SON DAKİKA



Haber > Trabzonspor > İşte o tarihi belge!

İşte o tarihi belge!

28 Kasım 2019 Perşembe - 17:16




Karadeniz, Akyazı Stadı’nın Trabzonspor’a devrini sağlayacak çok önemli belgeyi gün yüzüne çıkarıyor





Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, Karadeniz’e verdiği röportajda,  “Akyazı Stadı’nın dolgusunu Trabzonspor yaptı. Üst kullanım hakkı da Trabzonspor’un. Kulüp, bir an önce harekete geçmeli ve stadın devri için gerekli başvuruları yapmalı” demişti.

İşte o tarihi belgeyi Karadeniz kamuoyuna açıklıyor. Belge; 6 Aralık 2007 yılında 25222 dosya numarası ile düzenlenmiş. Belgede, Akyazı Stadı’nın dolgusu için Trabzonspor Kulübü’nün yaptığı başvuruya, verilen yanıt yer alıyor. Bayındırlık İskan Bakanlığı ile Ulaştırma Bakanlığı, belgede Bordo-Mavili kulübe, “Burada dolgu yapabilirsiniz’ diyor.

Ahmet Hamdi Gürdoğan’ın iddiasına göre de Bu belge her şeyin kanıtı. Şu anda Atayazı’da kiracı konumundaki Trabzonspor, bu belge ile birlikte gittiği taktirde stadın kullanım hakkının yanı sıra, oradaki araziden de pay alabilir. Gürdoğan Karadeniz’deki röportajında, ‘ihaledeki verilen hak bakidir ve devredilemez’ diye vurgu yapmış, “Burada bir yanlış var. Üzerindeki statla birlikte arazi Trabzonspor’a verilmeli. Çünkü bunun emsal örneği var. Cevahir ve Dünya Ticaret Merkezi’nin arsası otel yapıldı. Bu alan otel yapanlara verildi” demişti.

Karadeniz’in ortaya çıkardığı bu tarihi belgeden sonra gözler yönetime çevrildi. Bordo-Mavili kurmayların bundan sonraki kararlılığı Akyazı Stadı’nda yaşanan kaosu da çözecek. Bu konuda devlet erkanının da vereceği destek, yıllardır süren özlemi de bitirmiş olacak. Trabzonspor hem Akyazı Stadı’nın sahibi olacak hem de verilecek arazi ile belki de geleceğini kurtarmış olacak.

Beğendim
2
Sevdim
1
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap