SON DAKİKA



Haber > Trabzonspor > Cengiz Akçay; ''Ali Kemal Denizci’yi Trabzon’dan gönderen Özkan Sümer'dir''

Cengiz Akçay; ''Ali Kemal Denizci’yi Trabzon’dan gönderen Özkan Sümer'dir''

Karadeniz Özel

22 Mart 2020 Pazar - 11:02




Yazarımız Cengiz Akçay ile takvim yapraklarını şöyle bir araladık… Akçay’a Fırtına Kemal’i (Ali Kemal Denizci) sorduk...





FUTBOLA kısa bir ara verdiğimiz şu günlerde biraz nostalji yapalım istedik. Trabzonspor’un o Fırtına gibi estiği günleri yadedip, çok özel bir ismi de bir kez daha hatırlatmak istedik. Trabzonspor denince akla gelen ilk isim tartışmasız Ali Kemal Denizci’dir. Yeleli saçları, mükemmel çalımları ve füze gibi şutlarıyla hatırlanır Ali Kemal Denizci. 70’li yıllardaki efsane Trabzonspor kadrosunun en çok tanınan ve hatırlanan ismidir Ali Kemal Denizci.

Kısacası, her haliyle bir Trabzonspor efsanesidir Ali Kemal Denizci.

Konu Ali Kemal Denizci olunca onu en yakından tanıyan isimlerden birisi olan yazarımız Cengiz Akçay’a, “Ali Kemal Denizci nasıl bir futbolcuydu? Neden Trabzonspor’dan ayrıldı?” sorusunu sorduk. Cengiz Akçay zaman zaman daldı. Zaman zaman ise gözleri ışıldayarak o günleri bize anlattı. İşte Cengiz Akçay’ın ağzından efsane Ali Kemal Denizci:
“Şunu hemen söyleyeyim şu anda bile Ali Kemal Abinin özelliğinde Türkiye’de futbolcu yok. Hani denir ya ‘tek başına takım’ diye. Öyle bir futbolcuydu Ali Kemal abi. Öylesine süratliydi ki rakip takımın beki onu durdurabilmek için tekme atar, sert girer ama yine de tutamazdı. Çok güçlü, sprinter bir futbolcuydu. Ahmet Suat hoca ona, ‘Sen orta sahayı geçme. Rakip takım kalesine yakın ol’ derdi. Turgay’a da ‘Sen de kendi yarı sahandan gazla çıkma. Savunmanı iyi yap bu yeterli’ derdi.

Bir gün deplasmana gidiyoruz. Anadolu şehirlerinden birisindeyiz. Yemek molası verildi. Biz de etrafta dolaşıyoruz. Herkes birbirine ‘bu takım kim?’ sorusunu soruyor. Bizde yanlarından geçiyoruz. Kimsenin bizi tanıdığı bildiği yok. Ne zaman ki Ali Kemal abiyi gördüler, ‘Trabzonspormuş bu takım’ demeye başladılar. Ali Kemal abi Trabzonspor’un önünde bir kişilikti. Hala da öyle.

1977-78 sezonunda şampiyonluğu Fenerbahçe’ye kaptırdık. O sezon Ahmet Suat hocanın son sezonuydu. Yeni sezonda ise takımın başında Özkan Sümer hoca olacaktı. Özkan Sümer, Ali Kemal abi, Bekir abi, Kadir ve Cemil abinin gönderilmelerini istedi. Ama bunu sanki Ahmet Suat hoca istemiş havası yarattı. Onlara söz geçiremeyeceğini bildiği için kafalarını kopardı. Ali Kemal abi Fenerbahçe’ye gitti. Diğerleri de kendileri de farklı takımlara transfer oldu. Bir tek Cemil abi (Usta), ‘Ben Trabzonspor kaptanıyım. "Para için kulübümü terk edip başka kaptanların arkasında sahaya çıkmak bana yakışmaz’ deyip futbolu bıraktı.

ALİ KEMAL DENİZCİ KİMDİR?

Trabzonspor efsanesi Ali Kemal Denizci 1950 yılında Trabzon'da doğdu. İlk takımı Trabzon Çarşıbaşıspor’dur. Daha sonra Yolspor, Rizespor’da oynadı. Sonrasında ise Trabzonspor’a döndü ve Bordo-Mavili takımın üst üste kazandığı şampiyonlukların başrol isimlerinden birisi oldu. Lakabı ‘Fırtına Kemal’ olan Ali Kemal Denizci, 1978'de Fenerbahçe'ye transfer oldu. Burada mutsuz olunca 1981'de Beşiktaş'a geçti. 1981-82 sezonunda Beşiktaş ile şampiyonluk yaşayan Ali Kemal Denizci 1984 yılında futbolu bıraktı. Denizci şu an Trabzonspor’da yönetimin danışmanı olarak çalışmaktadır.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
1
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap