SON DAKİKA



Haber > Trabzonspor > Mehmet Ali Yılmaz; 'Tabeladaki sonuçlara artık inanmıyorum, futboldan soğudum'

Mehmet Ali Yılmaz; 'Tabeladaki sonuçlara artık inanmıyorum, futboldan soğudum'

27 Aralık 2019 Cuma - 20:26




Devlet Eski Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz’dan gündemi sarsacak flaş açıklamalar.





Radyospor’dan Emrah Karalinç’e konuşan Mehmet Ali Yılmaz, “Sporda şans oyunu bence olmamalı. Herkes dürüst, adil olmalı. Şans oyunları çıktıktan sonra futboldan soğudum. Tabela sonuçlarına artık inanmıyorum. Sonuçlara baktığımda bunu anlıyorum” dedi.

Devlet Eski Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, Radyospor’a çok özel bir röportaj verdi. Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Mehmet Ali Yılmaz şunları söyledi:

“Futboldan keyif almıyorum. Tutarlı sonuçlar ortaya çıkmıyor. Şans oyunları çıktıktan sonra özellikle daha çok soğudum. Tabela sonuçlarına artık inanmıyorum. Sonuçlara baktığımda bunu anlıyorum. Futbolda istikrarlı sonuçlar göremiyorum. Sporda şans oyunu bence olmamalı. Herkes dürüst, adil olmalı. Üçkağıt ile para kazanmak için yönlendirmeler olmamalıdır. Bu benim şahsi kanaatim.”

Nihat Özdemir, futbolda devrim yapma noktasına henüz gelemedi

“TFF’nin yeni başkanı Nihat Özdemir’i tanıyorum. Fenerbahçe’de yöneticilik yaptı. Fakat; futbolda devrim yapma noktasına henüz gelemedi. Türk kulüplerinin uluslararası alandaki başarısını artırmak, bizim gençlerimizin öne çıkmasını sağlamak için gerekli tedbirleri almak gerekiyor. Türk futbolu, Avrupa’da ve dünyada başarılı görünmüyor. Federasyon, yabancı sayısına sınır koymalı. Kalitesinden emin olunmayan oyuncular alınmaması gerek.”

EURO 2020'DE BAŞARILI OLALIM, ONDAN SONRA BAŞARILIYIZ DİYELİM

“Bizde artık eskisi gibi yıldız oyuncu çok yetişmiyor. Şenol Güneş göreve gelebilecek en iyi teknik adamdır. Milli Takım başarılı deniyor da henüz bence ortada büyük bir başarı yok. EURO 2020’ye zaten katılmamız gerekiyor. EURO 2020’de başarılı olalım. Ondan sonra başarılıyız diyelim. Kuvvetli rakipler var. 2020’de başarılı olacağımız konusunda emin değilim.”

BU SİSTEMDE KULÜPLERDE PARA OLMASI MÜMKÜN DEĞİL

“TFF, sapma limitleri konusunda yanlış bir karar verdi. Sonrasında doğru uygulamaya döndü. Kulüplerin sıkıntısı olsun istemiyorum. Bu sistemde kulüplerde paranın olması da mümkün değil. Tüm kulüpler sıkıntılı. Borçlanmanın elbette bir limiti olmalı. Ne zaman düzlüğe çıkılacağının iyi hesaplanması lazım. Yapılandırmayla da borçlar bitmedi.”

DAHA İYİ BİR DENETİM MEKANİZMAZI LAZIM

“Yapılandırmalar bir sonraki yöneticileri çok ilgilendirmiyor. Başkan adayı her zaman çıkar. Ama birileri mi yönlendiriyor o adayları? O da tartışma konusu. Para kazanmak, vergi vermemek, daha az masraf etmek gibi bir düşünce var futbolda. Daha iyi bir denetim mekanizması lazım.”

HER ŞEY DAHA KARMAŞIK OLDU

“Devlet, sporda mecbur kalmadığı işlerden elini çekmeli diye düşünmüştük. Daha önce bir kanun çıkardık. Futbol kendisini yönetebilsin dedik. Siyasetçiler de işe çok müdahil olmasın diye düşünmüştük. Sonrasında düzen değişti. Bugünkü meclisin çalışma şekli farklı. Meclisin alacağı karar hemen uygulanır diye bir şey yok. Sayın Cumhurbaşkanı'nın onayı gerekiyor. Her şey karmakarışık oldu. Şu an eskisi gibi potansiyel elde etmek zor gibi görünüyor.”

Beğendim
3
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap