SON DAKİKA



Haber > Trabzonspor > Haaland 70 milyon sterlin ise Sörloth ne kadar eder?

Haaland 70 milyon sterlin ise Sörloth ne kadar eder?

09 Eylül 2020 Çarşamba - 14:29




Norveç formasıyla Kuzey İrlanda’ya 2 gol atan, 1 asist yapan Kuzeyin Kralı değerine değer kattı, İngiliz medyası okuyucularına bu soruyu sordu...





Trabzonspor’un genç forveti Alexander Sörloth bir kez daha Avrupa basınının gündemine oturdu. Almanya, İtalya ve İngiltere’de manşetlere taşınan Kuzeyin Kralı, takım arkadaşı Erling Haaland ile kıyaslanmaya başladı. Ada’nın tabloid gazetelerinden birisi, “Haaland için 70 milyon sterlin (683 milyon 524 bin TL) telaffuz ediliyor. Peki Sörloth’u almak için ne kadar para gerekecek?” yorumunu yaptı.

Trabzonspor forması ile gol kralı olan Alexander Sörloth aynı başarısını Norveç Milli Takımı’na da taşıdı. Ülkesi Norveç’in Kuzey İrlanda’yı 5-1 yendiği Uluslar Ligi maçında 2 gol atan, 1 asist yapan Sörloth, bir kez daha Avrupa’nın gündemine oturdu.

Borussia Dortmund’un forveti Erling Haaland ile çok iyi bir ikili oluşturan Trabzonspor’un golcüsü, 19 ve 47’nci dakikalarda iki kez ağları havalandırmayı başardı. Sörloth bu mücadelede bir de gol pası verdi. Genç oyuncu ortaya koyduğu bu performansla Avrupa basınının bir numaralı gündem maddesi oldu.

Özellikle Alman medyası Leipzig’in elini çabuk tutması gerektiğine, aksi takdirde bu kulübün 30 milyon Euro verse bile Sörloth’u alamayacağına vurgu yaptı.

İngiltere basını da Norveç’in 5-1 kazandığı karşılaşmada Sörloth ve Haaland’ın performanslarına dikkat çekti. Yapılan yorumlarda, “Haaland’ı transfer etmek için 100 milyon sterlin gerekir deniyor. Peki Sörloth’u almak için ne kadar para gerekecek?” ifadeleri kullanıldı.

İtalyan medyası ise, Sörloth-Haaland ikilisinin uyumuna dikkat çekip, “İnter’in Sörloth için neden bu kadar ısrarcı olduğu görüldü. Mükemmel gelişim gösteren bir forvet. Gol atıyor, attırıyor, pres yapıyor. Böyle devam ederse, fiyatını çok yukarıya taşır. Dünyanın en iyi golcüleriyle yarışır” yorumlarını yaptı. 

Beğendim
11
Sevdim
1
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap