle devam etti: 

“Galatasaray Fatih Terim’i, Beşiktaş Sergen Yalçın’ı buldu sabit olarak. Fenerbahçe bir sabit bulamadı kendine. Mevzu aslında bu kadar zor değil. ‘Ya kadroyu yaptılar işte, her şey var daha ne yapsınlar, teknik direktör yapacak bundan sonrasını’ diyorlar. Tabi ki teknik direktör yapacak. Ama, senin getirdiğin teknik direktör yapacak olan kişi değil. Seninki ileride bunu yapabilecek teknik direktör. Sen teknik direktörlüğün geleceğine yatırım yaptın. Senin getirdiğin teknik direktör 30 sene üst düzey teknik adamlık yapmış, dünya liglerinde takım çalıştırmış, her türlü kulüpte çalışmış bir adam değil ki. Fatih Terim’de öyleydi. Fatih Terim’in Galatasaray’a geldiği yaşından iki yaş küçük Erol Bulut. Bugün konuşanlar, o 1996 yılını hatırlamıyorlar. Bir teknik adamın geleceğine yatırım yapıyorsan en azından bir sezon bekleyeceksin. Memnun değilsen, Göztepe’ye yenildiği zaman değil, Hatayspor karsısında o oyunu oynadıktan sonra yollayacaksın.” ( Ajansspor)

Beğendim
2
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap