SON DAKİKA
SON DAKİKA


Abdulkadir Parmak kazanılmalı
25.04.2021

Trabzonspor, Abdullah Avcı döneminde şu bir gerçek ki 1-0’la çok 3 puan aldı. 1-0 rizikolu bir skor olduğu için zaman zaman da rakip şansa ve tesadüfi bir gol bulduğu zaman maalesef maçlar berabere sonuçlanıyordu ve 2 puan kaybediliyordu. Demek ki Abdullah hoca bir maçta 2 gol bulduğu zaman her maçı kazanır. Galibiyetin sebeplerine gelecek olursak:

1- Kaleci Uğurcan ortaya mükemmel bir performans koyuyor. Kaleci Onur kibar ve centilmence bir şekilde müsaade etti, Trabzonspor Uğurcan gibi mükemmel bir kaleciye sahip oldu. Eğer Uğurcan Avrupa’ya giderse arkada Arda gibi dev bir yetenek var. Trabzonspor’un diğer file bekçileriyle beraber kaleci sorunu yaşamayacağı kesindir.

2- Edgar ve Hugo sağdan ve soldan yapılan ortalarda birbirlerinin ters kademesine o kadar güzel giriyorlar ki rakibin yapmış olduğu tüm kanat hücumları etkisiz hale geliyor. Hugo, Edgar ve sonradan oyunda dahil olan Hosseini alkışı hak ediyor. Serkan her geçen gün sağbekte daha hatasız oynuyor. Biraz daha kendine özgüveni gelirse hücumda biraz daha özgüvenli olursa Trabzonspor’un Turgay abi ve Lemi’den sonraki 10 yıllık sağbeki hazır.

3- Orta sahada bu maçta Berat çok berbattı. Bu kadar çok pas hatası, hızlı hücumu kesen, oyunun yönünü değiştirirken çok fazla tercih hatası yapması Berat’a hiç yakışmadı. Bir an önce kendisini toparlamalı. Trabzonspor’un topa sahip olma oranını bu maçta düşürdü. Berat Trabzonspor’un önliberodaki geleceğidir, böyle oynamamalı. Baker ve Flavio’nun yetersizliği Bakasetas’ın da olmayışı pas bağlantısı kurmayı ve dönen topları kullanmayı zorlaştırdı.

4-Trabzonspor’un orta sahası yeterli olmasa da kazanmayı bildi, 2 gol attı. Çünkü top rakipdeydi ve habire hücum yapıyordu. Ve Trabzonspor kendi sahasında kontra atak oynuyordu. Bu da Djaniny gibi geniş alanları seven bir oyuncunun tam performansını ortaya koyma adına iyi bir zemindi. Böylece Djaniny takımını galibiyete taşıdı.

Her futbolcu hata yapabilir. UEFA Kupası’nda bir müsabakada rahmetli Özkan Hoca beni oynatmamıştı. İrlanda’daki maç öncesi güçsüz olduğumu antrenmanlarda beni yetersiz gördüğünü söyledi. Yerime koyduğu Ivanovic çok kötü oynadı. Devre arasında bana “oyuna gir” dedi. Ve ben hocama “Bana sen güçsüzsün dedin şimdi ne değişti deyip” oyuna girmedim. Özkan hoca bana sert ifadeler kullandı ama kadro dışı bırakmadı, yönetime şikayet etmedi. Çünkü benim yüreğimi ve takım için nasıl duygular taşıdığımı biliyordu. Ben en fazla Trabzonspor tribünlerinin yuhladığı futbolcuyum. Ama her maçta yüreğimi ortaya koyduğumu için her zaman tribünlere ‘Başbakan’ olarak çağrıldım. Abdulkadir Parmak da 2 dakika oyuna girmedi diye kadro dışı kalmamalı. Altyapıdan yetişen böyle değerli bir oyuncu yok edilemez. Lütfen her maçta tam kapasitesini ortaya koymaya çalışan Abdülkadir Parmak’ı affedin ve takıma dahi edin. 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap