SON DAKİKA



Haber > Trabzonspor > Konyaspor - Trabzonspor maç sonucu: 2-2

Konyaspor - Trabzonspor maç sonucu: 2-2

12 Mayıs 2019 Pazar - 18:05




Spor Toto Süper Lig’de 32. hafta mücadelesinde Konya'da oynanan maçta Atiker Konyaspor ve Trabzonspor 2-2 berabere kaldı.





Maçın uzatma dakikalarında Jahovic ceza alanında yerde kalırken Konyaspor tarafı penaltı bekledi, Halis Özkahya ise Trabzonspor lehine faul verdi. Yoğun "VAR'a bak" itirazları yaşanırken Konyasporlu futbolcular ve teknik heyet hakemlere büyük tepki gösterdiler.

Ligde 9 maçtır kaybetmeyen ve yakaladığı çıkışla Avrupa biletini cebine koyan Trabzonspor, deplasmanda Atiker Konyaspor’a konuk oldu.

Maçtan dakikalar şu şekilde:

6. dakikada sol kanattan gelişen atakta Anthony Nwakaeme ortasını uzak direğe doğru gönderdi ancak kaleci Serkan Kırıntılı çıktı ve rakibinden önce meşin yuvarlağa müdahale etmeyi başardı.

Erken gelen gol!

Yusuf Yazıcı sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda ortasını ön direğe doğru gönderdi. Hüseyin Türkmen bu bölgede yükselerek kafa ile pasını altıpas alanına doğru indirdi. Gelen topa hareketlenen Hugo Rodallega çizgide dokundu ve golü attı.


12. dakikada Yusuf Yazıcı çok uzak mesafeden kaleyi düşündü ancak meşin yuvarlak kalenin sağ üst tarafından auta gitti.

Jonsson'dan harika gol!

17'de Konyaspor Jens Jonsson'la beraberliği yakaladı. Danimarkalı orta saha sağ kanatta çaprazda kaptığı topu önce dizinde sektirdi daha sonra da kaleye müthiş bir şut çıkararak topu ağlara gönderdi.

23. dakikda Bordo mavililer gole çok yaklaştı. Ceza sahası sağ çaprazının biraz gerisinden kullanılan serbest vuruşta Yusuf Yazıcı ortasını penaltı noktasına doğru gönderdi. Gelen topa savunma ile birlikte yükselen Hugo Rodallega kafa vuruşunu yaptı ancak meşin yuvarlak sol kale direğine çarparak oyun alanına geri döndü.

35. dakikada kaleci Uğurcan Çakır'ın havadan uzun oyandığı topu Anthony Nwakaeme kafa ile sol çapraza doğru hareketlenen Hugo Rodallega'ya gönderdi. Golcü oyuncu sol çaprazdan ceza sahasına girer girmez vuruşunu yaptı ancak kaleci Serkan Kırıntılı uzandıve meşin yuvarlağın filelerle buluşmasını engelledi.


Skubic getirdi, Fofana bitirdi

İlk yarının son saniyelerinde Skubic sağ kanattan ceza alanına kadar getirdi ve topu merkezde bekleyen Fofana'ya çıkardı. Fofana da düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi ve takımını 2-1 öne geçirdi.

İlk yarı 2-1 Konyaspor üstünlüğüyle sona erdi. 

Mücadelede ikinci yarı başladı.

Bordo mavililerde ilk oyuncu değişikliği gerçekleşti. Abdulkadir Parmak oyundan alınırken yerine Caleb Ekuban oyuna dahil oldu.


53. dakikada Deni Milosevic'in ara pası ile ceza sahası içi sol çaprazında topla buluşan Ferhat Öztorun yerden vuruşunu yaptı ancak meşin yuvarlak savunmaya çarparak kalenin sağ tarafından dışarı gitti.

VAR, penaltı getirdi

VAR'a danışan hakem Halis Özkahya ceza sahası içinde yaşanan karambolde Anthony Nwakaeme'nin şutunu Uğur Demirok'un elle kestiğine hükmetti ve beyaz noktayı işaret etti. Pozisyon sonrasında Uğur Demirok sarı kart ile cezalandırıldı.

Penaltı vuruşu için topun başına Jose Sosa geçti.

Sosa affetmedi


Jose Sosa meşin yuvarlağı yerden sol köşeye gönderdi ve durumu 2-2'ye getirdi.

Maçın sonuna 8 dakika uzatma eklendi.

Konya penaltı bekledi, Özkahya VAR'a gitmedi!

90+3'te Jahovic, Sosa'nın müdahalesiyle ceza alanında yerde kaldı ancak hakem Halis Özkahya kararını Trabzonspor lehine faul olarak verdi.

Bu kararın ardından Konyaspor takımı hakem Halis Özkahya'ya tepki gösterdi. Özkahya'nın VAR'a gitmemesi de eleştirildi. Aykut Kocaman da yoğun itirazlarda bulundu.


Maç 2-2 berabere biterken Trabzonspor 57, Konyaspor ise 42 puana yükseldi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap