SON DAKİKA



Haber > Trabzonspor > Mehmet Ali Yılmaz: ''Şampiyonluk resmileştiğinde keyfini çıkarmalı emeği geçenleri kutlamalıyız''

Mehmet Ali Yılmaz: ''Şampiyonluk resmileştiğinde keyfini çıkarmalı emeği geçenleri kutlamalıyız''

03 Mart 2022 Perşembe - 15:58




Tam 12 sezon Trabzonspor'un en tepesindeki isimdi. TFF'nin özerk yapıya kavuşturulmasını sağlayan, bordo-mavililerin 1983-84 yılında yaşadığı ve kayıtlara son resmi şampiyonluk olarak geçen başarıda kulübün başında olan Trabzonspor Onursal Başkanı ve Devlet Eski Bakanı Mehmet Ali Yılmaz o dönemle bugünü karşılaştırdı.





Trabzonspor Onursal Başkanı ve Devlet Eski Bakanı Mehmet Ali Yılmaz "O dönemki şampiyonlukların anlamı ve tadı çok farklıydı.Yalnızca 2 yabancı kullanma hakkımız vardı. Forma giyen oyuncuların tamamına yakını bizim çocuklarımızdı. Şimdi ise daha kolay. Esas rakipler yok. Her takımda vasıfları tartışılan 14 yabancı var. Ben her fırsatta bu duruma karşı çıktığımı dile getirdim. Getirmeye de devam edeceğim. Bu uygulama gençlerin önünü kapatıyor. Türk futbolu için en büyük tehlikelerden birisi yabancı sayısının fazlalığı ve kalitesiz yabancılar. Ancak şampiyonluk her zaman şampiyonluktur. Resmileştiğinde bunun keyfini çıkarmalıyız. Emeğini geçenleri kutlamalıyız." dedi.

ÇEKİŞMELİ LIG YARIŞLARI VARDI

"Bugünkü dönem ile o zamanı kıyaslamak elbette mümkün değil. O zaman çok daha çekişmeli bir lig yaşandı. Yarışmacı takım sayısı çok fazlaydı Trabzonspor öyle bir ortamdan şampiyon olarak kürsüye çıktı. 1983-84 sezonunda 2 puanlı sistem uygulanıyordu. Trabzonspor o dönem, 50 puan aldı ki, bu son yıllardaki en yüksek puanda İkinci olan Fenerbahçe, 45, Galatasaray ve Beşiktaş'ın ise 44'er puanı vardı. Yani, çok çekişmeli bir lig yarışı sonrası biz şampiyonluğa ulaştık." ifadelerini kullandı.

Beğendim
2
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap