SON DAKİKA



Haber > Trabzonspor > Ertuğrul Doğan: 20 şampiyonluğumuz tescil edilmeli

Ertuğrul Doğan: 20 şampiyonluğumuz tescil edilmeli

02 Ağustos 2023 Çarşamba - 13:08




Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, bordo mavili kulübün 56. Kuruluş yıl dönümünde açıklamalarda bulundu.





Trabzonspor’un 56. Kuruluş Yıl Dönümü, Meydan Parkı Atatürk Anıtı önünde törenle kutlandı.

Kutlamada Başkan Ertuğrul Doğan, açıklamalarda bulundu.

Doğan, açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

Sevgili Trabzonspor ailesi. Toprak bir sahada başlayan şanlı yolculuğumuz 56 yaşında. Kökeni 1900’lü yıllara dayanan tertemiz hikâyemiz ise 123 yaşında. İdmanocağı, İdmangücü, Martıspor, Karadenizgücü. 4 takımımız birleşerek 2 Ağustos 1967’de kurduğu Trabzonspor’umuz mazisine onlarca başarıyı ekleyerek bugünlere gelmiştir. Tarihte ilk kez şampiyonluğu İstanbul dışına taşıyarak “Devrimin Takımı” ünvanını alan, hatta bunu tam 8 kez taçlandıran kulübümüz birçok konuda hem önder olmuştur hem de örnek olmuştur.

Trabzon’da doğan Trabzonspor’umuz bugün Türkiye ve dünyanın her tarafında milyonlarca taraftara sahip büyük bir camiadır. Bu güzelliği efsane başkanımız Sayın Şamil Ekinci çok uzun beklemiştir. Trabzonspor, kökleri Trabzon’da, dalları tüm dünyaya yayılmış çınar ağacıdır. Kurucu başkanlarımız Sayın Ali Osman Ulusoy ile Sayın Rıfat Dedeoğlu ve kurucu üyelerimizin bu topraklara diktiği fidan, efsane teknik direktörlerimiz ve efsane oyuncularımızla birlikte büyüyerek gölgesinde milyonlarca evladını bir araya getirmiştir.


Bu eşsiz ailenin ferdi olmaktan, bu değerli camiayı temsilen başkanlık koltuğuna oturmaktan büyük onur ve gurur duyuyorum.

TFF’NİN 1959 ÖNCESİ ŞAMPİYONLUK İNCELEMESİ KOMİSYONU

Değerli Trabzonsporlular. Türkiye Futbol Federasyonu, 1959 yılı öncesine dair şampiyonlukların incelenmesine dair bir komisyon oluşturdu. Bizler bu komisyona dair itirazlarımızı gündeme taşıdık. Sadece İstanbul, Ankara, İzmir takımları arasında yapılmış, seçilmiş ve bölgesel bir dönem liginin esas alınmasına karşı çıktık. Ülkemizin tamamını kapsamayan bu ligler esas alınarak bir karar verilecek olunursa belirlenen tarihten önce kurucu kulüplerimizin 20 şampiyonluklarının tescil edilmesinin zorunlu olduğunu federasyona bildirdik.

“BİR KULÜP ÜZERİNDEN KOMİSYON OLUŞTURULMASININ ADALETLİ OLMAYACAĞINI İLETTİK”

Bu konuyla ilgili tüm belgelerimizi avukatlarımızla hazırlıyoruz ve komisyon başvurumuzu önümüzdeki hafta gerçekleştireceğiz. Bu süreci yakından takip edeceğimizin de bilinmesi, sadece bir kulüp üzerinden komisyon oluşturulmasının da adaletli olmayacağını da ilgili yerlere ilettik.

Değerli camiamız. Kulübümüzün 56. Yaşını kutladığımız bugün yönetim kurulu adına hepinize şükranlarımı sunuyorum. Ebediyete intikal edenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Bugün hayatta olan kurucu üyelerimizden Sayın Nizamettin Algan ve Salih Erdim’i saygıyla selamlıyorum.

“BELKİ KOLAY OLMAYACAK AMA MUTLAKA OLACAK”

Yolculuğumuzun sonunda yeni şampiyonluklara ulaşacağımızdan, yeni kupalar kazanacağımızdan asla şüphe duymuyorum. Trabzonspor var ise her zaman umut vardır, başarı vardır. Kimsenin umutsuzluğa kapılmasını istemiyorum. Belki kolay olmayacak ama mutlaka olacak. Saygı ve sevgilerimle. Yaşasın bordo-mavi, yaşasın Trabzonspor.


Beğendim
2
Sevdim
2
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap