SON DAKİKA



Haber > Trabzonspor > Koray Palaz, Eddie Newton'un yardımcısı olabilir

Koray Palaz, Eddie Newton'un yardımcısı olabilir

Karadeniz Özel

08 Ağustos 2020 Cumartesi - 09:21




Eddie Newton’un yardımlarından birisini Koray Palaz olacağı iddiası dün bordo-mavili kulislere düştü! Peki kimdir bu Koray Palaz?





Karadeniz Gazete ///  Trabzonspor'un yeni teknik direktörü Eddie Newton yardımcılarını İngiltere’den getireceğini yönetime bildirmiş, bordo-mavili kurmaylar da bu karara ‘evet’ demişti. Dün Trabzonspor kulislerine, yardımcı antrenörlerden birinin belli olduğu haberi bomba gibi düştü.

Yönetime yakın isimlerden gelen haberlere göre yeni sezonda Newton’un yardımcılarından birisi Koray Palaz olacak. Peki kimdir bu Koray Palaz? Trabzonspor gibi büyük bir camianın ağırlığını kaldırabilir mi? Newton’un üzerindeki yükü hafifletebilir mi? Camia ve taraftarın çok merak ettiği bu soruları bir dönem Koray Palaz ile çalışmış başkan ve yöneticilere sorduk. İşte o yanıtlar:

DENİZLİSPOR ESKİ BAŞKANI MUSTAFA ŞARLUK:

Sıkıntılı bir dönemimizde, sevdiğim bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine Koray Palaz’ı Denizlispor’a teknik direktör olarak getirdik. İyi İngilizce biliyordu. Ancak işler pek iyi gitmedi. Son maçta küme düşmekten kurtulduk. Ligde kalmamızı ise Trabzon takımı olan 1461’in aldığı skor belirledi. Son hafta ligin en zayıf takımı olan Gaziantep’a 5-2 kaybettik. Ancak diğer sonuçlar bizi küme düşmekten kurtardı. Kendisiyle memnun ayrılmadık.

DENİZLİSPOR ESKİ SPORTİF DİREKTÖRÜ HİKMET OLGUN:

Koray Palaz ve Trabzonspor. Bu şaka olmalı! Boş bir adam futbol bilgisi sıfır. Kesinlikle tavsiye etmem. Asosyal bir yapıya sahip. Onun olduğu yerde futbolcuların huzurlu olması mümkün değil. Mutlaka bulunduğu yeri karıştırır. Tek övündüğü yanı dil bilmesi. O dönem Koray Palaz’ı ayakta tutan yardımcısı Ümit Metin Yıldız’dı. Gerçekten Ümit çok kaliteli ve karakterli bir antrenör. Ümit Metin Yıldız bu başarısını Kocaelispor’u şampiyon yaparak gösterdi. Trabzonspor bence Koray Palaz sevdasından vaz geçmeli.

TOKATSPOR BAŞKANI UFUK AKÇAKAYA:

Koray hocayı ben Tokaspor’a teknik direktör olarak getirdim. Kendisine inanıyordum. Vizyonu olan bir antrenör. Dil biliyor. Çok araştırmacı. Ancak Tokatspor’da savunma ağırlıklı futbol oynattı. Bizim takımın yapısı ise hücuma yatkın oyunculardan kuruluydu. Bu nedenle kendisiyle el sıkışıp ayrıldık. Farklı bir yapısı var. Bu tarz adamlar maalesef Türkiye’de çok sevilmez. Belki Trabzonspor onun için kariyerinde basamak atmayacağı yer olabilir.

MERSİN ESKİ BAŞKANI MAHMUT KARAK:

Kimsenin görev almadığı bir ortamda tüm kariyerini bir kenara atıp Mersin’e geldi. O dönem transfer tahtamız kapalıydı. Altyapıdan oyuncuları büyük bir cesaretle takıma monte etti ve oynattı. Ancak kötü sonuçlar alınca taraftar baskısıyla yolları ayırdık. Bana göre Türkiye’nin Mourinho’su olabilecek bir yetenek. Trabzonspor’da altyapıdan çok oyuncuyu A Takıma çıkarır.

AĞAOĞLU’NU ELEŞTİREN PAYLAŞIMI ÖNCE BEĞENDİ SONRA SİLDİ!

Trabzonspor'da Eddie Newton’un baş yardımcısı olacağı iddia edilen Koray Palaz, geçtiğimiz günlerde sosyal medyada gündem olmuştu. Palaz, başkan Ahmet Ağaoğlu’nun Alanyaspor maçında atılan ikinci gol sonrası yaptığı yumruklu sevinci eleştiren bir paylaşımı önce beğenmiş ancak daha sonra adı Trabzonspor ile geçince kaldırmıştı. Bu durum da yine sosyal medyada, “Koray Palaz fırsat bulduğu her olayda Trabzonspor’u ve yöneticilerini eleştiriyordu. Böyle birinin bizde ne iş var?” sözleriyle tepki gösterdi.



KORAY PALAZ KİMDİR?

41 yaşında olan Koray Palaz, uzun yıllar ailesi ile birlikte İngiltere’de yaşadı. Burada Tottenham takımında 5 yıl scout olarak çalıştı. Daha sonra Fikret Orman döneminde Beşiktaş’ta scout görevi üstlendi. Ardından ise teknik direktörlük kariyeri başladı. Denizlispor, Manisaspor, Mersin İdman Yurdu, Alibeyköy ve Tokatspor’u çalıştırdı. Ancak bu deneyimleri Koray Palaz için uzun süreli olmadı. Palaz, İngilizce, Almanca ve İspanyolca biliyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
4
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap