SON DAKİKA



Haber > Trabzonspor > Kaçan balık büyük oldu! Newton’a ödediğimiz tazminatla Halil Dervişoğlu’nu alabilirdik

Kaçan balık büyük oldu! Newton’a ödediğimiz tazminatla Halil Dervişoğlu’nu alabilirdik

15 Kasım 2020 Pazar - 10:33




Attığı 3 golle Ümit Milli Takım’a Avusturya karşısında galibiyeti getiren Halil Dervişoğlu, resmen Trabzonspor’un kapısından döndü.





Trabzonlu bir ailenin çocuğu olan Halil, Sparta Rotterdam forması giyerken bordo-mavili yönetim tarafından transfer edilmek istendi. Hollanda ekibi 1.5 milyon Euro talep etti. Trabzonspor 1 milyon 200 bin Euro’ya kadar çıktı. Transfer 300 bin Euro’luk fark nedeniyle gerçekleşmedi. Halil Dervişoğlu daha sonra 2 milyon Euro karşılığında Brentford’a transfer oldu. İngilizler ise Halil’i 1 sezonluğuna Twente’ye kiraladı. Oysa takıma hiçbir katkısı olmamasına rağmen kovulan Eddie Newton’a verilen 333 bin Euro’luk tazminatla Halil şimdi Trabzonspor forması giyiyor olacaktı. Ya da şu anda takıma hiçbir katkısı olmayan Diabe ile Stiven Plaza’ya verilen paralarla Halil çok rahatlıkla alınabilirdi.

Önceki akşam Samsun’da Halil Dervişoğlu şov izledik. 20 yaşındaki gurbetçi genç attığı 3 golle Ümit Milli Takım’ın Avusturya’yı 3-2 yenmesini sağladı. Halil rakip ağlara golleri gönderirken bir yandan gurur duyduk bir yanda dan iç çektik: Seni nasıl elimizden kaçırdık diye. İsterseniz kaçan balığın büyük olduğu o günlere bir dönelim… Bordo-mavili yönetim 2019 yılının 23 Haziran günü Hollanda’ya bir sefer yaptı. Halil Dervişoğlu’nun formasını giydiği Sparta Rotterdam ile pazarlık masanı oturuldu. Kapıyı 2 milyon Euro’dan açan Hollandalılar 1.5 milyon Euro’ya kadar indi. Bordo-mavili kurmaylar ise 1 milyon 200 bin Euro son teklif deyip transferden vaz geçti. Halil daha sonra İngiltere Championship takımlarından Brentford’a 2 milyon Euro karşılığında transfer oldu. İngilizler Halil’i 1 sezonluğuna Twente’ye kiraladı. Trabzonlu gurbetçi bir ailenin oğlu olan Halil şimdi attığı gollerle kalitesini gösterirken, onu 300 bin Euro daha fazla ödemediği için elden kaçıran kurmaylar iç çekip, seni nasıl almadık diyor. Oysa, hiçbir işe yapmadığı gibi Trabzonspor’a tarihinin en karanlık günlerini yaşatan Eddie Newton 333 bin Euro tazminat ödenecek. Yönetim boşu boşuna ödediği bu parayı Halil için verse şimdi yine Avrupa’ya 20 milyon Euro’ya satabileceğimiz hem de Trabzonlu bir gencimiz olacaktı. Ya da şu anda takıma hiçbir katkısı olmayan Diabate ile Stiven Plaza’ya verilen paralarla Halil çok rahatlıkla alınabilirdi.

Beğendim
0
Sevdim
1
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap