SON DAKİKA



Haber > Trabzonspor > Koita'nın maaşı Trabzonspor taraftarını çıldırttı

Koita'nın maaşı Trabzonspor taraftarını çıldırttı

18 Haziran 2021 Cuma - 20:15




Trabzonspor uzun süredir görüştüğü ve ön sözleşme imzaladığı Koita'yı dün resmen renklerine kattı.





Yeni sezonda Marek Hamsik, Gervinho ve Bruno Peres transferleriyle bomba gibi başlayan Trabzonspor'da dün Koita'nın maaşının açıklanması taraftarların birçoğunu kızdırdı. Bordo maavililerden kazanacağı maaşın Ekuban'dan fazla olması Nwakaeme ile de hemen hemen aynı seviyede belirlenmesi birçok taraftarın eleştirisine neden oldu. Takımın stoperlerinden Edgar Ié'nin de 700 bin eurp civarında maaş almasına rağmen Gineli forvete 1 milyon 150 bin euordan başlayan yıllık ücret ödenecek olması yönetimi bir anda hedefe getirdi.

Sakatlık riski yüksek!

Trabzonspor Ahmet Ağaoğlu döneminde yüksek sakatlık riski bulunan oyuncular için yaptığı anlaşmalarla dikkat çekiyor. Benik Afobe kariyerinde çarpraz bağları iki defa kopmuş bir oyuncuydu. Performansı da son senelerden hallice oldu ve buradan gitmesi dört gözle beklendi. Belki gidişi sakatlık yüzünden olmadı ancak Sturridge kariyerinde 120 maç kaçırarak gelmişti. Buradaki performansı da İngiltere'den farklı değildi. Stiven Plaza rehabilitasyon oyuncusundanöteye gidemedi. Şimdi ise 90 civarında maçta takımını yalnız bırakan Koita bordo mavili formayı giyecek. Hem de takımın en çok kazanan 8'inci oyuncusu olarak. Bu seviyede maaş alan oyuncular Hamsik, Gervinho, Peres, Bakasetas, Vitor Hugo, Nwakaeme ve Djaniny.

Gol istatistiği ikisinden de düşük

Dün transferi açıklanan Koita Trabzonspor'un iki Afrikalı oyuncusu Nwakaeme ve Ekuban'dan daha az katkı sağladı. Fode Koita Kasımpaşa formasıyla 5.5 sezonda 112 maça çıkarken toplamda 42 gole katkı verdi. Nwakaeme ise 3 sezonda 109 kez sahada yer alıp 61 golde direkt adını tabelaya yazdırdı. Birçok kez sakatlık geçiren Ekuban dahi 103 maçta toplamda 47 kez gol ve asist katkısı sağladı. Koita'ya bu paralaraın verilmesi doğal olarak tartışmaları da beraberinde getirdi. 

Maaşla ev!

Gineli forvetin Kasımpaşa'dan aldığı maaşın 450 bin euro ve maç başı ücretler olduğu öğrenildi. Tüm maçlara çıktığında toplam 900 bin euroya kadar çıkan ücretin üzerinde bir sözleşmye imza atan Trabzonspor her sezon 1 milyon 483 bin euro ödemeyi taahhüt etti. Eğer sakatlık riski yüksek olan bir futbolcu olarak gözüken Koita'da buna göre bir fesih anlaşması yoksa ilerleyen dönemlerde ayrılık zamanı da sıkıntılar yaşanabilir. Bu arada Koita geçtiğimiz günlerde bir firma ile görüşerek Gine'de ev yaptırmaya başladı.



Yeni problemler yaşanabilir!

Trabzonspor'un imzaladığı ve Koita'ya vermeyi kabul ettiği anlaşma ilerleyen dönemlerde yeni sıkıntıları da beraberinde getirebilir. Öncelikle henüz Nwakaeme ve Ekuban ile anlaşma sağlanamadı. Edgar'ın da opsiyonu olsa da 700 bin eurodan sonra yapılması planlanan yeni kontratı için ne kadar isteyeceği merak konusu. Limit konusunda en dikkatli davranan takımlardan biri olan bordo mavililerde yeni gelecek oyuncular da bu fiyat üzerinden bir para talep edebilir. Yabancı oyunculara getirilen kısıtlama sonrası seviyenin yükseltilmesi iç piyasadaki futbolcuların ve kulüplerin isteklerini de yukarı çekebilir. 

Taraftar ayağa kalktı!


Dün Koita'nın maaşının açıklanmasından sonra taraftarlar da sosyal medyada yönetime tepki gösterdi. Gineli oyuncunun adı en çok konuşulanlar arasında yerini aldı. O mesajlardan bazıları;








 

Beğendim
2
Sevdim
1
Beğenmedim
2
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap