SON DAKİKA



Haber > Trabzonspor > Chelsea’nin elindeki Uğurcan Çakır raporu! Alisson’dan sonra dünyanın en iyisi!

Chelsea’nin elindeki Uğurcan Çakır raporu! Alisson’dan sonra dünyanın en iyisi!

08 Nisan 2020 Çarşamba - 20:56




Chelsea, gelecek sezon ne yapıp edip kaleci transfer edecek. Bunun için de iki aday belirlendi. Koronavirüs nedeniyle bütçesinde daralmaya giden Chelsea, gündemine Uğurcan Çakır ve Nick Pope isimlerini aldı. Ancak scout ekibinin Trabzonspor'un kalecisi için verdiği rapor, iki aday arasında Uğurcan Çakır'ı öne çıkardı.





Gelecek sezon Kepa’nın yerine kaleci arayan Chelsea’nin önünde iki seçenek kaldığı iddia edildi… bunlardan birisinin Burnley’nin 28 yaşındaki file bekçisi Nick Pope diğerinin ise Trabzonspor’un pek çok Avrupa devini peşinden koşturan Uğurcan Çakır olduğu belirtildi.

İngiliz ekibinin kaleci transferi için daha önce 50 milyon euro’luk bir bütçe ayırdığı ancak son dönemde yaşanan koronavirüs krizi nedeniyle bu rakamı 35 milyon euro’ya çektiği iddia edildi.

Chelsea’nin kaleci transferi için belirlediği fiyat skalası için Uğurcan Çakır ile Pope’un iki ideal aday olarak öne çıktığı belirtildi. Chelsea’nin Uğurcan Çakır için aldığı scout raporlarında, “Alisson’dan sonra dünyanın en iyi ikinci kaleci olma potansiyeline sahip…” uyarılarını ciddi anlamda önemsediği de belirtildi.

Kepa için 80 milyon Euro ödediler

Chelsea, Kepa için Athletic Bilbao takımına 2018 yılında 80 milyon Euro ödedi. Ancak 25 yaşındaki kaleci Chelsea'de beklentileri veremedi. Hızla değer kaybetmeye başladı. Transfermarkt değeri 40 milyon Euro'ya kadar geriledi.


Yükselen yıldız Uğurcan Çakır

Uğurcan Çakır ise Kepa'nın aksine kariyeri yükselişte olan bir isim. Son 2 sezonda gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken Uğurcan Çakır, transfermarkt değerini 12 milyon Euro'ya kadar yükseltti. 2024'e kadar bordo mavililerle sözleşmesi bulunan 24 yaşındaki file bekçisinin hayalinde de İngiltere'de top oynamak olduğu biliniyor.

20 milyon Euro'ya göndermediler

Trabzonspor, Uğurcan Çakır'ı 20 milyon Euro teklif almasına rağmen göndermedi. Başkan Ahmet Ağaoğlu, yeni yılın ilk günlerinde gelen teklifi kendisi açıklamış, ancak takım isim vermemişti.

Kariyerinde büyük takım görmedi


Uğurcan Çakır'ın alternatifi olan İngiliz kaleci Nick Pope, ise 27 yaşında olmasına rağmen henüz büyük takım görmedi. 2016 yılında Burnley'e transfer olan Nick Pope, değerini burada gösterdiği performansla katladı. Değerini 12 milyon Euro'ya kadar çıkardı.

Beğendim
1
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap