SON DAKİKA
SON DAKİKA


Beklenmeyen Oyun Beklenmeyen Sonuç
27.08.2023

İki sene önce şampiyon olduk. Dolasıyısla o dönemde oynanan oyun ve saha içerisinde gerçekleştirilen organizsyon daha iyi ve kusursuzdu. Kaleden oyun kuran savunmada geçişleri çok iyi yapan ve orta saha organizsyonları öne kalarak sürekli baskı yapan bir takım vardı buda o dönem şampiyonluğu getirmişti. Bugün şampiyonluk kadrosunda takımda kalan Bakasetas vardı sahada sanki bütün oyun onun onun üzerine kurulmuş. Savunmadan topu o alacak. Orta alanda pas organizsyonun tam merkezinde olacak. Şut atacak, Bütün duran topları o kullanacak yaparsak onunla birşey yapacağız. Bir takım şampiyon olmak istiyorsa tek bir oyuncuya bel bağlamamalı. Bir takım  şampiyon olmak istiyorda forvetleri en az 15-16 gol atmalı. Kanatları 8-10 gol atmalı. Orta sahada hücuma dönük oyuncular 5-6 gol atmalı. Stoperler en az 2-3 gol atmalı. Trabzonspor'a bugün baktığımız gol atabilece çok önemli bir santaforu yok. Hamle yapabilecek kenar oyuncusu yok. Beklerin oyuna katkısı yok. Savunmadan oyun başlatacak bir anlayışı yok. Trabzonspor normal oyun oynayan bir takım görüntüsü halinde oluyor.

Pozisyon üretmek zorlanıyor. Bunun karşılığında da iki tane ağır stoperleri ile rakibe pozisyon veriyor Beklerin de bugün özelinde kademe anlayışının iyi olmaması rakibe pozisyon veriyor. İki ağır stoperle oynadığınızda ve  oyun kuramayan uğurcan ile oynadğınızda geriden oyun kuramazsınız.  Tek ön libero ile bu takımın ayakta kalabileceği düşünmüyorum.   Kendi sahamızda beklemediğimiz bir mağlubiyet aldık. Galatasaray maçında rakibe çok pozisyon vermedik ancak bizde çok pozisyon üretemedik. Ancak kendi sahamızda 3 gol yememiz bizi endişelendirdi.   Trabzonspor 3 maçta 5 gol yiyecek ve 3 gol atacak bir takım değil. Biran önce takımın toparlanması lazım.

Trabzonspor'u kendi mantalitesini benimsemesi lazım. Trabzonspor'un oyunu geriden başlayacak. Bekler hücuma katılacak. Orta sahadan ceza zahasına sızmalarla gol bulabilmesi ve kanatların sürekli hücuma katkı vererek hücum pres ile rakibi boğması lazım. Rakibe önde basması lazım. Trabzonspor bugün bunları çok yapamadı. Rakibin dönüşlerinde iyi basamayınca rakibin kendi yarı alanına çabuk gelerek birçok önemli pozisyon üretti. Uğurcan'ın net kurtarışları Trabzonspor'u bir ara oyundan tuttu. Oyunu tutunabilmek için çok önemli. Biz özellikle kalecimiz oyunu tutabileceksek bu bizi endişelendiri. Biran önce bizim bu konuda tedbirli olmamız. Daha iyi organizsyonlar yapmamız lazım.  

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap