SON DAKİKA



Haber > Trabzonspor > Dev derbi Karadeniz masasında

Dev derbi Karadeniz masasında

21 Kasım 2018 Çarşamba - 13:19




Karadeniz gazetesi yazarları ve yorumcuları hafta sonunda oynanacak Trabzonspor-Fenerbahçe derbisini masaya yatırdılar





TRABZONSPOR ile Fenerbahçe arasında 25 Kasım Pazar günü oynanacak dev maç, özellikle ev sahibi Fırtına için büyük önem taşıyor. Nedeni ise Trabzonspor’un son 4 maçını kazanamaması ve zirve yolunda yara alması.
Özellikle Malatya deplasmanında alınan 5-0’lık ağır yenilgi bu yarayı daha da derinleştirdi. Karadeniz, Fenerbahçe ile oynanacakm zorlu randevu öncesi bir dönemin önemli isimlerini yuvarlak masada topladı. Fırtına’nın unutulmayan golcüsü Cengiz Akçay, Trabzon futbolunun efsaneleri arasına adını yazdırmış Köksal Mesci, Trabzonspor Kongre ve Divan üyesi Tevfik Kaynar, yine Sebat’ın unutulmaz ismi Turgay Özsandıkçı, Karadeniz Gazetesi Spor Koordinatörü Nihat Erence’nin sorularını yanıtladılar. Zaman zaman hararetli tartışmaların yaşandığı o keyifli sohbette neler yaşandı neler...

Trabzonspor nerelerde sıkıntı yaşıyor?

TURGAY ÖZSANDIKÇI: Trabzonspor’un yu- muşak karnı yok. Trabzonspor iyi oynuyor. Fenerbahçe’nin kalecisi Harun uzaktan çok gol yiyor. Trabzonspor rahat bir maç kazanacak.

TEVFİK KAYNAR: İki takım da kopuk oynuyor. Fenerbahçe’nin savunmasını yumuşak görüyorum. Trabzonspor’da moraller bozuk olsa da farklı kazanacağını düşünüyorum. Trabzonspor Fenerbahçe’yi 2-0, 3-0 yenecektir.

CENGİZ AKÇAY: İki takımın da zayıf yönleri aynı. Tutarlı tarafları yok. İyi oyuncuları yok. Fenerbahçe’nin hoca değişikliğinden sonra iyi bir oyunu var. Fenerbahçe Trabzon’a 1 puan için gelecektir. Özellikle defansta Trabzonspor da Fenerbahçe de aynı tip oyunculara sahip. Bilgisiz ve beceriksiz. Forvette Trabzonspor biraz daha önde gibi görünüyor. İkisi kıyaslanınca ortada bir maç.


KÖKSAL MESCİ: Trabzonspor’un özel bir yapısı var. Her iki takım için de böyle maçların kendine özgü yapısı var. Zor bir maç. Fenerbahçe’nin zaafı şu: Golü yediği zaman savunma zaafı ortaya çıkıyor. Trabzonspor’un atacağı erken gol Fenerbahçe’nin savunmasını dağıtır.

Ünal Karaman tartışılan bir isim. Sizce nasıl bir hoca?

TURGAY ÖZSANDIKÇI: En basit örneği Bursaspor maçı. Ben hoca olsam Karaman’ın o maçtaki hatalarını yapmazdım. Yanlış değişikliklerle maçı verdi. Ünal hoca bana göre yetersizdir.

TEVFİK KAYNAR: Görüntüye bakarsak her rakibe göre bir kadro olması lazım. Hoca burada yetersiz kalıyor. Rakip bizim kasetlerimizi izleyip ona göre uygulama yapıyor. Her maçın ayrı bir sistemi ve kadrosu olması lazım. Yusuf ve Abdülkadir özel oyuncular. Bunları bitirmeyelim. Bu oyuncularla ilgilenelim.

KÖKSAL MESCİ: Her maçta takım değişmez. Çocuk oyuncağı değil. Oyuncu değişimlerinde hataları olmuş olabilir Ünal Karaman’ın. Ama takım bütünlüğünü koruyacaksın.


Maçın adamı kim olur?

KÖKSAL MESCİ: Bireysel düşünmüyorum ama oyunu domine edecek oyuncular lazım. Ab- dülkadir’in rolü bu maçta büyük olmalı. Performans olarak Rodallega’dan çok şey bekliyorum. Ab-

dülkadir de çok etkili olacaktır.

CENGİZ AKÇAY: Maçın adamı Sosa, Abdülkadir ve Rodallega maçın adamı olur. Ama Ab- dülkadir daha çok rizikoya girip cesaretli olmalı. Hücumda daha çok olmalı. Fenerbahçe takım oyununu ön planda tutacaktır. Trabzonspor takım oyununu bir türlü oturtamadı.

TEVFİK KAYNAR: Rodallega olabilir. Burak olmadığı için Rodallega’nın rekabet dolayısıyla performansı düşmüş olabilir. Rodallega son vuruşlarda biraz eksik kalıyor. Belki de Burak olmayınca daha rahat olacak ve daha iyi oynayacak.


TURGAY ÖZSANDIKÇI: Maça etki yapacak adamların başında Abdülkadir, Rodallega ve Uğurcan olacaktır.

Karşılaşmada nasıl hakem olmalı?

TURGAY ÖZSANDIKÇI: Şimdi VAR sis- temi var. Ama hakem de adaletli olmalı. Trabzonspor kendi sahasında ha- keme ezilmeyecek.

TEVFİK KAYNAR: Cüneyt Çakır olabilir. Maç ortada görünüyor. VAR sistemi oyunun heyecanını kaybettirdi. Gol olunca gol mü diye bakıyorsun. Ama Malatyaspor maçında VAR sistemi yok gibiydi.

CENGİZ AKÇAY: Eskiden olurdu. Ama şimdi VAR var. Bazı pozisyonlarda hakem bizden yana karar verecektir. Şimdi her şey ortada görünüyor. Bazı kuralları bilmediğimiz için VAR’a rağmen biz haklıyız diyoruz.


KÖKSAL MESCİ: 15 yıldır profesyonel futbol hayatımda hakem beni hiç ilgilendirmedi. Hiç kırmızı kartım yoktur. Ben işimi yaparım. Savunmamı iyi yaparım. Yusuf’un düşüşünde özel yaşamının etkisi olur mu?

CENGİZ AKÇAY: Futbol eğitim ve zeka işidir. Abdülkadir’in yetenekleri ortada. Yusuf’un ne özelliği var? Topa iyi vurmak bir kriter değildir. Abdülkadir topu kazandığı zaman rakibe vermez. Özellikleri saymakla bitmez. Yusuf’ta bir özellik yok. Sadi hocaya sormak lazım, ‘Ona altyapıda ne öğrettin’ diye.

TURGAY ÖZSANDIKÇI: Bana göre Yusuf Türkiye’nin en iyi futbolcusu. Geçen sezon attığı goller ortada. Yaptığı asistler de.

KÖKSAL MESCİ: Cengiz’in Yusuf’tan beklentisi büyük. İstediği oyun tar- zını göstermiyor Yusuf. Yusuf’u eleş- tirirken biraz haksızlık yapıyor gibime geliyor.Ama Yusuf bana göre iyi bir fuytbolcu.

Karadeniz: Trabzonspor ile Fenerbahçe kadrolarını yan yana getirince kim daha önde?


KÖKSAL MESCİ: Derbiler farklı olur. Zor bir maç olacak. İnşallah kazanan Trabzonspor olur.

CENGİZ AKÇAY: Trabzonspor’da bir kaos ortamı var. Fenerbahçe’de toparlanma süreci var. İki tarafa da baktığımız zaman dengeli bir maçın olacağını düşünüyorum.

TEVFİK KAYNAR: Trabzonspor-Fenerbahçe maçı rekabet içinde geçer. Trabzonspor Fenerbahçe’ye karşı her zaman direnen bir takımdır. Biz kavgadan değil spordan yanayız. Trabzonspor’un kazanacağına inanıyoruz. Ali Koç bizim dostumuzdur aslında. Ama nedense bir rekabet ve kaos yarattılar. Turgay Özsandıkçı: Fenerbahçe’de bir toparlanma var. Ama Trabzonspor kaoslardan sonra her zaman çıkışa geçmiştir. Bu durumdan dolayı Trabzonspor’u daha önde görüyorum.

Karadeniz: Trabzonspor’un kalesinde kim olmalı?

Gençlik mi, tecrübe mi? Köksal Mesci: Benim için deyeyim önemlidir.

CENGİZ AKÇAY: Trabzonspor’a baktığımız zaman, bunu tercih edecek olan kişi Ünal Karaman’dır. Trabzonspor’un ikinci kalecisi belli olmalı. Bunun şu anda tartışılması bile eksikliktir. Bence Esteban daha tecrübeli ve deneyimlidir. Esteban olmalıdır. Uğurcan var da olabilir, yok da olabilir.

TEVFİK KAYNAR:  Tecrübe kalede olunca takıma daha çok güven verir. Uğurcan’ın bir Alanyaspor maçı var. Tecrübesizlik ve güvensizlik oluştu. Onur’un şu anda ceza alması bu maç öncesi yanlış. Bence de Esteban olmalı.

TURGAY ÖZSANDIKÇI: Uğurcan genç ve yetenekli bir oyuncu. Esteban’ın da tecrübesi yok. Maç mı oynadı Trabzonspor’da? Ben Uğurcan’ı tercih ederim.

Karadeniz: Savunmada kimler ön planda olur?

TEVFİK KAYNAR: Malatyaspor maçında Toure ve Hosseini uyumsuz görüntü verdiler. Fenerbahçe’nin de savunması sıkıntılı bir görüntü veriyor.

CENGİZ AKÇAY: Trabzonspor’un savunması amatör. Amatör futbolcularda profesyonel düşünce olmaz. Bizde transfer yapılırken, hedef belli değildi. Ucuz futbolcu. Ucuz futbolcular Malatya’da ucuz goller yedi. Bu nedenle defansta aksaklıklar olacak.

KÖKSAL MESCİ: Futbol savunma ile hücum arasında gelişen bir organizasyondur. Top rakipte iken savunursun, hücuma kalkarken de destek olursun.

Trabzonspor  2-0 kazanır 

KARADENİZ: Trabzonspor Fenerbahçe maçının skoru ne olur?

TURGAY ÖZSANDIKÇI:  Bana göre Trabzonspor 2-0 kazanır.

TEVFİK KAYNAR: Fenerbahçe gelir 2-0 mağlup olarak İstanbul’a döner.

CENGİZ AKÇAY:: Berabere biter.

KÖKSAL MESCİ: Skor vermek futbolun ruhuna ters düşer. Bu bir oyun. Oyun oynanmadan bir şey diyemeyiz. Maç skoru vermek çılgınlıktır. His olarak derseniz benim gönlümde tertemiz bir 5-0 Trabzonspor galibiyeti yatıyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap