SON DAKİKA



Haber > Trabzonspor > Karadeniz, Abdulkadir Parmak’ın kadro dışı kalması olayını masaya yatırdı

Karadeniz, Abdulkadir Parmak’ın kadro dışı kalması olayını masaya yatırdı

Karadeniz Özel

26 Nisan 2021 Pazartesi - 13:30




''Kimse Trabzonspor’dan büyük değildir. Abdulkadir Parmak’ın da yaptığı kesinlikle göz ardı edilemez. Para cezası verilmesi doğru karar. Birkaç maç takımdan da uzak kalabilir ancak satılması büyük yanlış olur. Zaten zor oyuncu yetiştiriyoruz. Altyapıdan yetiştirdiğimiz bir oyuncuyu böyle bir kalemde silip atmak hiç akıl kârı değil…''





// Karadeniz Özel // ABDULKADİR Parmak’ın kadro dışı bırakılmasının yankıları sürerken, Karadeniz bu konuyu futbolun içinde olan isimlere sordu. Parmak’ın davranışının kesinlikle yanlış olduğunu dile getiren bu isimler, yönetim ve teknik heyetin bu konuyu tekrar masaya yatırmasını ve deneyimli orta sahanın affedilmesi konusunda ortak karar almasını tavsiye etti.

İşte o görüşler:

ALİ SÜRMEN (DİVAN BAŞKANI)

“Abdulkadir Parmak çok beğendiğim evladımızdır. Ancak çok ciddi bir disiplinsizlik yapmıştır. Bence bir an önce hocasından ve camiadan özür dilemeli ve Trabzonspor’a hizmetine devam etmelidir.”

GİRAY BULAK (TEKNİK DİREKTÖR)

“Abdullah hocayı da, Abdulkadir Parmak’ı da tanıyorum. Abdulkadir iyi bir Trabzonsporlu. Çekirdekten Trabzonlu. Acaba daha başka şeyler mi var bizim bilmediğimiz? Konunun derinliğini bilmek lazım. Bu olay daha önce yaşandı mı? Bu işin bir geçmişi var gibi geliyor bana, yoksa Abdullah hoca öyle bir hoca
değildir. İlk defa olmuş bir şeyi affeder. Abdulkadir de öyle, bu işleri çok uzatacak bir çocuk değildir. Tecrübelerim, bu olayın arkasında başka şeylerin olduğunu söylüyor.”

SADİ TEKELİOĞLU (TEKNİK DİREKTÖR)

“CEZA doğrudur, oyuncunun gönderilmesi düşünülüyorsa yanlıştır. Oyuna kimin girip kimin girmeyeceğine teknik direktör karar verir. İster 1 dakika, isterse 3 dakika oynatır. Kim olursa olsun. Değil Abdulkadir Parmak dünyanın en iyi oyuncusu olsa bile bu böyledir. Abdulkadir çocuktur, hata yapmıştır. Bunu bu kadar büyütmenin anlamı yoktur. Kaldı ki böyle bir olayda ben hiçbir oyuncunun gönderildiğini duymadım. Bu çocuklar Trabzon’un çocuklarıdır, bunları kazanmamız lazım. Yine söylüyorum Abdulkadir’in yaptığı yanlıştır, yönetimin verdiği ceza doğrudur ancak bu oyuncu gönderilirse yanlış yapılmış olur.”

MEHMET BİRİNCİ (TEKNİK DİREKTÖR)

“BU çocukların oynadıkları yer belliydi, Trabzonspor’un kadro zaafından dolayı forma şansı buldular. Bence Abdulkadir Parmak’ın yaptığı terbiyesizliktir. Kimse Trabzonspor’dan büyük değildir. Bana göre alınan karar doğrudur, herkes haddini bilecek. Buna herkes dahil. Ama şu da bir gerçek, Trabzonlu olmayıp da buna benzer davranışlarda bulunanlara maalesef böyle bir uygulama yapılmadı. Kendi çocuğumuzu eziyoruz kanaatindeyim.”

KEMAL SERDAR (ESKİ FUTBOLCU)

“ABDULLAH hocanın yaptığı açıklamalardan Abdulkadir’in oyuna girmek istemediğini anlıyoruz. Bu kabul edilecek bir durum değil. Trabzonspor’da en önemli kurallardan birisi elbette takım disiplinidir. Hocanız size yarım dakika da bile görev verse çıkıp o formanın hakkını vermekle yükümlüsünüz. Üstelik Abdulkadir Parmak bizim altyapımızdan yetişen bir futbolcu. Takıma en fazla sahip çıkması gereken bir oyuncu olması gerekir. Çünkü bizler yıllarca hep bunu yaptık. Ancak uyarılır, özür diler ve yeniden takıma kazandırılır. Sanırım o da şimdi çok pişman.”

TUNCAY SOYAK (ESKİ FUTBOLCU)

“HİÇBİR futbolcunun ‘gir’ denildiğinde oyuna girmeme gibi bir lüksü yok. Abdullah Avcı böyle bir direktif vermiş ve Abdulkadir Parmak da bunu yerine getirmemiştir. Ceza verilmesi son derece normaldir. Zaten gereken ceza da verilmiştir. Ancak oyuncuyu gözden çıkarmak, onun satılmasını istemek büyük hata olur. Zaten son zamanlarda altyapıdan yeterince oyuncu çıkaramıyoruz. Bir de yetiştirdiğimiz oyuncuyu bir başkasına kaptırmak doğru bir iş olmaz. Hepimiz teknik adamlık yapıyoruz. Eğer böyle her karşı çıkanı satmaya kalkarsak elimizde futbolcu kalmaz. Buna bir kez daha yeltenirse, o zaman bir daha Trabzonspor’un kapısından bile geçmemeli. Cezasını çeksin. Gelip hocasından özür dilesin. Çünkü Abdulkadir gibi bir oyuncuyu bulmak şu anda çok zor.”

HAMDİ ASLAN (ESKİ FUTBOLCU)

“BEN 13-14 yıl Trabzonspor’da oynadım ama kaptanlık bandını koluma takamadım. Abdulkadir Parmak bu takımın kaptanlarından birisi. Yaptığı şey çok yakışıksız. Bunun hiçbir mazereti olamaz. Abdullah hocanın da ceza isteminde bulunması son derece doğru. Ancak satılacak gibi bazı duyumlar alıyorum.
Bu kesinlikle doğru olmaz. Kulüp olarak büyük hata yaparız. Sanırım onun sırtından para kazanmayı planlayan birileri bu konuyu körüklüyor. Çocuğu yol ayrımına getirmek istiyorlar. Bu konuda yönetim gereğini yapacaktır diye düşünüyorum..”

CAHİT ERDEM (ASKF BAŞKANI)

“Abdulkadir Parmak daha önce de zannedersem Hüseyin hoca döneminde benzer bir harekette bulundu. Futbolcular bilmelidirler ki Trabzonspor’un üstünde kimse olamaz. Hocanın ve yönetimin kararı doğrudur. Parmak önümüzdeki günlerde hocasından özür diler ve konu kapatılır. Futbolcuları, özellikle Trabzonlu futbolcuları kazanmaya çalışmalıyız...”

OLCAY ÇAKIR (SPOR YORUMCUSU)

YORUMCU Olcay Çakır, Abdulkadir Parmak’ın kadro dışı bırakılmasıyla ilgili, bein Sports’ta açıklamalarda bulundu. Çakır, şu yorumu yaptı: “Bu forma çok kutsal. Abdulkadir Parmak özelinde birçok oyuncu, her Trabzonsporlu gencin hayalinin içinde olduğunu unutmuş olacak ki o hatayı yaptı. Hatanın da bir bedeli var. Hayat birkaç kere de şans verecek kadar insanın yüzüne gülmüyor. Parmak da bunu öğrenecektir. Bu arada her zaman özür mekanizması saygıdeğerdir. Özür dilerse değerlendirmeye alınır diye düşünüyorum.”

PAŞA ERBAŞ (AFFETMEZLER GRUBU BAŞKANI)

“TRABZONSPOR forması ağırdır. Bunu kaldırmak için dik adam olmak gerekir. Trabzonluluğun karşılığı da dik adam olmaktır. Kimse Trabzonspor’dan büyük değildir. Üstelik Abdulkadir Parmak bizim altyapımızdan yetişen ve takım kaptanlığına kadar yükselen bir futbolcudur. Öncelikle bu formanın kutsallığını bilecek ve ona göre hareket edecek. Hocası ona 1 dakika bile süre verse çıkacak gereğini yapacak. Trabzonspor’da ilkeler her şeyin üstündedir. O nedenle Trabzonspor yalnız Türkiye’nin değil dünyanın sayılı takımlarından birisidir. Hocasına karşı çıkan oyuncunun cezası verilmeli. Ancak Abdulkadir de bizim bir çocuğumuz. Kulağını çekeceğiz, onu uyaracağız ve hatasını anlatıp bir daha yapmamasını telkin edeceğiz. Satılma fikri çok yanlış. Böyle bir şey kesinlikle olmamalı.”

ADEM SÖĞÜT (TRABZONSPOR TARAFTARLAR BİRLİĞİ BAŞKANI)

“ÖNCELİKLE şunu belirtmek isteriz ki, hiç kimse Trabzonspor’dan büyük değildir. Trabzonspor’un değerler manzumesine aykırı hareket kim olursa olsun bu camianın içerisinde yeri yoktur! Haliyle teknik direktörümüz Abdullah Avcı’ya, takım arkadaşlarına ve camiamıza yapılan saygısızlık cezasız bırakılamaz, bırakılmamıştır. Unutulmamalıdır ki Abdullah Avcı, 17. sıradan aldığı takımı bugün 4. sıraya kadar yükseltmiştir. Küme düşme hattındaki Trabzonspor’a puanlar kazandırarak yarışın içinde tutmuştur. Oyuncularla ve camiamızla olan ilişkisi, takımımıza oynattığı futbol ve oyun karakteri bize Abdullah Avcı’nın doğru kişi olduğunu ve başarıyı getireceğini göstermiştir. Biz, teknik direktörümüz Abdullah Avcı ile başarılı olacağımıza yürekten inanıyoruz. Camiamızın da bizler gibi düşündüğüne ve inandığına eminiz. Sabredelim, güvenelim ve takımımızın yanında duralım. Son olarak... Tek büyük vardır, Trabzonspor’dur. Tek başarı vardır, o da Trabzonspor’un başarısıdır. Uğrunda gidilecek tek yol vardır, Trabzonspor’un zirve yoludur.”

MEHMET FINDIKÇI (TRABZONLU GENÇLER DERNEĞİ BAŞKANI)

“BÖYLE bir tavır kabul edilemez. Hoca oyuna gir dediyse gireceksin. Sen bu kulübün paralı elemanısın. Sen bunu yaparsan ötekiler ne yapsın? Yönetimin
kararı doğru, bunu destekliyorum. Hoca ne derse o olur. Biz de işe gidiyoruz, bizim şefimiz ne derse onu yapıyoruz. Paranı alıyorsan hocanın dediklerine uya-
caksın. Bu kadar net.

Beğendim
2
Sevdim
1
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap