SON DAKİKA



Haber > Trabzonspor > Karadeniz Gazetesi yine bir ilke imza atıyor! Trabzonspor’un Şampiyonlar Ligi’ndeki yol haritasını açıklıyor!

Karadeniz Gazetesi yine bir ilke imza atıyor! Trabzonspor’un Şampiyonlar Ligi’ndeki yol haritasını açıklıyor!

Karadeniz Özel

04 Mayıs 2022 Çarşamba - 10:47




Devler ligi play-off turunda rakipler kimler olacak?





// Karadeniz ÖZEL // Rus takımlarının, UEFA tarafından organizasyonlara alınmama kararını açıklamasının ardından gözler Süper Lig’in şampiyonu Trabzonspor’a çevrildi. Ülkemizi UEFA Şampiyonlar Ligi’nde temsil edecek Bordo-mavili takım, 2 Ağustos Salı günü çekilecek kurada Devler Ligi’ne play-off turundan başlayacak. Bu turda ilk maçlar 16-17 Ağustos, rövanşları ise 23-24 Ağustos tarihlerinde oynanacak.

Fırtına’nın play-off turundaki rakipleri ise, UEFA ülke sıralamasında (2020-21 sezonu baz alınıyor) Türkiye’nin altında olan ülkelerin şampiyonları olacak. Danimarka, Kıbrıs Rum Kesimi, Sırbistan, Çekya, Hırvatistan, İsviçre, Yunanistan, İsrail, Norveç, İsveç, Bulgaristan ya da Romanya’nın şampiyonlarından birisi play-off turuna kalması halinde bordo-mavili takımla eşleşecek. Trabzonspor rakibini elemesi durumunda adını Şampiyonlar Ligi gruplarına yazdıracak.

SÜPER Lig’in bitimine 3 hafta kala şampiyonluğunu ilan dene Trabzonspor’u şimdiden Devler Ligi’nin heyecanı sardı. Son olarak Şampiyonlar Ligi’nde 2011-12 sezonunda Türkiye’nin şampiyonu olarak yer alan Trabzonspor, bu sezon yine ülkemizi bu önemli organizasyonda temsil edecek. Bordo-mavili takım, UEFA Şampiyonlar Ligi’ne Rusya’nın ihraç edilmesi nedeniyle play-off turundan başlayacak. Play-off turunda ise kuralar 2 Ağustos Salı günü çekilecek. Play-off turunda ilk maçlar 16 ya da 17 Ağustos’ta, rövanşları ise 23 veya 24 Ağustos’ta oynanacak. Fırtına, rakibini elemesi halinde adına Şampiyonlar Ligi gruplarına yazdıracak. Peki, Trabzonspor’un play-off tundaki rakipleri kimler olacak? Şimdi onlara bir göz atalım. Kura çekimi bir önceki sezonun UEFA sıralamasına göre (Türkiye bu sezonda 13’üncü sırada yer aldı) belirlenecek. Trabzonspor, statü gereği, 14’üncü sıra ile 25’inci sıradaki Avrupa takımlarının birisiyle eşleşecek. Buna göre, Danimarka’dan Kopenhag, Kıbrıs Rum Kesimi’nden Apollon, Sırbistan’dan Kızılyıldız, Çekya’dan Slavia Prag, Hırvatistan’dan Dinamo Zagreb, İsviçre’den Zürih, Yunanistan’dan Olympiakos, İsrail’den Maccabi Haifa, Norveç’ten Bodo/Glimt, İsveç’ten Malmö, Bulgaristan’dan Ludogorets ya da Romanya’dan CFR Cluj, play-off turuna kalmaları halinde Trabzonspor’un muhtemel rakiplerinden birisi olacak. Play-off tunda 12 takım yer alacak. Rakiplerini eleyen 6 Avrupa ülkesi adını Şampiyonlar Ligi gruplarına yazdırmayı başaracak. UEFA sıralamasında Türkiye’den daha üst sıralarda olan ülkelerin (Belçika, Portekiz, Fransa, Hollanda, Avusturya, İskoçya, Ukrayna) 2’nci, 3’üncü srada olan ve play-off turuna katılan takımlar ise Trabzonspor ile eşleşmeyecek. Yarıda kalan ancak tescil edilen Ukrayna Ligi’nde ise Shaktar Donetsk Şampiyonlar Ligi play-off turundan maçlara başlayacak. Bu sezon Devler Ligi’ni Villarreal dışında, Manchester City, Real Madrid veya Livepool’dan birisinin kazanması durumunda ise bir ek kontenjan açılacak ve Ukrayna’yı temsil edecek tamım doğrudan Şampiyonlar Ligi gruplarında yer alacak. Öte yandan Trabzonspor, Şampiyonlar Ligi gruplarına kalamazsa yoluna UEFA Avrupa Ligi’nden devam edecek.

FIRTINA’NIN PLAY-OFF TURUNDAKİ MUHTEMEL RAKİPLERİ

Kopenhag (Danimarka)
Apollon (Kıbrıs R. Kesimi)
Slavia Prag (Çekya)
Kızılyıldız (Sırbistan)
D.Zagreb (Hırvatistan)
Zürih (İsviçre)
Olympiakos (Yunanistan)
Maccabi Haifa (İsrail)
Bodo/Glimt (Norveç)
Malmö (İsveç)
Ludogorets (Bulgaristan)
CFR Cluj (Romanya)

Beğendim
2
Sevdim
1
Beğenmedim
1
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap