SON DAKİKA



Haber > Trabzonspor > Konyasporlu futbolcular Trabzonspor'a edilen küfürleri paylaştı,tepki çığ gibi

Konyasporlu futbolcular Trabzonspor'a edilen küfürleri paylaştı,tepki çığ gibi

09 Şubat 2022 Çarşamba - 13:09




Ziraat Türkiye Kupası son 16 turunda VavaCars Fatih Karagümrük'e uzatmalarda 5-4 yenilerek elenen İttifak Holding Konyaspor'u İstanbul dönüşünde çok sayıda coşkulu taraftar karşıladı. Destek tezahüratlarının yerini Trabzonspor'a küfrün aldığı anları yeşil beyazlı bazı futbolcuların sosyal medyada paylaşması tepkileri de beraberinde getirdi. Gözler TFF'ye çevrildi.





Hafta sonunda Trabzonspor ile deplasmanda sezonun en önemli maçlarından birine çıkacak olan İttifak Holding Konyaspor, dün İstanbul'dan eli boş döndü ve kupaya veda etti. Sezonun geri kalanında gösterdiği performansıyla herkesin takdirini kazanan yeşil beyazlıları havalimanında coşkulu bir taraftar topluluğu karşıladı. Meşalelerin de eşlik ettiği anların ardından Trabzonspor'a küfürler edildi. Bu tezahüratlar da futbolculardan Michalak, Endri Çekici, Guilherme ve Ekrem Kayılıbal tarafından sosyal medyada paylaşıldı.Trabzonspor taraftarının büyük tepkisini çeken olayda TFF'nin nasıl bir karar alacağı merak konusu oldu. Diğer yandan pazar günü oynanacak maç öncesinde iki takım taraftaları da sosyal medyada karşı karşıya geldi.

Daha önce Galatasaray forması giyen Felipe Melo da dönemin Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'a yönelik küfürlü bir paylaşımı retweet ettiği için 2 maç ceza almıştı. 

felipe melo sosyal medya ceza

2 maçla cezalandırılmıştı

Bu sezon bir taraftarın küfürlü paylaşımını paylaşması sebebiyle MKE Ankaragücü'nde forma giyen Kwabena Owusu'ya 2 maç men cezası verilmişti. Federasyondan yapılan açıklamaya göre kurul, rakip takım sporcusuna yönelik sosyal medya aracılığıyla gerçekleştirdiği hakareti nedeniyle Owusu'ya 2 resmi müsabakadan men ve 13 bin lira para cezası verilmesini kararlaştırmıştı. Sarı lacivertli ekip her ne kadar oyuncusunun Türkçe bilmediğini gerekçe gösterip tepkisini ortaya koysa da ceza iptal olmadı.

3 maç ceza aldı

Yine bu sezon Trabzonspor'a yenilen Fenerbahçe'de Bright Osayi-Samuel de sosyal medyadaki paylaşımı yüzünden ceza alan isimler arasına katılmıştı. Instagram profilinden karşılaşmanın hakemine yönelik hakareti sebebiyle Nijeryalı oyuncu 3 maçtan men edilmiş, 13 bin lira da para cezasına çarptırılmıştı.
 


 

 

PFDK FUTBOL DİSİPLİN TALİMATI
MADDE-41: 

"... Diğer ilgili kulüp ve kişilere, hakaret eden, söven, tehdit eden veya herhangi bir şekilde kişilik haklarına saldırıda bulunan... SOSYAL MEDYA aracılığıyla bu eylemleri gerçekleştiren futbolculara 2-5 müsabakadan men cezası verilir."

Konyasporlu Guilherme Sitya'nın paylaşımı 👇 @TFF_Org pic.twitter.com/dobR4k4idB — Sürmeneli Sturridge (@SurmeneliStu) February 8, 2022

Konrad Mickhalak'ın paylaşımı 👇 @TFF_Org pic.twitter.com/R5cvfX49UK


— Sürmeneli Sturridge (@SurmeneliStu) February 8, 2022

Ekrem Kayılıbal'ın paylaşımı 👇 @TFF_Org pic.twitter.com/zPg74db6CL — Sürmeneli Sturridge (@SurmeneliStu) February 8, 2022

Endri Cekici'nin paylaşımı 👇 @TFF_Org pic.twitter.com/TUYKnlTxKG — Sürmeneli Sturridge (@SurmeneliStu) February 8, 2022

Beğendim
0
Sevdim
1
Beğenmedim
2
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap