SON DAKİKA



Haber > Trabzonspor > Hacısalihoğlu: 'Transfer yasağı zarar değil yarar!

Hacısalihoğlu: 'Transfer yasağı zarar değil yarar!

17 Ocak 2019 Perşembe - 16:27




Trabzonspor Kulübü, transfer yasağı konusundaki gelişmeyi resmi olarak paylaştı. Bordo-mavililer, transfer yasağının 31 Ocak 2019'a kadar kaldırılmaya





Bu önemli gelişmeyi Trabzonspor Kulübü Eski Asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu değerlendirdi. 

Hayrettin Hacısalihoğlu’nun açıklamaları şu şekilde;

"Türk futbolundaki gerçekler görmemezlikten geliniyor"

Trabzonspor’un şartları ortada. UEFA’nın yaptırımları da ortada. Bu şartlar içerisinde tabi ki Trabzonspor kendi isteğine göre hareket edemiyor. Şartlar ve kriterler doğrultusunda hareket etmek zorunda. Türk futbolundaki gerçekleri herkes biliyor ama görmemezlikten geliyor.

"Bu yasaklar bu dönemde kulüplerin hayrınadır"

Mali kriterler yıllar öncesinden bildirildi. TFF kanalıyla da uyarıldı ve buna rağmen bu yaşandı. Böyle bir yasağın Türk futboluna zararı değil, yararı olur. TFF’nin bir düzenleme yapması gündemde. Bu borçları artırmak zaten mantıklı, makul bir davranış olmaz. Bir anlamda bu yasaklar kulüplerin hayrınadır.

"Bu yılı Trabzonspor açısından farklı değerlendirmek lazım"

Trabzonspor her zaman zirveye oynamak zorundadır ve zirveye oynar. Trabzonspor diğer Anadolu kulüplerine nazaran çok şampiyonluklar kazanmış, ikinci olduğunda da tepkiler almıştır. Başka takımların ikinci olması başarı olarak kabul edilmiştir. Bu yılı farklı bir sezon olarak değerlendirmek lazım.

"Söylemler ve eylemler örtüşmüyor"

Türkiye’de çok iddialı 4 tane takım var. Yakın dönemdeki şampiyonlukla ilgili söylemlere bakın. Transferden daha öte devre arası sattığı oyunculara ve aldığı oyunculara bakarsak bunlar söylemlerle çakışmıyor. Çok büyük yıldız diye alınanlar, birçok kulübün almak istemediği oyuncular olabiliyor. Eldeki en iyi oyuncular, ilk yarı boyunca atılan gollerin en büyük sebebi olanlar da yüksek maliyet sebebiyle satıyoruz. Çünkü bu oyunculara ödenecek bedellerin şu anki kulüpler tarafından karşılanması mümkün değil.


"Futbol sektörü, gerçekler üzerine oluşmalı"

Türk futbolu popülarite açısından biraz zafiyete uğrasa da realite açısından doğruyu buldu diye düşünüyorum. Yaptırımlar, transfer yasakları ortada. İnşallah gerçekler üzerine bir futbol sektörü oluşur. (Radyospor)

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap