SON DAKİKA



Haber > Trabzonspor > Flaş iddia! Abdülkadir Ömür’de 'Pubis' şüphesi...

Flaş iddia! Abdülkadir Ömür’de 'Pubis' şüphesi...

20 Şubat 2019 Çarşamba - 19:51




Sürekli kasıklarında sorun yaşayan genç yıldızın ‘pupis’ olarak bilinen kas hastalığına yakalanmış olabileceği ihtimali can sıktı. Teşhis bu yönde olu





Bu sezon inişli çıkışlı grafiğiyle zaman zaman eleştirilen, zaman zaman da göklere çıkartılan Abdülkadir Ömür ile ilgili son iddia moral bozdu. Sürekli kasıklarında ağrı hisseden genç yıldız da ‘Pupis’ olarak bilinen kas hastalığının olabileceği öne sürüldü. Abdülkadir Ömür’ü sezon bitiminde çok detaylı bir sağlık taramasından geçirmeyi planlayan bordo-mavili kurmaylar, eğer böyle bir durum söz konusu olursa genç oyuncuyu ameliyat ettirmeyi da planlıyor. Hatırlanacağı gibi Arda Turan ‘pupis’ teşhisi sonrası ameliyat olmuş ve yarım sezon forma giyememişti. Hatta Arda, kendisini ‘çok seks yaptığı için Pupis oldu sözleriyle eleştiren Erman Toroğlu’nu mahkemeye vermişti.

PUBIS NEDİR?

Futbolcular başta olmak üzere sporcularda kasık bölgesinde görülen aşırı zorlamaya dayalı sakatlıklarından biridir. Uyluk iç yan kaslarının kasığa yapıştığı bölgede ağrı ile sakatlık hissedilir. Bu bölgede hem karın kasları hem de uyluk iç yan kasları kasıkta pubis adı verilen kemiğe yapışırlar. Tendon hasarı yanında asıl olarak pubis kemiği içinde ödem gözlenir. Tanı için MR oldukça yararlıdır. Bölgedeki diğer olası hastalıkları ekarte etmek oldukça önem taşır. Başlangıç döneminde özellikle antrenman sonrası ağrılar ile seyreden osteitispubis zamanla antrenman sırasında da ağrı oluşturur. İlerlemiş durumlarda karın kası zorlamalarında da ağrı oluşur.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap