SON DAKİKA



Haber > Trabzonspor > Emre Aksoy; ''Trabzon'a Mehmet Ali Yılmaz'dan başka kimse çivi çakmadı''

Emre Aksoy; ''Trabzon'a Mehmet Ali Yılmaz'dan başka kimse çivi çakmadı''

Karadeniz Özel

12 Eylül 2019 Perşembe - 13:40




Bordo-Mavili takımın eski yöneticilerinden Emre Aksoy, geçmişi, bugünü ve geleceği değerlendirdi. Çok önemli bir tespitte bulundu





Adı: Emre Aksoy.. Trabzonspor’un eski yöneticilerinden. Muharrem Usta döneminde, görev almış. Ancak gençliğinin de verdiği ateşlilikle, alınan kararları beğenmediği için sık sık istifasını vermiş. O günleri anlatırken, gözleri yine çakmak çakmaktı. Yapılan yanlışlıkları açık yüreklilikle anlattı. Hele, “Muharrem Usta yönetimi olarak o kadar hata yaptık ki İbrahim Hacıosmanoğlu’nu bile unutturduk’ diyecek kadar da açık yürekliydi.

Biz merak ettiklerimizi sorduk, Emre Aksoy tüm içtenliğiyle yanıtladı. İşte o sohbetten aklımızda kalanlar.

Karadeniz: Emre Aksoy kimdir? Kendinizi anlatır mısınız?

Emre Aksoy: Rize doğumluyum. İlkokul sondan beri Trabzon’da yaşıyorum. Sporu çok seviyorum. Hem futbol hem de hentbol takımlarımla devam ettim Trabzon’da. Trabzonspor’un çocuklarımdan farkı yoktur. Trabzonspor’da yöneticilik yaptım. Fakat yönetimle bunu tamamlayamadık. Burada yöneticilik yapmak zordur. Hele Trabzonspor’da daha zordur. Ne yapmak istediysek engel olundu. Sonra da İstanbul’a gittim ve orada yaşıyorum 3 yıldır. Burada ‘Benim yoksa onun da olmasın’ mantığı var.

Karadeniz: Trabzon spor kenti, futbol şehri ama tesisler yeterli mi size göre?

Emre Aksoy: Bence tesisler yeterli değil. Benim BAL Ligi’nde futbol takımın vardı. Tesis istedik alamadık. Biz yapmak istedik cevap gelmedi. Trabzonspor’un bile yeni tesisi yok. Onursal Başkan Mehmet Ali Yılmaz’ın zamanında alınan ve yapılan tesis var sadece. Mehmet Ali Yılmaz dışında gelen bir çivi çakmadı. Trabzonspor Kulübü Mehmet Ali Yılmaz dışında hiçbir yerden arsa veya mülk almadı. Hatta onun zamanında yapılanlar ve alınanların bazıları da satıldı.

Karadeniz: 1461 Trabzon sizin zamanınızda 1.Lig’deydi. Ne oldu da düştü?

Emre Aksoy: 1461 Trabzon’un 1.Lig’de olduğu dönem. Ben satalım dedim. Değeri 15-16 Milyon Euro’ydu. Müşterisi de vardı. Ama satmadılar. Ve bizim zamanımızda da 3.Lig’e düştü. Bizden sonra da amatöre kadar düştü. Burası zaten Trabzon. Her takım pilot takımın. Ofspor’dan tut Hekimoğlu Trabzon’a kadar pilot takımındır.

Karadeniz: İbrahim Hacıosmanoğlu ve Muharrem Usta dönemi çok konuşuluyor

Emre Aksoy: Biz kendi yönetimimizle İbrahim Hacıosmanoğlu dönemini unutturduk. Muharrem bey bana göre çok iyi bir CEO ve patron. Ama bir spor kulübünde başkanlık yapmak çok farklıdır. Kendisine defalarca anlattım. İçerde 1-2 kişi var. Bu işleri kaşıyor. Bunları çıkar diye. İbrahim Hacıosmanoğlu’nun durumundan daha kötüye gidiyoruz dedim. Ama dinlenmedi. Ersun Yanal ile zaten başkan seçilmeden anlaşılmıştı. Benim o kararda imzam yoktur. Peygamber efendimizin bir sözü vardır. ‘Denenmişi denemeyin’ diye. Biz niye alıyoruz. 3 kere neden geliyor. Ben karşı çıktım o dönem.

Onur’un gönderilmesi için de baskım olmuştur. Çünkü Onur iki tane başkan yemiştir. Hem İbrahim Hacıosmanoğlu’nu hem de Muharrem Usta’yı yedi. İbrahim bey de Onur kamptan gittiğinde onu göndermeliydi. Çünkü bir takım kampa gidiyorsa savaşa gitmiş demektir. Eğer bir asker savaşı terk ediyorsa, ihanet etmiş demektir. İdamlıktır. Yani Onur cepheyi terk etti. Bizim dönemimizde ise başkan Muharrem Usta ile beraber maçı izliyorduk. Hami Mandıralı döneminde eldivenlerini ve formasını yere bıraktığında, Muharrem Usta’ya “Abi git aşağıya, kendine kulüp bul. Bulana kadar da altyapıda çalış de’ dedim. Bunu Mehmet Ekici’ye yaptı ama Onur’a yapamadı. Çünkü Onur taraftara oynuyordu. Taraftar da Onur’a inanıyordu. Ama taraftar Onur’un içerde neler yaptığını bilmiyordu. Ben defalarca bu takımın düzelmesi için Onur ve Burak’ın gitmesi gerektiğini söyledim. Onur fiyatında indirim yapıyor reklam oluyor. Ama Onur takımı karıştırınca hiçbir şey olmuyor. Ama Muharrem Usta Ahmet Çubukçu ve Ali Rıza Egemen ile yönetmeye çalıştı bu kulübü. 3 kişi yönettiler.

Trabzonspor’un bana göre şu anki yönetimi iyidir. Hem İbrahim Hacıosmanoğlu hem de Muharrem Usta yani bizim dönemimizden de daha iyi yönetiliyor. İbrahim Hacıosmanoğlu borç yaptı ama biz de onun kadar borçlandırdık. Ben TS Club’tan adam çıkardım. İstanbul’dan döndüğümde de baktım hepsi yeniden işe alınmış. Muharrem Usta bana, ‘Bu böyle olmaz, danışman firma tutalım. Onlar baksınlar’ dedi. 70 bin TL’ye danışman firma tuttuk. Tüm kulübün işlerinin 90-110 kişi ile yönetileceğini söylediler. 354 kişiydi. Adam çıkaramadık ama üstüne adam aldık. Ama Bunlar yapılmadı. Yani akıl almak için para verdik ama akılı kullanamadık.

Kulüpte adam çıkartamıyorsunuz. Siyaset çok müdahil oluyor. Kulüp başkanları da siyasilerin altında eziliyor. İbrahim Hacıosmanoğlu döneminde başladı bu. Bizim dönemimizde de devam etti. Mesela Onursal Başkan Mehmet Ali Yılmaz kendi cebinden para vermiştir, tesis yapmıştır. Ondan sonra gelen hiçbir başkan hiçbir şey vermemiştir. Sonraki başkanlar para verdi ama verdiklerini geri aldı.

Bizim Muharrem Usta döneminde de bugün yapılması gerekenleri yapmamız lazımdı. Şampiyonluğa oynayıp pahalı oyuncu almamız yerine ucuz ve kaliteli oyuncu almamız lazımdı. Bunu da Muharrem Usta’ya defalarca söyledim. Ama yapılmadı. Muharrem Usta, twitterdan ‘Burak’ı al’ yazıldı alındı. ‘Kucka’yı al’ yazıldı alındı. ‘Transfer yap’ yazıldı yapıldı. Twitterdan gelen talepler kabul gördü.

Ben en son ‘Rıza Çalımbay geliyor. Tepki koyma’ diye yönetici Gençağa Meriç aradı. Ben de ‘tepki koymam. İstifa ederim’ dedim. Rıza Çalımbay 02:30’da Trabzon’a indi. Ben de 02:45’te istifa ettim. Ondan öne de 3 kez istifa ettim ama kabul görmedi. Bana Muharrem Usta, ‘Düzelecek. Onu yapacağız bunu yapacağız’ dedi. Ama hiç biri yapılmadı.

Karadeniz: Galatasaray Falcao’nun PR’ını iyi yaptı. Trabzonspor neden bunu yapamadı. Neden ürünlerini satışa çıkaramadı?

Emre Aksoy: Henüz geç kalmış bir şey yok. Daha sahaya çıkmadı. Sahaya çıkmadan ürünleri yapılabilir. Kaşkolü, Keşan’ı yapılabilir. Orada bir eksiklik olabilir. Ama düzelir. Bence hazırlıkları da vardır. Hemen şunu yapalım denmiyor kulüpte artık. Bir süreçten geçiriliyor. İstişare ediliyor. Bence bu süreçtedir bu durum da.

Karadeniz: Trabzonspor’un transfer politikasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Emre Aksoy: Trabzonspor bana göre şuanda iyi yönetiliyor. Trabzonspor ne kadar iyi yönetilirse yönetilsin bu borcu bu şartlarda ödeyemez. Trabzonspor’un Trabzonlu belediyelerden arsa alması lazım. Mesela otel yapılıyor. Arsası iş adamına tahsis ediliyor. Bunu Trabzonspor’a tahsis et. Otel yapılsın Trabzonspor’a oradan gelir gelsin. Her sene 2 tane Yusuf gibi oyuncu çıkarıp satmak çok zor. Transferleri de iyi görüyorum. Bu alınan oyunculara sezon sonunda çok iyi teklif gelecektir.

Karadeniz: Bugünkü Trabzonspor nasıl size göre. Bu takım nereye kadar gider?

Emre Aksoy: Türkiye’de halen daha şike bitmiş değil. Hakemler ve TFF halen daha şikeyi bitirmemiştir. Trabzonspor halkı dik durursa Trabzonspor her yere gider. Ama dik duramazsa bir yere gidemez. Siyaset olarak ayağa kalkamadık hiçbir zaman. 2010-2011’de halk olarak dik durduk ama siyaset olarak dik duramadık. Siyasetçiler sadece konuştu icraat yapamadılar. Hangi siyasetçimiz Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın karşısına çıkıp, ‘Hakkımız yeniyor’ dedi.

Teknik Direktör Ünal Karaman, gerçekten Trabzonsporlu bir insan. İyi bir teknik direktör olma yolunda da devam ediyor. Onun bir defa soyunma odasında takımı motive yetiyor. Arkasındaki oyuncuların Trabzonlu olması önemli. Trabzonlu oyuncular kötü oynama şansı olmuyor. Sonuçta akşama eve gidecek. Kime giderse gitsin kötü oynayınca azar işitecek. Yönetim de çok aktif çalışıyor. Kimse kimsenin işine karışmıyor. Bizim dönemimizde herkes herkese karışıyordu. Şimdi savaş yok birbirine bağlı bir yönetim var. Bunların olduğu yerde de her zaman başarı olur. Ama bu ülkede şike olduğu sürece de zor. Halen daha şike var.
 

Beğendim
22
Sevdim
4
Beğenmedim
4
Üzgün
1
İnanılmaz
4

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap