SON DAKİKA



Haber > Trabzonspor > İYİ Parti Milletvekili Hüseyin Örs: Liverpool’u deviren efsane ekipte ben de vardım

İYİ Parti Milletvekili Hüseyin Örs: Liverpool’u deviren efsane ekipte ben de vardım

21 Aralık 2020 Pazartesi - 13:32




Trabzonspor tarihinin en önemli zaferlerinden birine tanıklık eden İYİ Parti Milletvekili Hüseyin Örs, Radyospor'da "Meclis Spor" programına konuk oldu, o özel günü şu sözlerle anlattı:





“Tarih 20 Ekim 1976… Avni Aker Stadı’nda müthiş bir atmosfer vardı. Herkesi içi kıpır kıpırdı. Ben o dönem Trabzonspor’un minik takımında forma giyiyordum. Bu tarihi karşılaşma öncesi biz de minik takım olarak bir maç yaptık. Biz oynarken Kevin Keegan, Ray Clemence atmosferi görmek için sahaya çıktı. Bizim için inanılmaz bir olaydı. Düşünsenize dünyanın en iyi futbolcuları bizi izliyordu..”

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, Radyospor’da yayınlanan "Meclis Spor" programına konuk oldu. Örs, sporla ilgili kendisine sorulan her soruya samimi ve içten yanıtlar verirken, tarihi bir olayı da bu söyleşisinde gündeme getirdi. İşte o söyleşi:

-Geçmişte profesyonel veya amatör olarak herhangi bir spor branşıyla uğraştınız mı?

-"Trabzonspor’un minik takımında oynadım. O zamanlar Türkiye’de futbolu o yaşlara indiren yani ilkokul, ortaokul yaşındaki çocuklara futbol oynatan bir şehir Trabzon. Bende o zamanki Trabzonspor minik takımında top oynadım. Hatta onunla ilgili güzel bir anım da var. Biz o zaman maçlardan önce; statta tam saha koşamadığımız için sahayı yarıya böler, kapalı ve açık tribün önüne kale kurar oynardık. Trabzonspor’un efsane bir maçı vardır. Trabzonspor Avrupa kupalarında Liverpool ile eşleşmişti. 1976 yılından bahsediyorum. Liverpool Trabzon’a geldi. O Liverpool şimdiki Liverpool da değil, Kevin Keegan'ın oynadığı, Ray Clemence'in kalede olduğu takımdan bahsediyorum. O büyük maçtan önce biz o zaman Trabzon minik takımı olarak, Avni Aker’de maç yapmıştık. Hiç unutmam bu anımızı. Hatta biz maç oynarken, Liverpool’un oyuncaları sahayı bakmak için sahaya çıkmışlardı. Onlarda bizi seyretmişti. Bizim de çok hoşumuza gitmişti. Koca Liverpool bizi izliyor diye."

1461 TRABZON'UN BAŞKANLIĞINI YAPTIM...

-Herhangi bir yöneticilik görevinde bulundunuz mu?

-"Evet. Trabzonspor pilot takımı vardı. İsmi Karadenizspor. 2009 yılında Karadenizspor’a başkan oldum. O zaman ikinci ligde mücadele ediyordu. Başkan olduktan sonra ismini değiştik. 1461 Trabzon Futbol Kulübü yaptık. Kulüp Trabzonspor'un pilot takımıydı. Bizim oradaki amacımız şuydu; Trabzonspor’a oyuncu yetiştirmek, Trabzonspor’a yönetici, idareci yetiştirmek, Trabzonspor’a teknik kadro yani hoca yetiştirmek. Bayağı güzel mücadeleler ettik. Oradan yetişen futbolcularımız, hocalarımız, Trabzon’da görev yapan idarecilerimiz oldu. Takım amacına hizmet ediyordu ama maalesef bugün 1461 Trabzon’un eski halinden eser kalmadı. Tabi bu da beni çok üzüyor.

TRABZONSPOR, GEÇEN YILKİ TRABZONSPOR DEĞİL...

-Trabzonspor’un genel gidişatını nasıl değerlendiriyorsunuz?

-"Şu an bulunan tablo Trabzonspor’a uyan bir tablo değil. Bundan hoşnut değiliz. Sadece ben değil Trabzonspor’a gönül veren taraftarının çok kabullendiği bir durum değil; inşallah ileriki haftalarda daha iyi olur.  Abdullah Avcı geldi. Son röportajda takımın performansından memnun olmadığını söyledi. Açıkçası bende memnun değilim. Takımın oyunu izleyenlere, taraftarlara zevk vermiyor. Bana da vermiyor.



ALİ KEMAL DENİZCİ BAŞKAYDI, RÜZGAR GİBİ GEÇERDİ...

-Trabzonspor ile alakalı son sorumu sormak istiyorum. Geçmişi ve günümüzü kıyasladığımız takdirde, Trabzonspor’da futbol oynamış sizin en beğendiğiniz ve sevdiğiniz futbolcu kimdir?

-"Ben bu sorunuza şöyle cevap vereyim. Ali Kemal Denizci. Rüzgâr gibi geçti denilirdi. Yani topu ayağına aldığı zaman karşısında hiçbir defans oyuncusu duramazdı. Hatta Denizci ile Beckenbauer’ın bir fotoğrafı var. Alman milli takımı ile Türkiye milli maçında yetişemiyor adam. Ali Kemal Abi, takmış onu arkasına gidiyor. Çok hızlı, kıvrak, ayak bileklerini çok iyi kullanan, çok iyi çalım atan ve izleyenlere müthiş zevk veren bir futbolu vardı. Çocuktum tabi izlerdim, hayrandım kendisine.

COVİD-19 NEDENİYLE SAHAYA ÇIKAMAYAN TAKIMI HÜKMEN YENİK SAYMAK MANTIKLI DEĞİL.

-Covid-19 vakalarının artması nedeniyle maça çıkamayacak takımların hükmen yenik sayılacağı gündemde. TFF’nin gündeme getirmiş olduğu bu konu hakkındaki düşünceleriniz nelerdir?

-"Yani, bu çok mantıklı değil. Covid-19 eğer oyuncusunda çıkarsa takım ne yapsın? Bu sağlıkla ilgilidir. Onların hükmen yenik sayılacağını zannetmiyorum. Sağlık sebepleri oyuncuda olabilir, teknik kadroda olabilir. Bir defa şöyle başlıyorsunuz “Covid-19 nedeniyle sahaya çıkamayan.” Zaten mazeret başta belli. Cümlenin başında mazeret var. Hastalık sağlık sebebiyle sahaya çıkamayan. Çok mantıklı değil."



VAR'A BAKAN GÖZ ÖNEMLİ...

-VAR Sistemi ile ilgili düşünceleriniz nelerdir? Sizce VAR kaldırılsın mı?

-"VAR sitemi aslında oyunun hızını kesiyor, heyecanı kesintiye uğratıyor. Nihayetinde her ikisinde de göz karar veriyor. Maç oynanırken de VAR’a bakarken de göz karar veriyor. O gözün doğru bakması lazım.

AMATÖR LİGLERİN BAŞLAMASI PANDEMİ SÜRECİNE BAĞLI...

-Amatör Lig’de mücadele eden takımlar müsabakaları başlamadı. TFF yapmış olduğu toplantıda 2021 yılı ocak ayının sonlarında, o anki pandemi şartları göz önüne alınarak müsabakaların başlayabileceği kararı aldığını bildirdi. Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz, sizce amatör ligler başlar mı?

-"10 aydır amatör müsabakalar oynanmıyor. Futbolcular mağdur, çalışanlar mağdur, hocalar mağdur. Bakalım federasyon nasıl bir karar verecek bende merak ediyorum. Erteleyebilirler bir müddet daha. Sadece amatör değil, BAL Ligi de aynı. Bu noktada yeri gelmişken söyleyeyim. Amatör kulüplerimizin maddi desteğe ihtiyaçları var, bu kulüplerimize yardım edilmeli. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap