SON DAKİKA



Haber > Trabzonspor > Hakemler Trabzonsporlu Flavio'yu şaşırtmış! "Şaşkınlığa uğradım"

Hakemler Trabzonsporlu Flavio'yu şaşırtmış! "Şaşkınlığa uğradım"

24 Aralık 2020 Perşembe - 16:08




Trabzonspor'un Brezilyalı futbolcusu Flavio basının karşısına çıktı





Süper Lig'in 15. haftasında Galatasaray ile karşılaşacak olan Trabzonspor bu maçın hazırlıklarını sürdürüyor. Bugünkü antrenman öncesinde Brezilyalı orta saha oyuncusu Flavio Da Silva saat 15.30'da basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

SÜMER TÜRK FUTBOLU İÇİN ŞANS

Sözlerine geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Özkan Sümer’den bahsederek başlayan Flavio  “ Maçtan sonra da duygularımı ifade etmiştim. Özkan Sümer bana anlatılan ve okuduğum kadarıyla çok büyük bir efsane. Türkiye için de büyük bir şansmış. 3 puanı kazanıp ona armağan ettiğimiz için çok mutluyum.” dedi.

HEP SAVAŞTIM

Kariyeri boyunca hep savaştığını aktaran Brezilyalı futbolcu “Buraya gelene kadar hedeflerim doğrultusunda hep savaştım. Burada da farklı olmayacak. Geldiğim andan itibaren katkı verebilmek için mücadele veren biriyim. Her şans buluğum da takıma yardımcı olabilmek için çalışacağım. Taraftarlar da bunu görecektir.” İfadelerini kullandı.

HAKEM KARARLARI ŞAŞIRTTI

Flavio, ilk geldiğinde hakemlerin verdiği faullerle ilgili sıkıntı yaşadığını belirterek  “İlk geldiğimde fauller konusunda şaşkınlığa uğradım. Brezilya’da futbol temaslara daha açık. Burada daha çabuk faul verildiğini, kart verildiğini gördüm. Kırmızı kartlar sebebiyle de sıkıntı çektiğimi söyleyebilirim. Daha sonra yavaş yavaş uyum sağladığım. Anlatılan şeyler var ve bunu saha içerisinde tecrübe etmek var. Sıkıntılarla da olsa bunu atlattım. Türk futbolu hızlı, Türkiye’de dinlenmek için zaman bulabiliyorsunuz. Futbol burada daha fazla duyguyla oynanıyor. Süre buldukça, arkadaşlarınızı hocanızı tanıdıkça daha iyi performans göstereceğimizi düşünüyorum.” Dedi.

KADRO DIŞI KARARLARINA SAYGI DUYMALIYIZ Diabate, Plaza ve Bilal’in kadro dışı kalmasıyla ilgili görüşlerini de paylaşan Flavio  “Bu tip kararlar hep sürpriz olmuştur. Bunlar maalesef  futbolun içinde olan şeyler. Bizim de alışık olduğumuz bir durum. Kendileri takım arkadaşımızdı gelecekte umarım başarılı olurlar. Hocamız ve yönetimimiz böyle bir karar aldıysa buna saygı duymalıyız. Başarı dileklerimizi iletip yolumuza devam etmeliyiz bundan sonra.” Şeklinde konuştu.

AVCI HAZIR GELDİ

Teknik direktör Abdullah Avcı’nın göreve gelirken tespitleri ve gözlemleri olduğunu söyleyen Flavio  “Hocamız geldiğinde hazır olarak gelmişti. İlk gözlemi takımın savunmada sıkıntılı olmasıydı. Bu konuda ilk çalışmaları yaptı. Burada eksik ve hatalarımız vardı. Zaten biz de bazı maçları bu nedenle kazanabilecekken kaybetmiştik. Son 6 maçta çok az gol yiyen savunmada başarılı bir takım olduk. Sezon sonunda daha başarılı bir tablo göreceğimizi umuyorum.” İfadelerini kullandı.

FIRSAT OLARAK GÖRDÜM

Flavio, ilk maçlarda sürekli şans bulamamasıyla ilgili soruya yanıt vererek   “Bu tip kararlar hocanızın kararları bize düşen saygı duymak. Hiçbir oyuncunun kontratında her maç 11’de oynayacak yazmaz. Dolayısıyla ben oynamadığımda da fırsatın bana bir gün geleceğini düşünerek bunu da değerlendirme olarak bir fırsat olarak gördüm. Fırsat bana geldiğinde çok mutlu olarak elimden geleni yapmaya çalıştım. Bütün arkadaşlarımızın böyle düşünmesi gerekir. Oynamadığınızda neyi daha iyi yapabilirim diye düşünmelisiniz. Ben de bunu yaptım.”  Dedi.

Flavio sözlerini şöyle sürdürdü;

Karmaşık bir durum var. İlk geldiğimde Marlon’la da konuştum. Buraya geldiğim takımda taraftarın ne kadar ateşli olduğundan bahsetmiştim. Trabzonspor taraftarını da bana anlattılar. Onları statta görmeyi isterdim. Pandemi dönemi henüz bitmedi. Salgın süreci devam ediyor önemli olan insanların sağlığı. Bizleri uzaktan destekleyecekler. Onların desteklerinden çok mutluyuz. Şunu bilsinler ki TRabzonspro’daki oyuncu grubu kazanmak için elinden geleni yapıyor.

Çok önemli bir derbi olacak. Hiç kolay bşr maç olmayacak. Hocamızla birlikte rakibimiz üzerinde çalışıyoruz. Rakipten önemlisi bizim neler yapabileceğimiz. Biz de her zamanki gibi elimizden geleni yapacağız. İçeride oynayacağız belki taraftar olmayacak ama içeride olmanın avantajını kullanacağız. Böyle önemli bir maçı kazanmaya çalışacağız.

Futbolda her değişim için zaman gerekir. Takımın oturması için gerekir. Sistemin oturması için gerekir. Biz de bu zaman sürecindeyiz. Doğru yoldayız ve ilerliyoruz. Bunu saha içine baktığınızda görmek mümkün Takım bütünlüğünü sağladığımızı düşünüyorum.  Önümüzde bir süreç var. Sezon sonunda umuyoruz ki istediğimiz yerde oluruz. Doğru yolda olduğumuzu şimdiden söyleyebilirim.


Beğendim
3
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap