SON DAKİKA



Haber > Trabzonspor > İşte yeni Sosa

İşte yeni Sosa

Karadeniz Özel

06 Nisan 2020 Pazartesi - 15:40




Trabzonspor, sözleşmesini uzatma kararı aldığı kaptanın gelecekteki veliahtını yine Arjantin’de buldu...





// Karadeniz Özel // Adı; Lucas Robertone. Yaşı: 23. Arjantin’in Velez Sarsfield takımının formasını giyiyor. Ota sahada görev yapıyor. En büyük özelliği ise serbest vuruşlardaki ustalığı. Topu öyle yerlere gönderiyor ki, adeta kaledeki örümcek ağlarını alıyor.

Trabzonspor İzleme Komitesi’nin yakın takibe aldığı bir isim. Takımı ile 1 yıllık daha sözleşmesi var ancak, izleyen scout ekibi, “Yetenekleri bizim Sosa’ya çok benziyor. Müthiş bir oyun zekasına sahip. Mutlaka alınmalı” raporunu vermiş.

TRABZONSPOR bir yandan kaptan Jose Sosa ile yeni sözleşme imzalamanın planlarını yaparken diğer yandan da gelecekte Arjantinli’nin yerini dolduracak isimlerin arayışını sürdürüyor. Liglere verilen ara nedeniyle daha daha fazla zaman bulan Bordo-Mavili kurmaylar, şu günlerde harıl harıl İzleme Komitesi’nin kendilerine verdiği isimleri inceliyor, takıma faydalı olacakları ise ‘özel oyuncu’ başlığı altında ayrı bir yere koyuyor. Bu futbolculardan birisi de Arjantin’in Velez Sarsfield takımında forma giyen Lucas Robertone.

23 YAŞINDA, 1.73 boyunda olan Arjantinli orta saha, Bordo-Mavili scout ekibinden tam not almış. Genç Arjantinli’nin en büyük özelliği serbest vuruşlardaki ustalığı. Sağ ayağını adeta bir raket gibi kullanan Lucas Robertone, önünde kurulan barajları çok kolay geçip topu ağlarla buluşturuyor. İzlem Komitesi bu nedenle Robertone’ye, “Yeni Sosa” yakıştırması yapmış ve ‘Mutlaka alınmalı’ notunu düşmüş. 23 yaşındaki Tangocu, maç içinde de çok aktif. Oyun zekası ise müthiş.

VELEZ İLE 1 YILLIK SÖZLEŞMESİ DAHA VAR

23 yaşındaki Lucas Robertone bu sezon Velez Sarsfield ile 22 maça çıktı. Genç orta saha bu karşılaşmalarda takımına 2 gol 3 asistlik katkı sağladı. Arjantin U23 Milli Takımı’nın formasını da giyen Robertone’nin piyası değeri 8 milyon Euro olarak gösteriliyor. Genç Arjantinli’nin takımı ile 1 yıllık sözleşmesi daha bulunuyor.

ROBERTONE KİMDİR?

Adı: Lucas Gastón Robertone
Yaş:   23
Boyu: 1,73 m
Uyruk: Arjantin /İtalya
Mevki: Merkez orta saha
Ayak: Sağ
Güncel kulüp: Velez Sarsfield
Söz. Bit. Tar.: 30.06.2021

TANGOCULAR FIRTINA ESTİRİYOR

Trabzonspor forması giyen Arjantinli oyuncuların içinde en unutulmayanı Gustavo Colman oldu. Colman, 2011 yılındaki şampiyon takımın en başarılı isimlerinden birisiydi. Bu sezon elde edilen liderlikte ise kaptan Sosa’nın payı bir hayli büyük.

Beğendim
20
Sevdim
9
Beğenmedim
2
Üzgün
0
İnanılmaz
5

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap